bina yönetimi hakkında... |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
Kevser
Moderatör Mersin benden sorulur:))))) Kayıt Tarihi: 27 Mar 2009 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Puanlar: 7222 |
Konu: bina yönetimi hakkında... Gönderim Zamanı: 31 Mar 2011 Saat 01:15 |
Merhaba Begüm Hanım,
Geçen hafta sonu binamız yöneticisiz olduğu için (önceki yönetici feshetmişti) binada yönetici seçildi. 28 daireli binamızda 12 kişi zor gelebildi, bunlardan biri ağabeyi ve babası adına da (toplantıda bulunmuş gibi) imzayı attı tüm kararları uygun gördüğünü belirtti. ertesi gün o kişinin babası bağıra çağıra, kararları tanımayacağını ve bu hafta sonu için yeniden karar aldırmak üzere binayı toplayacağını söyledi herkese. bu kişi ayrıca yönetici yardımcısı seçilmişti ve eskiden binanın toprak sahiplerinden biri bu... 1- bu kişi binada toprak sahiplerinden başkasının söz hakkının olmayacağını savunuyor ısrarla (yani bizim hakkımız yokmuş ) doğru mudur? 2- yönetici yardımcısı olduğu için her istediğini yapabilir mi( yeniden toplantı yapıp karar aldırmak gibi) 3-binamız iskansız, (bu mütahitin suçu).bunun için yıllar önce belediyenin bir daireye icra için el koyması üzerine belediye mahkemeye verilmiş (bu kavgacı adam vermiş mahkemeye), sonuçta 5000 TL avukat parası çıkmış, 28 dairenin ödemesi gerekiyormuş. Bu adam bunu da kabul etmiyor, vermem diyor. yani anlayacağınız, kimse cebime dokunmasın diyenlerden, sanki biz keyfi veriyoruz parayı bu adamı kim nasıl durdurabilir? |
|
begümtekin
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 25 Haz 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 156 |
Gönderim Zamanı: 31 Mar 2011 Saat 14:59 |
Merhabalar
Daha once de bahsettigim gibi konu alanım değil malesef ama bu konuda yetkin arkadaslara danısıp en kısa surede size geri döneceğim. Yorum yapabilirim elbet ama uzmanlıgım olmayan bir konuda eksik ya da yanıltıcı bilgi vermek istemem. Sevgiler |
|
Kevser
Moderatör Mersin benden sorulur:))))) Kayıt Tarihi: 27 Mar 2009 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Puanlar: 7222 |
Gönderim Zamanı: 31 Mar 2011 Saat 15:18 |
siz burada uygun gördünüz diye yazdım buraya aramaktan vazgeçtim cevabınızı bekliyorum...
bu pazar yeniden toplatacakmış binayı, bugün ya da yarın cevap verirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim... |
|
begümtekin
Gönderim Zamanı: 31 Mar 2011 Saat 15:26 |
Estagfurlah sakın yanlış anlamayın. Uygun görme meselesi değil. Bu alanda diğer kişilerde cevapları görebildiğinden onların da bilgi sahibi olması açısından söyledim. Bazen çok faydalı bilgiler verebiliyoruz. Özel ve kimseyle paylaşmak istemedğiniz bir durumsa elbetteki o zaman özel mesaj yoluyla ya da telefonla irtibata geçebilirsiniz. Benim burada bulunma amacım sizlere yardımcı olmak zaten. Seve seve yapıyorum. Avukatlık bir kamu görevidir aslında.
Sizin vesilenzle belirteyim. İsteyen herkes bana ulaşabilir. Telefonlarım da her zaman acıktır. Seve seve cevap verebilirim özellikle uzmanlık alanım olan konularda Anlayışınız için şimdiden teşekkürler... Bu arada en geç yarın akşama kadar konuyla ilgili size bilgi vereceğim merak etmeyin. Sevgiler.. |
|
peperutka
Elmas Üye Kayıt Tarihi: 23 Tem 2010 Konum: mutlu Durum: Aktif Değil Puanlar: 6954 |
Gönderim Zamanı: 31 Mar 2011 Saat 15:28 |
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=28736&title=site-yonetimi-hakkinda
Yönetımle ılgılı hazır soru sorcakken benımkınıde araya sıkıştırırmısınız
Teşekkurler
|
|
begümtekin
Gönderim Zamanı: 31 Mar 2011 Saat 15:31 |
Merhaba
Avukat arkadas ofis dışında şu an. Bugün yada en geç yarın görüşmüş olurum. |
|
peperutka
Elmas Üye Kayıt Tarihi: 23 Tem 2010 Konum: mutlu Durum: Aktif Değil Puanlar: 6954 |
Gönderim Zamanı: 31 Mar 2011 Saat 15:34 |
|
|
begümtekin
Gönderim Zamanı: 01 Nis 2011 Saat 23:03 |
Merhaba Sorularınızı sırasıyla cevaplamaya çalışacağım. 1. Binada kat mülkiyeti varsa kat malikleri yoksa hissedarlar soz sahibidir. Kiracılar ancak bir Malik'e vekaleten kararlarda oy kullanır ve bu durumda da yazılı vekaletname gerekir. 2. Tekrar toplantı talep etme hakkı yoktur yapabileceği tek şey mahkemeye başvurup kararların iptalini talep etmektir. 3. Binanın ortak gideridir ödemek zorundadır. Eğer odemez ise diğer hükümlüler ödeyip ona rücu edebilirler. Kat Maliki de olsa yonetici de olsa her kim olursa olsun kanunlara riayet etmek zorundadır.
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|