Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - beta mı?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

beta mı?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Urazereninannesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 96
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Urazereninannesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: beta mı?
    Gönderim Zamanı: 07 Şub 2025 Saat 14:07
Merhabalar hocAm, 8 yaşında erkek yeğenimin pazartesiden beri 38,5 civarı ateşi var .Bir ara düşün gün boyunca çıkmamıstı. 2 gündür yine var. Halsizlik ve hafif iştahsızlıkta var. Dili bu şekilde. Beta olma ihtimali var mı hocam, agzını içide biraz kırmızı olunca şüphelendim. Size sormak istedim. 

Düzenleyen Urazereninannesi - 07 Şub 2025 Saat 14:07
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119177
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2025 Saat 19:58
"beta" mi??  Akvaryum baligi ile ne alakasi var? 
Bazi SALAK Turk doktorlarinin Streptokok diyemedikleri icin, kullandiklari bunun gibi zirva "Tip terimlerini"
kullanmayin.
HAYIR, Streptokok enfeksiyonu bir yana, antibiyotik gerekevek basit bir bakteriel enfeksiyon bile yok! 
NOT: Dunya'nin hicbir yerinde, Streptokok yerine "beta" tabiri kullanmaz.
Bu salaklar dis ulkelerdeki Tibbi Kongrelerde de, bu tabiri kullanip, zaten rezil haldeki Turk tibbini daha 
rezil seviyelere indiriyorlar! 

Bir kongrede, bir kac yabanci Doktor, kendi aralarinda konusurlarken, 
"-Turkiye'deki kongrelere gelince,  cok moralimiz duzeliyor!" diye dalga gectiklerini duymustum. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Şub 2025 Saat 20:13
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Urazereninannesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2025 Saat 02:18
Haklısınız hocam kusura bakmayın. O kadar çok bu yanlışları içselleştirmişiz ki yazılarınızı defalarca okumama ragmen hala aynı yanlışa düşmüşüm.

Konu aynı olduğu için bu sefer kendi oğlum için sormak istiyorum. 3 yaş. 3 gündür 37.5-38.5 civarı ateşi var. Hiç ateş düşürücü kullanmadım. Sadece ilk gün burnu aktı. Suanda burnu açık. Ama ateşi devam ediyor. Hafif keyifsizlik bar ama oyunlarından eksik kalmıyor:) Dili de bu şekilde. Streptokok enfeksiyonu olma ihtimali var mı?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2025 Saat 20:14
OKUYUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Biktim artik. 
Sirf sizin gibiler yuzunden bu siteyi birakacagim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Urazereninannesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2025 Saat 20:45
Hocam ben her sorumu sormadan önce hem yazılarınızı okuyor hem de benzer sorulmuş soruları aratıp tarıyorum. Ne kadar okusakta bazı şeyleri anlayamıyoruz hocam. ateş+agızda koku ve dilin orta kısımlarında pas var. Sizin aldığınız eğitime  tecrübenize sadece burdaki yazıları okuyarak ulaşamayız ki hocam, daha yarım saat önce bile dildeki çilek görünümü için yabancı kaynaklardaki görselllere baktım. Evet hocam farkı hala anlayamadım..Bunun için özür dilerim kusura bakmayın. 

Düzenleyen Urazereninannesi - 09 Şub 2025 Saat 21:06
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2025 Saat 19:30
Nesini anlamiyorsunuz??

Kizil veya Streptokok enfeksiyonlari oldugunda, ilk gunler; "Beyaz cilek " manzarasi olur.
Dil tamamen bayaz tabaka ile kaplidir, tad papillalari; kirmizidir!!!

2-4 gun sonra, dil; "Kirmizi cilek" gorunumu alir!! Dilin tamami kirmizi, bu sefer tad papillalari BEYAZDIR!
Sizin resimde, sadece dil papillalari barizlesmis, bu da sadece Viral enfeksiyonlarda olur.

Yuzbin kere soyledim; internetteki saglik ile ilgili TURKCE yazilari asla okumayin, onlarin tamami sizleri
 korkutup, doktorlara kosmaniz icin yaziliyorlar! 
DAIMA: Biliyorsaniz, Ingilizce arastirma yapin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Şub 2025 Saat 19:31
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Urazereninannesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2025 Saat 19:13
Hocam tekrardan rahatsız ediyorum ama oğlumun perşembe gününden beri ateşi devam ediyor.Bugün 6. günümüz.Hiç ateş düşürücü vermedim, ilaç kullanmadım. Ballı limonlu su verdim. ilk 4 gün max 38 i bulan bir ateşi vardı ve keyfi hep yerindeydi. Dünden beri hem ateş şiddetini arttırdı hem de keyfi kaçtı. Halsiz ve hep uyumak istiyor. Tuvaletini de ishal şeklinde yapıyor bugün. Ne yapmamızı önerirsiniz hocam, Viral enfeksiyona göre normal mi gidişat. Ağzı da çok kokuyor. Bu gün doktora götürdüm.  Doktor bademcik iltihabı dedi. Deposilin 6-3-3 yazdı. tahlil yapmadı. Hala bir ilaç kullanmadım 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Urazereninannesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Şub 2025 Saat 00:37
Merhabalar hocam,

oğlumun ateşi en son 6.gün 40lara varan seviyelere kadar çıktı ve ertesi günü yani 7. günü kendiliğinden düştü. Sayenizde ilaçsız bir şekilde atlattık hocam. Tekrardan teşekkürler.

Ama ateşi düştüğünden beri Genel olarak keyfi yerinde olsa da normalde gündüz uykusu uyumaz; uyumak istiyor ve gündüz uzun uykulara rağmen akşamları da daha erken yatıyor. Hala iştahı tam açılmadı. Normal mi hocam? Ben biraz evhamlıyım ve hemen aklıma kötü şeyler geliyor. Hani geçirdiği grip kalbine zarar verdide o mu uyku hali yapıyor diye korkmaya başladım. Uyku halinin anormal olup olmadığını nasıl anlarım? 2 yaşındayken kalbinde ilk kez üfürüm duymuştu 2 farklı doktor. Biraz ondan da tedirginin sanırım.

Düzenleyen Urazereninannesi - 16 Şub 2025 Saat 00:38
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.