Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
zekra
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
|
Konu: bıngıldak ve kafa tası gelişimi Gönderim Zamanı: 14 Oca 2008 Saat 10:26 |
merhaba, bir haftadır uykularımı kaçıran orun hakkında bilgisi olan varmı acaba? kızım 2,5 aylık, geçen hafta kontrol için götürdüğümde bnıldağının kapanma üzere olduğunu, ancak şimdilik zihinsel gelişiminin normal olduğunu söylediler. bir ay sonra ikinci bir kontrolle kafatasının yeterli gelişip gelişmediği kontrol edilecek. Nir ay nasıl dayanacağım bilmiyorum. Bu durumda olan veye birşeyler bilen varmı acaba. Şimdiden teşekkür ederim.
|
|
fatoş
Pırlanta Üye
Puanlar: 16849
|
Gönderim Zamanı: 14 Oca 2008 Saat 14:18 |
Canım Benal Hanım'a sorulmuştu bu soru, bıngıldağın erken kapanması önemli değil, kafa çevresinini gelişimi önemli, eğer düzenli bir şekilde gelişiyorsa sıkıntı yapmana gerek yok Benal Hanım'a da sorunu sormuşsun zaten, en doğru cevabı, kendisi sana verecektir
Düzenleyen fatoş - 14 Oca 2008 Saat 14:19
|
|
|
zekra
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Oca 2008 Saat 14:49 |
Fatoşteşekkür ederim. İnan bunları defalarca okudum ama yinede duymak o kadar rahatlatıyorki beni. İnşallah Allah kimsenin evladına dermansız dert, şifasız hastalık vermesin.
|
|
fatoş
Pırlanta Üye
Puanlar: 16849
|
Gönderim Zamanı: 14 Oca 2008 Saat 15:25 |
Üzülme canım, korkulacak bir şey yok
|
|
|
botag
Katılımcı Üye
Puanlar: 691
|
Gönderim Zamanı: 14 Oca 2008 Saat 18:27 |
arkadaşımın bebeğinin de erken kapandı.Şu an 21 aylık hiçbir sorunu yok.endişelenme canım.
|
|
zekra
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Oca 2008 Saat 14:03 |
Botag, cevabın için teşekkür ederim. Bi soru daha ne kadarlıkken kapandı biliyormusun. Çünkü kızım 2,5 aylık ve kapandı sayılır. Çok endişe ediyorum.
|
|
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Puanlar: 24972
|
Gönderim Zamanı: 17 Oca 2008 Saat 20:06 |
benim oğlum 18 aylık ama çok hafif daha var bende neden kapanmadı diye endişeleniyorum
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Puanlar: 8349
|
Gönderim Zamanı: 18 Oca 2008 Saat 17:27 |
merhaba oğlum 8 aylık. onun da bıngıldağı 2 aylıkken kapanmak üzereydi ve 4. ayında kapandı. her muayenede baş çevresini ölçtü doktorumuz ve istikrarında büyüdüğü için bir sorun olmadı ve sanırım bundan sonrada olmazmış. en son kontrole 7 aylıkken gittik birdahakine 9 aylıkken gideceğiz, doktor 8 aylık oldugunda ölçmemize gerek yok dedi.
seni iyi anlıyorum ben de başlarda aynı durumda olan bebeklerin anneleriyle bu konuyu hep paylaşmak istedim, başka bir forum sitesinde bolbol paylaştık. ama birçoğununkinde sorun olmamış korkma. hiç tahmin etmiyordum ama sık rastlanan birşeymiş bu. haa en kötüsü olma durumunda tıp bu konuya da el atıyor zaten. içini ferah tut..
|
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
|