Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bir kaç soru
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbir kaç soru

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ymdurukan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 27
Mesajın Direkt Linki Konu: bir kaç soru
    Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2008 Saat 12:50
hocam şimdiden çok teşekkür ederim, sizin burda olmanız ve bize yardımcı olmanız benim için gerçekten çok önemli ve değerli;

- bebeğim 8 aylık 10 9110 kg, 71 cm

3340 kg 51 cm doğdu, ilk aylar (2-3 ay) çok hızla kilo aldı, 5 aydır falan 500- 600 gr arası alıyor. siz bu kilolar için fazla diyorsunuz, ama ayda 500 falan alıyor
- anne sütü alıyor, 500 ml süt diyorsunuz nasıl anlıycam ne kadar aldığını, yoğurt yememeye başladı, iştahı iyi aslında. anne sütü alınca yinede inek sütü vermelimiyim.
- acd 3 ve demir damlası verdi doktoru, tahlil yapılmadı. demiri vermiyorum sizi okuduğumdan beri, acd3 iyimidir.
-kış geliyor, grip soğuk algınlıkları başlar. bebeğimi sıkı sıkı hasta kişilkerden korumam gerekirmi yoksa mikroplarla tanışmalımı?
- erikli şaşal ile yıkamadım ama biraz steril davrandım, benim ellerim egzama oldu yıkamaktan, emziklerini kaynattım, bebeğin ellerinide yıkadım, birisi elleyince, ama sizi okuyunca :(( geç kalmadım umarım bağışıklık sistemi için.
- saat 10 dan önce ve akşamüstü 4 ten sonra dışarı çıkarsam güneş kremi sürmemelimiyim, güneş ışığı ne kadar süre alamlı, pek çıkarmadım güneşe.
- hala emeklemiyor, koltuğun kenarına ben tutrunca bir süre kendisi durabiliyor ama kendi kendine kalkmaya çalışmıyor. desteksiz oturmaya 10-15 gündür başladı. gelişimi yavaşmı. emeklemiyor ama oyuncağını falan almak için sürükleniyor asker gibi.
-

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119871
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2008 Saat 13:33
Ağırlığı herhalde 10.910g. olacak. Çok!! Ortalama 8kg. civarı normali.71 cm. boy bile onu kurtarmaz, Bu boya 8.800 g. olmalı. 2kg. civarında bir fazlalığı var.
- 500ml. toplamı (anne sütü dahil) Eğer gireni ölçemiyorsanız, çıkana bakın. Cıvık kaka yapıyorsa iyi besleniyor, top-top, kestane gibi kaka yapıyorsa, aç kalıyor, yeşil kaka yaparsa, çok yiyor demektir.
- ACD3 de kullanabilirsiniz. Demir gereksiz
-Hastalıklar içim normal davranın, paranoyak olmayın yeter.Aşırı titizlik te,aşırı pislikte iyi değildir.
-Bağışıklık sistemi her yaşta gelişme gösterir.Yaşlılar niye "Grip Aşısı" olurlar?
-İstanbulda güneş için bir tedbir gerekmez. Antalya başka.
- Hareketleri yaşına uygun, birde "ağır vasıta" olmasına rağmen bunları yapabilmesi süper.
Yukarı Dön
ymdurukan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 27
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2008 Saat 13:51
hocam yanlış yazmışım 8 ay 10 günlük 9.110 kg
- top top kaka yapıyor daha fazlamı emzireyim.
-birde foto yollamak istiyorum ama kolları için çok kızardı tam emin olamıyorum bi görseniz
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119871
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ağu 2008 Saat 15:46
Gene de kilosu fazla.Bu sefer fazlalık 1 kg.'a indi ...Anne sütünü son damlasına kadar verin, ek gıdalarda ısrarcı olmayın.Evde klima yoksa kesin isiliktir, biraz(günde 2 defa) Ult...lan pomat sürün, hafiflediğini göreceksiniz.
Kilosu fazla olduğundan, ısrar edin diyemiyorum.Bazen iştahlı devrenin ardından iştahsız bir devre gelebilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.