merhaba hocam, kızımın ılk grıbınden sonra çok şükür uzun süredir iyi,fakat ben bu süreçte 2.kez aynı şeyi yaşamaktan çok korktuğum için beslenme düzenıne (tıp doktorlarının bilgilerine dayanarak)bazı eklemeler yaptım bunlarla ılgılı bı yanlısım varsa uyarırsanız memnun olurum.
1- 15 aylık olan kızıma her gun 1 cay kasıgı arı sütü+polen karısımlı bal vermeye calısıyorum. bu karısımı narencıye suyunda erıtıp verıyorum,umarım zararlı bı etkılesım olusturmuyordur.1 cay kasıgı harnup pekmezi. (kansızlıgı tespt edılıp ferrum damla verılmıstı ama sonuclar dr pc.de oldugu ıcın hgb degerını sıze soyleyememıstım) gun asırı 1 çay kaşıgı sirke,bazen taze zencefıl rendeleyıp meyve suyuna katıyorum(bu çok gaz yapıyor ama), bı de antıvıral oldugu için 1-2 karanfil. kızım halınden memnun oldugu surece devam edecek gıbıyım sızce sakıncası var mı?
2- bır ıkı gundur alnının üstüne denk gelen bıngıldağının olduğu yer (1 ay oncesıne kadar acıktı bıngıldagı,agır agır kapanıyordu) su anda kemıklesmıs bır bombelıge sahıp. bu benı tedırgın ettı,dışa doğru sıslık gıbı bı bombelık normal mı?1-2 hafta once baska bı bebekle oynarken sert bı seramıkle o civara darbe almıstı hatta gecen hafta da gene fülütle vurdu o bebek

bundan kaynaklı bır sey olmaz ınş. doktora gostermelı mıyız,babasının da benım de kafa yapımda oyle bı bombelik yok.
3- kızımıın ıce basması devam edıyor,bı turlu emın olamadık,cocuk doktorunun 2 yasına kadar bekleme onerısı de acıkcası pek ıcıme sınmedı ortopedıye goturecegm ama 2 yasına kadar bebekler sızce yalınayak mı basmalı yere yoksa ortopedık denen ayagın ıc kısmına gelen bölümü dolgulu ayakkabılarla mı?orada bır yag tabakası oldugu ve ortopedık ayakkabı gıymesının duzeltecegı soylendı ama sankı ayakkabıyla daha da ıce basıyo cıplak ayak daha rahat ve duz basıyo,emın olamadım ne yapmalıyım? şimdiden teşekkürler ilginiz ve bilgileriniz için