Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Avukat Begüm Tekin
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bina yönetimi hakkında...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbina yönetimi hakkında...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7222
Mesajın Direkt Linki Konu: bina yönetimi hakkında...
    Gönderim Zamanı: 31 Mar 2011 Saat 01:15
Merhaba Begüm Hanım,
Geçen hafta sonu binamız yöneticisiz olduğu için (önceki yönetici feshetmişti) binada yönetici seçildi.
28 daireli binamızda 12 kişi zor gelebildi, bunlardan biri ağabeyi ve babası adına da (toplantıda bulunmuş gibi) imzayı attı tüm kararları uygun gördüğünü belirtti.
ertesi gün o kişinin babası bağıra çağıra, kararları tanımayacağını ve bu hafta sonu için yeniden karar aldırmak üzere binayı toplayacağını söyledi herkese. bu kişi ayrıca yönetici yardımcısı seçilmişti ve eskiden binanın toprak sahiplerinden biri bu...
1- bu kişi binada toprak sahiplerinden başkasının söz hakkının olmayacağını savunuyor ısrarla (yani bizim hakkımız yokmuş Angry) doğru mudur?
2- yönetici yardımcısı olduğu için her istediğini yapabilir mi( yeniden toplantı yapıp karar aldırmak gibi)
3-binamız iskansız, (bu mütahitin suçu).bunun için yıllar önce belediyenin bir daireye icra için el koyması üzerine belediye mahkemeye verilmiş (bu kavgacı adam vermiş mahkemeye), sonuçta 5000 TL avukat parası çıkmış, 28 dairenin ödemesi gerekiyormuş. Bu adam bunu da kabul etmiyor, vermem diyor.
yani anlayacağınız, kimse cebime dokunmasın diyenlerden, sanki biz keyfi veriyoruz parayı Angry bu adamı kim nasıl durdurabilir?

Yukarı Dön
begümtekin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 156
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2011 Saat 14:59
Merhabalar
Daha once de bahsettigim gibi konu alanım değil malesef ama bu konuda yetkin arkadaslara danısıp en kısa surede size geri döneceğim. Yorum yapabilirim elbet ama uzmanlıgım olmayan bir konuda eksik ya da yanıltıcı bilgi vermek istemem.
Sevgiler
Yukarı Dön
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Puanlar: 7222
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2011 Saat 15:18
siz burada uygun gördünüz diye yazdım buraya Smile aramaktan vazgeçtim Smilecevabınızı bekliyorum...
bu pazar yeniden toplatacakmış binayı, bugün ya da yarın cevap verirseniz çok sevinirim.
Teşekkür ederim...
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2011 Saat 15:26
Estagfurlah sakın yanlış anlamayın. Uygun görme meselesi değil. Bu alanda diğer kişilerde cevapları görebildiğinden onların da bilgi sahibi olması açısından söyledim. Bazen çok faydalı bilgiler verebiliyoruz. Özel ve kimseyle paylaşmak istemedğiniz bir durumsa elbetteki o zaman özel mesaj yoluyla ya da telefonla irtibata geçebilirsiniz. Benim burada bulunma amacım sizlere yardımcı olmak zaten. Seve seve yapıyorum. Avukatlık bir kamu görevidir aslında.
Sizin vesilenzle belirteyim. İsteyen herkes bana ulaşabilir. Telefonlarım da her zaman acıktır. Seve seve cevap verebilirim özellikle uzmanlık alanım olan konularda
Anlayışınız için şimdiden teşekkürler...

Bu arada en geç yarın akşama kadar konuyla ilgili size bilgi vereceğim merak etmeyin.

Sevgiler..
Yukarı Dön
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 6954
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2011 Saat 15:28
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=28736&title=site-yonetimi-hakkinda
Yönetımle ılgılı hazır soru  sorcakken benımkınıde araya sıkıştırırmısınızSmile

Teşekkurler

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2011 Saat 15:31
Merhaba
Avukat arkadas ofis dışında şu an. Bugün yada en geç yarın görüşmüş olurum.
Yukarı Dön
peperutka Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 6954
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2011 Saat 15:34
Orjinalini yazan: begümtekin begümtekin Yazdı:

Merhaba
Avukat arkadas ofis dışında şu an. Bugün yada en geç yarın görüşmüş olurum.
Tamam teşekkürler, sevgiler

Şapkadan tavşan çıkarmayı marifet sanıyorlar. Ben kalbimden '' ÖKÜZ '' çıkardım hey yavrum hey :))
<
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2011 Saat 23:03
Merhaba
Sorularınızı sırasıyla cevaplamaya çalışacağım.
1. Binada kat mülkiyeti varsa kat malikleri yoksa hissedarlar soz sahibidir. Kiracılar ancak bir Malik'e vekaleten kararlarda oy kullanır ve bu durumda da yazılı vekaletname gerekir.
2. Tekrar toplantı talep etme hakkı yoktur yapabileceği tek şey mahkemeye başvurup kararların iptalini talep etmektir.
3. Binanın ortak gideridir ödemek zorundadır. Eğer odemez ise diğer hükümlüler ödeyip ona rücu edebilirler. Kat Maliki de olsa yonetici de olsa her kim olursa olsun kanunlara riayet etmek zorundadır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.