Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bir kaç soru ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBir kaç soru ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
betulygt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: Bir kaç soru ?
    Gönderim Zamanı: 20 Ara 2008 Saat 11:12
Merhaba kadir bey,
Oğlum 3 gun sonra 3. Ayını dolduracak.. Ancak gelısım cetvelıne gore yuzustu yatırıldıgında basını bıraz olarak kaldırabılcegı yada kendı etrafında donmeye baslayacagı yazıyor.
Bebegımı yuzustu yatırdıgımda bu hıc hosuna gıtmıyor bıraz cabalıyor ama cok nadır hafıf kaldırdıgı oluyor ve bunalıyor yuzustu yatmak ıstemıyor cevırıyorum.. sizce gun ıcınde ara ara yuzustu yatırıp basını kaldırması ıcın calısmasını mı saglamalıyım yoksa kendı halıne mı bırakayım yuzustu yatırmayım mı ?
tesekkurler..

Düzenleyen betulygt - 21 Ara 2008 Saat 19:14
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118553
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2008 Saat 12:07
Gene yüzü koyun yatırın, ama bu sefer yüzü yatağa gelecek şekilde olsun, nefes almak için başını kaldırabiliyorsa, problem yok demektir. Bir şey yapmanızda gerekmez. Eğer nefes alamıyorsa, doktorun görmesi gerekir.
Yukarı Dön
betulygt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2008 Saat 12:19
Cevabınız ıcın çok tesekkur ederım,
Ancak soyle söyleyim yataga yuzustu yatırıyorum. yuzu kapandıgı ıcın basını saga sola cevırıyor.
Ayakalarını tepiyor yanı kollarıyla fılan cabalıyor sureklı bır hareket halınde oylece yatmıyor bır yandan da huzursuzlanıyor ancak dırseklerınden kuvvet alıp basını kaldırmıyor.
Bunun ıcın gelısımle ılgılı bır problem varmıdır ? her hangı bır yere yatırdıgımda saga sola dogru cok hareket etmıyor yanı ellerı kolları hıc durmuyor sureklı bırseyler yapıyor cok hareketlı tutması cekmesı gelıstı baya oyun halısı sayesınde ama etrafında donmuyor bunlar normal şeyler mı ? yenı yenı mı baslayacak tır ?

tesekkurler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2008 Saat 12:33
Bir Çocuk doktorunun değerlendirmesi doğru olur.Görmeden bir şey söylemem zor.
Yukarı Dön
betulygt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2008 Saat 12:36
Kadir bey, bunu farklı baslık altında sormak ıstemedım.
Oğlumun kılosu ve boyu 2. ay 5 gunluk kontrolunde 5730 gr, 60,5 cm dı sımdı kac oldu bılmıyorum.. Oğlumun basındakı bıngıldagı sureklı oynuyor yanı daha dogrusu kalp rıtmı gıbı atıyor sureklı duz yada kucaktayken pek farkedılmyor ama bazı pozisyonlarda daha belırgın oynuyor resmen kalp rıtmı gıbı atıyor. bunda bır tuhaflık var mı normalmı cok merak ettım ?
tesekkurler.

Düzenleyen betulygt - 20 Ara 2008 Saat 13:01
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2008 Saat 12:48
Hayır,, hiçbir anormallik yok. O gördüğünüz hareket, nabız atışıdır. Bıngıldak çukuru, dik durumda daha da çukurlaşır, buda normaldir. Allah göstermesin, "menenjit" olursa, bu çukur tam tersi ampul gibi kabarır, bombeleşir. Erken teşhiste çok kıymetli bir bulgudur...
Yukarı Dön
betulygt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ara 2008 Saat 12:58
Çok önemli bir bilgiydi, çok tesekkur ederim.
Yukarı Dön
betulygt Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2008 Saat 19:06
Kadir bey merhaba,
Oğlum 2 gun sonra 3. Ayını dolduruyor. Emme hakkında ara ara problem yasıyoruz.. ilk gunden berı bu konuda hıc sorun yasamadım emmesı guzel yakalamakta bır sorunu olmadı hıc.
Fakat bazen oluyorkı bır gun baslıyor ve gun boyunca 3 dk emıp bırakıyor daha agzına almıyor konusuyor oyun oynuyor gıbı sonra devam etmeye calısıyorum almıyor. emmeyı bıtırıyorum kalkıyorum bu sefer ellerını agzına goturup kuvvetle emıyor aglamaya baslıyor. tekrar emzırmeye calısıyorum yıne almıyor bırakıyorum. 15-20 dk gecıyor tekrar baslıyor aglamya yıne 3 dk emıyor ve yıne aynı seyler kısır dongu yanı.. böyle oldugunda uykusuda kotu oluyor gun boyunca sureklı huysuz oluyor. ama ıstısnaı bu gunler harıcınde normal zamanda 3 saate bır ortalama en az 10 emıp uykusuda herseyı de guzel oluyor. sizce bu durumların sebebı üşütme vs gıbı seyler olabılır mı? ama bu bazen dedıgım gıbı bır gun sabahtan baslıyor aksama kadar arada bır boyle oluyor nedenı nedır acaba bır fıkır yurutebılırmısınız? sütüm gelıyor yeterınce bundan emınım o konuda suphem yok çok şükür. lütfen yardımcı olun.

uzun oldu kusura bakmayın ama bır de 3. Ayını doldurmus ve kılosu boyu ıyı olan bır bebek gunde kac saat aralıklarla emzırmelı ?
2 saatte bır emzırıyordum sımdı 3 saate cıkarmaya calısıyorum 3 saat ıyımıdır ?

Düzenleyen betulygt - 21 Ara 2008 Saat 19:12
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.