Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118553
|
Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 09:58 |
Sadece anne sütü alan bebekler, 3. aydan sonra yumruklarını, 6. aydan sonrada ayaklarını ağızlarına sokarlar. Bunlar açlık belirtisi değildir, çocuğun "keyif sigarası" dır. Siz kakaya bakın iyi besleniyorsa, cıvık kaka, aç kalıyorsa top-top, kestane gibi kakalar yapar.Ayrıca yaş ilerledikçe memede kalış süreleri azalır. Eskiden 8-10 dakika oyalandığı memede 2-3 dakika kalır, dili ile memeyi iter ve size sırıtır. Tamamen normal bir durumdur. Meme aralıkları 3 saatten fazla bile olabilir, siz çocuğun isteklerine bakın.
|
 |
betulygt
Üye
Puanlar: 32
|
Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 10:12 |
Çok tesekkur ederım kadır bey, cevaplarınız cok acıklayıcı net ve yardımcı.. Oğlum gunde 2-3 kere kakasını yapıyor cıvık sekılde hatta genellıkle köpük gibi. ortalama 4 saattebır altını alıyorum bezı hep çişli oluyor. hersey yolunda sanıyorum o zaman dedıgınız gıbı..
|
 |
Elif Hansa
Elmas Üye
Hansa ve Tevhid'in Annesi
Puanlar: 7665
|
Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 10:16 |
Hocam; oglum 3 aylik. Gunduz memede cok uzun sure kaliyor, hatta oyun yaptigini anladigimda ben cekiyorum yoksa daha cok emip kusuyor. Ama gece cok az emiyor ve son gunlerde 2 saate bir kalkiyor. Ayrica cok az emiyor gece. Onceden gece bir kere, bir de sabaha karsi emerdi. Bu buyudugunden mi kaynaklaniyor? Gunduzleri de 2 saat oluyor kimi zaman. Ben 3 saat arasini acmaya calissam da gercekten aciktigini anlayinca 3 saati beklemiyorum. Uyudugu zamanlar 3 saati gecebiliyor bazen. Kakasi civik sari.
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 22 Ara 2008 Saat 11:17 |
Baziları bu şekilde emer, bir hata yok. Aynen devam.
|
 |
betulygt
Üye
Puanlar: 32
|
Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 14:33 |
Kadir bey tekrar merhaba , br kaç sorum daha olacak..  Bebegın elını yada parmagını emmesının keyıf ıcn oldugunu soylemıstınız .. Peki bu her zaman ıcın gecerlımıdır, yanı bebegımı emzırdıgımde 10 dakkayı gecıyor. bazen uykusu oldugunda uyuyakalıyor memede. sonra bır muddet (1 saat gıbı) uyuyor ondan sonra uyandıgında ısrarla elını agzına goturup kuvvetlıce emmeye calısıyor ve huzursuzlanıyor bı yandan gozlerı kapalı emıyor emıyor sut gelmedıkce sınırlenıyor. halbukı emzırelı 1 saati ya gecıyor ya gecmıyor.. bugun oyle oldugunda meme vermedım bekledım ne yapacak dıye.. uykusu acılana kadar elını emdı emdi huysuzlandı ama bekledım uykusu acıldı sonra sakınlestı.. boyle durumlarda meme vermelımıyım vermemelıyım ? verırsem meme saatlerı 1 saatte gelmıs oluyor yıne bu sekılde olunca da 3 saatlıge alıstıramam degıl mı? cunku 2 saatten 3 e cıkarmaya calısıyorum ve alıstı gıbı yavas yavas. 3-4 gundur boyle. elını agzına alıp sıddetlı emdıgınde ve huysuzlandıgında da vermıyorum ıyı yapıyormuyum ? lutfen yardımcı olun.
Bir de bebegım bazı zamanlarda elı dısında bır de dudagını emıyor.. kendı ust dudagını emıyor acaba bırsey olurmu dudagının seklı bozulur mu ? yada dudagının ıcı kan toplar mı ? cunku kıyaslıyorum da kendım emsem kan toplar ? eger zararlıysa bunu onlemek ıcın ne yapmam gerekır ?
sabrınız ve vaktınız için çok tesekkurler..
Düzenleyen betulygt - 23 Ara 2008 Saat 15:22
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 23 Ara 2008 Saat 15:54 |
Emmekle ne dudak, ne parmak şekil değiştirmez. Tabii bizim konuştuğumuz, süt çocukluk devri. Patolojik olarak, 5-6 yaşlarında emenlerde parmaklarda şekil değişikliği olabiliyor ama bu bile sonradan parmak emme bırakılınca düzelen bir husus.Aç olabilir, ama o zaman kaka top-top, kestane gibi çıkar. Cıvık kaka yapıyorsa, merak etmeyin, bir de yalancı emzik deneyebilirsiniz. Bazı bebeklerde emme içgüdüsü çok fazladır,illede bir şeyler emmek isterler.
|
 |