Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
bıdık
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 589
|
Konu: Bir anlık öfkeyle sarstığınız bebeğiniz ölebilir Gönderim Zamanı: 12 Şub 2008 Saat 00:46 |
Çok ağlayan bebekler karşısında öfkelerine hakim olamayan ebeveynler, şiddetle sarstıkları bebeklerinin ağır nörolojik (zihinsel) engelli olmasına neden olabiliyor.
Çocuk istismarı sayılan "Sarsılmış Bebek Sendromu''na maruz kalan bebeklerin 3'te biri hayatlarını kaybediyor.
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Sosyal Pediatri Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Gazi Üniversitesi Çocuk Sağlığı Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Figen Şahin, "sarsılmış bebek sendromu'' adı verilen olayda, bebeğin hırsla sarsılmasının ciddi zararlara yol açabileceğini söyledi. Bazı ailelerin, sürekli ağlayan bebekleri nedeniyle çileden çıkıp, bebeği kollarından ya da göğüslerinden tutarak salladıklarını belirten Şahin, "Ebeveynlerin bir anlık öfkeleri sonucu sarstıkları bebeklerinin başı, öne arkaya çok şiddetli sallanıyor. Sarsılma esnasında beyin de kafatası içerisinde öne arkaya gidiyor. Bebeklerin beyinleri daha yumuşak, sıvımsı bir yapıda olduğu için beyindeki kan damarları ve sinir hücreleri kopuyor. Buna bağlı olarak da beyin kanaması ortaya çıkıyor. Bebeğin gözle görülür bir yarası olmamasına rağmen, beyin ve göz altı kanamaları gibi bulgular sarsılmış bebek sendromunu gösterebilir.'' diye konuştu. "Öfkeyle sarsılan, sarsılmış bebek sendromuna maruz kalan bebeklerin yaklaşık 3'te biri ölüyor, 3'te biri ağır nörolojik engelli kalıyor, 3'te biri de çok hafif bir şekilde, herhangi bir hasar olmadan atlatabiliyor.'' diyen Şahin, bebeğe ciddi zararlar veren, hatta ölümüne yol açabilen bu durumun çocuk istismarı alanına girdiğini belirtti.
|
|
duygu07
Elmas Üye
Puanlar: 7483
|
Gönderim Zamanı: 12 Şub 2008 Saat 00:54 |
|
|
poyraz
Katılımcı Üye
Puanlar: 708
|
Gönderim Zamanı: 12 Şub 2008 Saat 17:38 |
Teşekkürler canım paylaşım için.
|
http://b1.lilypie.com/NgFWp2/.png[/IMG][/URL]
|
|
botag
Katılımcı Üye
Puanlar: 691
|
Gönderim Zamanı: 12 Şub 2008 Saat 17:49 |
Paylaşımın için çok teşekkür ederim
|
|
fatoş
Pırlanta Üye
Puanlar: 16849
|
Gönderim Zamanı: 12 Şub 2008 Saat 18:26 |
Ellerine sağlık canım
Annelik sabır işi gerçekten, Allah sabrını veriyor, yoksa ben şimdiye kadar çıldırmıştım, kızım sabaha kadar 3 kere ağlayarak kalkar, neredeyse 1 yaşında, hala gaz sıkıntısı aşırı derecede devam ediyor, bu da çok huysuzlaştırıyor, ee ne yapayım şimdi, bebeğimin zaten sıkıntısı var, bende olduğunca sakin olmaya çalışarak, yatıştırmaya çalışıyorum, bebeğime asla yukarıdaki gibi öfkelenmedim, öfkelenmem de
|
|
|
hande
Altın Üye
"Minik Naz'ın Annesi Günün Anlayan Modu"
Puanlar: 3356
|
Gönderim Zamanı: 12 Şub 2008 Saat 18:44 |
sarsanın anneliğinden şüphe ederim ben, insanlığından da..
|
|
|
bıdık
Katılımcı Üye
Puanlar: 589
|
Gönderim Zamanı: 12 Şub 2008 Saat 21:25 |
sizde sağolun arkadaşlar...
|
|
fatoş
Pırlanta Üye
Puanlar: 16849
|
Gönderim Zamanı: 19 Şub 2008 Saat 16:28 |
Şerifegül eklediğin topiği sildim canım, çünkü aynısı 1 hafta önce açılmıştı, bu topik senin eklediğinle aynı canım.
|
|
|