Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
şurup
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9
|
Konu: bir kaç sorum olacaktı Gönderim Zamanı: 01 Oca 2009 Saat 23:39 |
Dr. Bey merhaba birkaç sorum olacaktı
2,5 aylık erkek bebek annesiyim..oğlum 3400 gr. Ve 49 cm doğdu…45 günlük kontrolde 4550 gr. Ve 53 cm di..gelişimi sizce nasıl…ben 163 eşim 178 boyunda .diğer soruları incelerken boy uzaması için bir vitamin önerdiğinizi gördüm 2 yaşına kadar kullanın demişsiniz..bunu kullanabilirmiyiz..önerirseniz hangi ayda başlamalıyız.ilacın ismini verebilirmisiniz. Devit kullanıyorum.günde 3 damla bazı dr.lar 4 damla öneriyormuş sizce doğrusu nedir..
Ayrıca bende sezeryandan sonra kansızlık oluştu fakat demir ağırlıklı besleniyorum et vs. ağırlıklı yiyorum..kan düzeyime baktırmadım..hala düşükse bu sütten bebeğime geçermi.değer 10 cıvarıydı sezeryan öncesi 11
Birde hocam hamiellikte haftada 2 yada 3 kez balık yağı tableti kullandım ve multivitamin..onları kullanmaya devam edeyim mi..süütün kalitesi artarmı..
Teşekkür ederim..
|
 |
şurup
Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Oca 2009 Saat 23:57 |
hocam bir sorum daha olacaktı
verem aşısının tutmama durumu varmış.tuttuğunu anlamak için aşı yerinede reaksiyon olması gerekirmiş.bu doğrumu..oğlumun ilk aşı yapıldığı zaman yani 2/3 gün oldukça kızarık ve hafif şiş gibiydi şimdi ise çok az kızarıklık var sadece toplu iğne başı kadar yer..sizce tutumu aşı..
çok teşekkürler ederim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 117133
|
Gönderim Zamanı: 02 Oca 2009 Saat 00:04 |
45 günlük iken 300g. fazlanız varmış.Cıvık, altın sarısı kaka yaptığı sürece aç kalmıyor demektir. Devit3 4 damla verilir. Multitabs damla, hem D-vit. hem diğer vitaminleri sağlar, tercih edilir. Hemoglobin değeriniz 10'un altına inmediği sürece tedavi gerekmez. Kansızlık bulaşıcı değildir. Çocuğunuza geçmez. Anne sütünün kalitesi sabittir, iyide besleneniz, kötüde beslenseniz, kalite değişmez..
Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 02 Oca 2009 Saat 11:05
|
 |
şurup
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Oca 2009 Saat 00:13 |
hocam son bir soru daha sorsam
bende hipotiroit var hamielleiğimde hormon düzeylerim hep normaldi fakat bunu sağlamak için ilaç kullandım..yinede bebeğe geçermi.tarama testlerinde bakılıyor sanırım ama yinede merak ediyorum ilerde bebeğimdede olabilir mi..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Oca 2009 Saat 11:10 |
Verem aşısı en erken 1 ay sonra reaksiyonunu yapar. Enaz 1-3 ay beklemeniz lazım. En geç 3. aydan sonrada hiç reaksiyon yoksa, PPD testi yapılır, "0" reaksiyon olanlara tekrar yapılır.
İlerde olabilecek "Hipotiroidi" şimdiden belli olsa idi size uygularlardı. Takibinizi yapan doktor, ne diyorsa onu yapın.
|
 |
şurup
Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2009 Saat 02:45 |
dr.bey merhaba..
2,5 aylık oğluma kivi suyu vermemde skaınca varmı..suyu dediysem hocam ezip çok hafif bikaç damla ağzına damlatsam..kivi organik ...sakıncası varmı..malum kivide çok yoğun c vitamini var ve mevsimlik olduğu için faydalansın istiyorum...bebeğim anne sütü haricinde su dahi vermiyorum...
Birde hocam sağlıklı bir kemik gelişimi için sizin önerinizle multitabs a başladım...fakat deviti bıraktım aynı anda devitide kullanmalımıyım...
saygılarımla
Düzenleyen şurup - 06 Oca 2009 Saat 05:24
|
 |
şurup
Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2009 Saat 02:46 |
hocam çok afedersiniz 2,5 aylık diyecektim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 06 Oca 2009 Saat 09:51 |
6 ayından evvel "çekirdeği ile birlikte " yenen meyvaları vermiyoruz. Muz, çilek, kivi,gibi...Ayrıca C-vitamini'nin nezleye ,gribe iyi gelmediği ispatlandı. Ayrıca yoğun C-vitamini lafı palavra. Yoğun C-vitamini, sadece turunçgillerde ve soğanda vardır. Bunlarda 6. aydan evvel verilemez...İlk 6 ay içinde hiçbir şey vermemeniz en doğrusu. Multitabs iyi bir vitamin karışımıdır, içinde D-vit olduğu için ayrıca D-vit vermenize gerek yoktur.
|
 |