Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bir kaç soru
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbir kaç soru

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynepsena Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 94
Mesajın Direkt Linki Konu: bir kaç soru
    Gönderim Zamanı: 25 Kas 2012 Saat 10:35
hocam kızım 4 ay 6 günlük.doğum kilosu 3140 boy 47.şuan 5840 kilo 62 cm.kızım hakkında birkaç sorum olacak.sütüm az olduğu halde sadece anne sütü ile besledimcevaplarınızı biliyorum ama burdaki dr cevaplarınız çelişiyo.ilk kızım 5 yaşında.aşılar dahil tüm kontrollrini o yaptı.buranın en eski ve iyi dr.eşimin bile dr oymuş.ona çok güveniyodum taki sizi tanıyana kadar.her öksürdüğünde larenjitte,gripte baş ilacımız ventolin ve forza idi.şimdi bal limon,cold mix oldu.Allah razı olsun sizden.sorularım
1-meyve suyu ve yoğurtla ek gıdaya başlamamı istedi.inek sütü versem dedim 1 yaşına kadar yok dedi.siz inek sütü ile başlamamızı istiyosunuz.sütüm fazla değil ama kilosu iyiyse yine de başlayayımmı.yatmadan önce muhallebi verebilirmiyim doymuyo gibi geliyo)
2-demir damlası başlayalım dedi.kullanmayacağım ama yine de kan sayımı yaptırmak gerekir mi
3-dil bağımız var.kestirelim dedi.gerek var mı.konuşmasını etkilermi ilerde.ne zaman kestirelim
4-kalça çıkıklığı usg 45 günlükken çekilmişti.değerleri sınırda çıkmıştı.ara bez kullandık 20 gün kadar.dün gittiğimizede tekrar hatırtladığımızda kalça hareketleri normal dedi detaylı elle muane yaptı.olsa anlaşılmazmı ilk kızımda hiç usg filan çekilmemişti.6. ayda tekrar çekilmesini söylüyo.ne yapalım.
sizin cevaplarınız benim için çok önemli.rabbim ömrünüze ömür katsın sağlıkla.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119520
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2012 Saat 19:13
1- Yogurt baslayin diyor, sut icirmeyin diyor.. Yogurdun, meyva gibi agacta yetistiginimi saniyor? Kesin mama firmalari ile " gobek bagi" olan bir doktor. Eger anne sutunuz yeterli geliyor ve  bebegin kilo almasi muntazam ise, ek gida baslamaniz gerekmiyor.
2- Gerekmez, ancak anne memesi bittikten sonra et yediremezseniz, bir "Kan Sayimi" o zaman iyi olur.
3- 19. Asirdan kalma bir "uc-kagit".. Bebeklerde, emme esnasinda agiz icinde kuvvetli vakum olusabilsin diye, tabiat, bebeklerde dilalti bagini uc kisma yerlestirmistir. Yoksa, emme hareketi esnasinda dil yukari hareket ederek, yeterli boslugu olusturamazdi. Zamanla dil "uctan buyuyerek" dil alti baginin geride kalmasini saglar.
4- Bilen doktor; elle muayene eder ve anlar. Bilmeyen; US ister. 45 gunlukken "sinirda" denilmesi, normal oldugunu gosterir. Oyle diyeceklerki, bir daha cektiresiniz... Yerseniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.