Geceleri kesintisiz uyuyacak ama her kalki$imda seni opme duygusunu tadamayacaktim.
Istedigim her ak$am, sinemaya, bara, durum yemege, sahilde dola$maya gidebilecektim ama "anne bende geleyim" diye bacaklarima yapi$an minik ellerinin sicakligi isitmayacakti yuregimi...
Yeni boyanmi$ duvarlarimda kalem izi ve yemek izi olmayacakti ama ben silerken "annecigim ne kadar iyisin" diyen sesini duymayacakti kulaklarim.. .
"'uzulme ben seni cok seviyorum" diye beni gogsune bastirmayacaktin. ..
Belki ba$im daha az agriyacak, daha az yorgun olacaktim ama kanepeye uzanip minik ellerinle yaptigin o buyulu dokunu$larin etkisiyle dirilemeyecektim. ..
Kendime ayiracak param daha cok olacakti ama senin salca kavanozunda biriktirdigin bozuk paralari birlikte sayip sevinc nidalari atamayacaktik. ..
Kakani temizlemek zorunda kalmayacaktim ama temizlerken kokudan dolayi minik ellerinle hem kendi burnunu hem de benim burnumu kaparken "anne burnunu kapatayim, igrenc kokuyor" diyen uyarini bilemeyecektim. ..
Bir cocuk sahibi olmanin ne demek oldugunu asla ogrenemeyecektim. ..
Her gece bana sarilan minik kollarini, burnumun ust kismina yerle$tirdigin o findik burnunu duyumsayamayacaktim ...
Ocak aylari bu kadar sicak olmayacakti. ..
Hastane odasinda, lohusa kurdelasi ile cekilmi$ fotograflarim olmayacakti. ...
Otobuse bindigimde kimse yer vermeyecekti. ..
Arabama her bini$inde 'sana kocaman bir araba alacagim' diyen olmayacakti. ..
Her giyindigimde hayran gozlerle bakip, "tam istedigim gibi nefis olmu$sun" diyen iltifatinla co$amayacaktim. ..
Her gece bikmaksizin baktigin dugun fotograflarima belki yilda bir kez bakacaktim.. .
Annemi bu kadar sevdigimi anlamayacaktim. ..
"Seni seviyorum" demeyi hep erteleyecektim. ..
Annelik duygusu ile donanamayacaktim. ..
Rujlarimi, farlarimi ve goz kalemlerimi yillarca kullanacaktim. .
Dogum izni prosedurunden haberim olmayacakti. ..
Ayni cinsin rekabetinin ne demek oldugunu anlamayacaktim. ..
Cocuklarla ve ebeveynlerle ili$ki kurabilmenin bu denli kolay oldugunu anlamayacaktim. ..
Elim senin elinde dola$irken bir sahil kenarinda, dalga seslerinin bize $arkilar mirildandigini duyamayacaktim. ..
Gece senle ilgili korkulu ruyalar gormeyecek, izdirapla uyanip yataginin yanina gelip, derin derin nefes ali$ini izleyemeyecektim. ..
Hangi yemekte ne kadar protein, vitamin, fosfor, kalsiyum v.s. var hic bilmeyecektim. ..
Her ay bir cocugun kac santim uzamasi, kac gram almasi gerektigi umurumda bile olmayacakti. ..
38.5 derece ate$ beni de yakip kavurmayacakti. ..
Hangi di$lerin ne zaman cikacagi konusunda derin bilgilere dalamayacaktim. .
Kayinvalidemi, ogluna neden bu kadar du$kun diye anlamamakta inat edecektim...
Anneler gununde kimseden hediye alamayacaktim ama ertesi gun bana kusup geri hediyesini isteyen bir kiza gulumseyemeyecektim ...
Sabri, merhameti, onseziyi, ozveriyi, duyarliligi, ogrenmeyi, ogretmeyi tam randimanli kullanamayacaktim. ..
Gece 4:30 da gozu kapali mutfaga kadar gidip, bardaga su doldurup yine gozu kapali donme yetenegini kazanamayacaktim. ..
