Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Sağlık
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - BESLENMEYİ ZİHİN YÖNETİR
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuBESLENMEYİ ZİHİN YÖNETİR

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11323
Mesajın Direkt Linki Konu: BESLENMEYİ ZİHİN YÖNETİR
    Gönderim Zamanı: 04 Ara 2007 Saat 03:15

Beslenmeyi zihin yönetir

Güncel Haberler - Sağlık

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nden Diyetisyen Zehra Akören, çoğu kişinin zayıflamayla ilgili saplantılı bir hal aldığını vurgulayarak, sağlıklı zayıflama yerine sağlıklı beslenme konusuna geçildiğinde bu kişilerin rahatlayacağını söylüyor.
Akören, kilolara bir problem gibi bakmak ve kaygılanmak yerine, sağlıklı çözüme odaklanmak gerektiğinin altını çizerek “Sağlıklı Beslenmek farkında olmadan yapılan bir eylem olmalı, bu bilinç kazanılmalıdır. Bu bilinci kazanmak anne karnından başlar” diyor.

Akören, hızlı zayıflama reçetelerinin tamamen “hayal satmak” olduğunu vurgulayarak sağlıklı beslenmede “zihin”in çok önemli rolü olduğunun altını çiziyor. “Beslenme sadece mideyle ilgili bir durum değildir. İnsan yaşam tarzını ve beslenme düzenini rayına oturttuğu zaman zaten kendiliğinden kilo verecektir. Bunun için özel bir çaba sarf etmeye, kronik diyetlere girilmesine hiç gerek yoktur. Bize gelen çoğu kişi tamamen panik halde geliyor. Önce onlara sakinleşmeleri gerektiğini söylüyorum. Çünkü yemek yerken zihnin sadece yemeğe odaklanması gerekir. Başka şeylerle meşgul olması bilinçsizce çok yemesine neden olur. Sağlıklı beslenmenin ağız ile mide arasında değil, ağız ile zihin arasında olduğunu bilirsek zaten bir sorun kalmaz.”
Vücut soba gibidir
Diyetisyen Zehra Akören’den sağlıklı şekilde kilo vermek isteyenlere de şu önerilerde bulundu:

“Öncelikle uyku saatimize dikkat edeceğiz. Çünkü vücudumuzdan salgılanan enzimlerin sağlıklı çalışması için uyku çok önemli.

İkinci faktör boşaltım. Vücudumuz 37 derecede çalışan bir soba gibidir. Önce sobanın altını temizlersiniz iyi yansın diye. Biz de sabah kalkınca boşaltım yaparsak vücut sistemimizi temizleriz.

Üçüncü olarak da günde 6 ya da 8 öğün beslenmeye özen göstereceğiz ve su içeceğiz. Soba örneğinde olduğu gibi sobaya sık sık kaliteli odun atarsanız soba iyi yanar. Yaş ağaç atarsanız soba iyi yanmaz.
Yani az az, sık sık metabolizmayı sürekli uyararak yemek yenirse, bol su içilirse, uyku kalitesi ve süresine dikkat edilirse sağlıklı zayıflama olur.
Ayrıca 8.30’a kadar kahvaltının mutlaka yapılmış gerekir. Kahvaltı bittikten sonra alınan yiyeceklerin sindirimi yenilen besinin çeşidine göre 2 ile 4 saat arasında değişir. Yani ortalama 3 saat sonra sobaya tekrar bir odun atılmalı. Saat 10 gibi bir ara öğün, sonra 12-13 gibi öğle yemeği, öğleden sonra 3-5 gibi de ara öğün yenmelidir. Akşam yemeğinin ise 19.30 ‘a kadar yenmesi lazım. Çünkü akşam saatlerinde artık metabolizma kendisini uykuya hazırlıyor. Eğer o saatlerde yani geç saatlerde yemek yiyecek olursanız onu vücudunuza yağ olarak depolarsınız.”

Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
suzi Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 12444
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2007 Saat 15:49
Birde uyku düzenim iyi olsa ne güzel olacak.Teşekkürler...
Yukarı Dön
nilay Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

"Maviboncuk'un Annesi..."

Puanlar: 10862
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2007 Saat 15:53
ifakat maşallah bu ara çok hamaratsın....Clap
Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 11323
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2007 Saat 11:50
teşekkür ederimClown
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2007 Saat 21:01
ClapClapClapClapClapClap
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.