|
Bilgi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
NagihanKY ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Kas 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 314 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NagihanKY
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Dün Saat 09:31 |
Hocam merhaba , 33 yaşında 8 haftalık gebeyim. 3. gebeliğim. Doktorun istediği toksoplazma testlerini yaptırmasam bir problem olur mu? Bu test ne işi yarıyor?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
3. gebelikte istenmesi, saçmalık!
Test yapılırsa mutlaka dikkatli olun!! 1- Antikor bakılması; kazanılmış olan bağışıklığı gösterir. Hiçbir şey yapmak gerekmez. 80'li yıllarda, "antikor bakarak" milleri dolandırmışlar ve gereksiz yere kürtajlar yapılmıştı!! Bu tuzağa düşmeyin. 2- Antijen bakılması önemlidir, bakılırsa, antijen bakılabilir ama şimdiye kadar Sağlık bakanlığına; Toxoplasma ihbarı yapılmış tek vak'a yok. Uğraşmayın.
|
|
![]() |
|
NagihanKY ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Kas 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 314 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı NagihanKY
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam sadece bunu istedi doktorum çünkü diğer bakılanlar rubella falan antikorlar pozitif gelmiş ama toksoplazma igg ve igm de ikiside negatif öncekilerde o yüzden sadece bu ikisini tekrar istemiş. Bugün kan verdim hocam, tsh bakılacaktı onunla beraber bakıldı. Sonuç yarın çıkar.
Bir de hocam ikinci gebeliğimde tsh yükselmişti (3,32) tiroid ilacı kullanmıştım gebelik boyunca. Doğumdan sonra bıraktım. Bu gebeliğimi öğrendiğimde hemen bakıldı ama sonuç normaldi 1.76 çıktı tsh. Şimdi tekrar bakmak istedi doktorum yükselme olabilir mi diye. Her ay bakalım diyor , bakılması gerekir mi her ay?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|