Minicik evimi mama sandalyesi, otomobil koltugu, ana kucagi, rengarenk emzikler, muhtelif boyda biberonlar, onlarca ce$it barbie, yapbozlar, tuylu-tuysuz envai ce$it oyuncakla ve $i$elerce cocuk ilaci ile doldurmayacaktim. ..
Her ciktigim ali$veri$ten sana alinmi$ paketlerle donemeyecektim. ..
Hamilelik esnasinda 81 kiloya kadar cikip, tartiyi kirma egilimi gosteremeyecektim. ..
Dogum sonrasi gunlerce ac kalip, rejim yapamayacak ve yemek yemenin bir lutuf, yiyememenin i$kence oldugunu bilemeyecektim. ..
Cocuk konusunda ahkam kesemeyecektim. ..
Cocuk doktorlari ile ili$kim, sokakta gordugum tabelalardan ibaret olacakti....
A$kin ve sevginin bir erkekle kadin arasinda ya$anan o onlenemez sevgi oldugunu sanacak ve yanilacaktim. ..
Kirpiklerime kadar sicrattigin ilk muhallebinin tadina bakamayacaktim. ..
Ya$anmi$ tecrubeleri, deneyimleri bilmi$ bir tavirla reddetmeye devam edecektim...
Daha cok bildigimi sanip ama daha az bilecektim.. .
Inciklerimin, boncuklarimin, fularlarimin ve tokalarimin nereye depolandigi konusunda meraklar icinde olmayacaktim. ..
Yuregim bu kadar derin atmayacakti. ..
Kalbim bir omur boyu birine ait olmayacakti. ..
Baleye gitmen, bir enstruman calman, doktor olman, muhendis olman, v.s. konusunda sonradan edinilmi$ gorgusuzluklerim olmayacakti. ..
"Anne bak di$imi fircaladim" diye agzini acip koklamak icin uzandigimda burnumu yanli$likla isiran, kan oturtan bir cocugum olmayacakti. ..
Beni bu dunyada en cok annem seviyor sanacaktim.. .
Goz ameliyati sonrasi gozlerim bandajli eve geldigimde, babaannesinin bacaklarina yapi$ip hickira hickira saatlerce aglayan ve benim icin uzulen kucuk bir kiza sahip olmayacaktim. ..
Torun bakma $ansim olmayacakti. ..
Damadima zulmetme, hayati zehretme zevkini ya$ayamayacaktim. ..
Tam yemek yerken, salondan ko$arak gelip, "anne burnumdaki sumugu lutfen alir misin?" diye bana bu zevki bah$eden biri olmayacakti. ..
Ben kanepede sizmi$ uyurken, ko$a ko$a yataginin ortusunu alip, uzerime sermek icin nefes nefese kali$ini goremeyecektim. ..
Her sabah 6 da ba$ ucuma gelip, ses cikarmadan yataga girmek icin benden onay bekleyen biri olmayacak ve senin geldigini ruhani bir gucle anlama yetenegine sahip olmayacaktim. ..
"Kiz evi naz evi" tezinin dogrulugunu savunamayacaktim. ..
Cocuk hikaye kitaplari ve cocuk geli$imi ile ilgili kitaplarla ilgim, kitapci raflariyla sinirli kalacakti...
Ilkokul ve ortaokul yillarinda veda ettigim, pastel boya, gazli kalem ve kuru boyalarla bir daha kar$ila$mayacaktim. ..
Cocuk bezinin oldugu bolumlerinin aslinda butun buyuk marketlerde var oldugunu bilemeyecek ve maxi, midi, mini boylarina anlamsiz gozlerle bakacaktim.. .
Uzumun cekirdeklerini tek tek cikarmak icin insanustu bir ugra$a asla girmeyecektim. ..
Sulu koftenin koftelerini findik buyuklugunde yapmak icin sabrim hic olmayacakti. ..
Kimseye bu kadar sIk sarilamayacak ve yalayip yutarcasina opemeyecektim. ..
Sen olmasaydin eger ben asla 'ben' olmayacaktim. ..
Bir cocuk dogdugu anda Bir anne dogmu$ olur.
alintidir