hocam iyi günler:
öncelikli olarak bıldırcın yumurtasıyla ilgili eski maillerini okudum biliyorum ama benden başka aydınlatılması gereken arkadaşlarım var size onların yazdığı bir yazıyı kopyalayacağım ilk olarak ben sizin bir yazınını yazdım
Günde "1 tane" bıldırcın yumurtası, hiçbir halta yaramaz... Boşuna böyle işlerle uğraşmayın, ya 5-6 tane yedirin, (lüzumsuz yere, pahalıya gelir) veya doğru dürüst bir tavuk yumurtası yedirin
bu yazıya karşılık arkadaşlar netten araştırdıkları bir yazı paylaştılar benle
Dyt. Şengül Üre, bıldırcın yumurtasının faydaları bakımından vazgeçilmez olduğunu söylüyor. Ülkemizde de son 10 yılda tüketimi artmaya başlayan bıldırcın yumurtası önemli besin öğelerini bünyesinde bulunduruyor. Kendi küçük ancak içeriği ve beslenme açısından önemi büyük olan bıldırcın yumurtasının çocuk beslenmesinde de yeri önemli. Bu yumurtanın, içerdiği yüksek protein ile özellikle çocuklarda büyüme gelişme, doku onarımı ve bağışıklığın güçlenmesine katkısı büyük. Tavuk yumurtasına göre daha fazla demir ve B12 içeriğine sahip olması ile özellikle büyüme gelişme ve okul çağı çocuklarında sıklıkla karşılaşılan anemi (kansızlık) probleminin çözünme katkı sağlayabilecek özelliklere de sahip. Dyt. Şengül Üre, bıldırcın yumurtasının, ayrıca kansızlıkla birlikte görülen yorgunluk, öğrenme algılama sorunlarının çözümüne de destek sağladığının altını çiziyor. A vitamini içeriği yüksek olan bıldırcın yumurtası, görme, doku onarımı konusunda da faydası tartışılmaz.
hocam herzamanki gibi tarafsız ve halk için yaptığınız yorumunuzu bekliyorum.