Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - beslenme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbeslenme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
semra Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesajın Direkt Linki Konu: beslenme
    Gönderim Zamanı: 27 Mar 2008 Saat 10:30

Doktor hanım merhaba,benim birkaç sorum olacak yardımcı olusanız sevinirim

kızım 6 aylık dün doktora gittiğimizde 40 günde 500gr aldığını ve kilosunun düşük olduğunu öğrendik şuan 7400gr boyu 65 ve başı 41cm başıda küçükmüş doğduğundada küçüktü 2950gr başıda 33cm di ama her ay 1000gr alıyordu şimdi duraklamış
1.ek gıdalara yeni başladık sayılır 2 haftadır yoğurt ve meyve püresi karışık yiyor çorbalara yeni geçtik ama çorba hiç sevmedi 3-4 tatlı kaşığı zor yiyor şimdilik bu miktar yeterlimi
2.doktor ek olarak mama vermemşz gerektiğini söyledi ama ben o an sormayı unuttum kaşık mamasımı yoksa biberon mamasımı olmalı.benim kızım emzik ve biberon almıyor kaşık maması bizim için uygun olurmu ve önerebileceğiniz bir mama varmı?
3.birde kızım gece uyanıp emmiyor uyansa bile memeyi azına alınca tekrar uykuya dalıyor gece emmesi gerekirmi uyandırıp emdirmelimiyim
şimdiden çok teşekkürler
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2008 Saat 14:02
Merhaba...

Ben sorularınızı cevaplamaya çalışacağım ama doğru olan bu soruları takip eden doktorunuza sormanız. Bebeğinizi o biliyor ve tanıyor. Özellikle de dün gitmiş olduğunuz için...
1. Yeterli oldup olmadığı kilo alışı anlaşılır. İzlemek gerek...
2. Doktorunuz takip edeceği için tercihini öğrenin. KAşık maması da olur, biberon maması da...
3. Kilo artışına ve sahip olduğu kiloya göre yine doktorunuz buna da karar vermeli. Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.