|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
güneş ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ağu 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
![]() Gönderim Zamanı: 14 Eki 2008 Saat 10:34 |
Yanlış mı yapıyorum doktor bey, 14 aylık oğlumu baklava, kadayıfla, turşuyla henüz tanıştırmadım diye yanlış mı yapıyorum.. çay vermek istememekle... sonsuza kadar sağlıklı beslemek gibi ütopik bir düşüncem yok, ama daha yiyeceklerini ben veriyorken çikolata, bisküvi gofret vermesem fena bişey mi yapmış olurum.. tadını bilmiyor, canı istemiyor, ilerde nasıl olsa istesem de istemesem de bolca yiyeceği şeyleri şimdilik tanıştırmamam çok mu kötü... tam bir meyve delisi istediği zaman istediği kadar yer, dondurma yer, tulumba tatlısının da tadına bakmayıverse nolur, illaki tadını öğrenmesi mi lazım... hamurişlerini ısrarla tattıran büyükler, dolaptan süt içerse aman boğazları ağrır diye ayağa kalkarlar... o kadar süt mü içirilirmiş kansız olurmuş... bir çocuk üzerinde sadece annesinin bişey söylemeye hakkı yok, onun haricinde herkes istediğini yapabilir sanırım.... ben yanlış yapıyorum anlaşılan....
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119865 |
![]() |
Baklava , kadayıf, turşu yedirmeye mecbur değilsiniz. Siz yerken ( ne yerseniz yiyin) , eğer çocuğun ilgisini çekerde çocukda yemek isterse verin, memnun kalırsa yer.
Şu büyüklerinizi lütfen ciddiye almayın. Bunlar "bakır zehirlenmesi" diye bir zehirlenmeye inanacak kadar saf insanlardır. Raşitizmin sebep olduğu kemik bozukluklarının erken oturtma veya bastırtmadan olduğunu zannedecek kadarda cahildirler.
Hiçbirşey bilmezler, hiçbirşey okumazlar (magazin haberler hariç)..
Hastalıkların, üşütme, nazar ve diş çıkarma ile olduğunu zannederler.
Sırf para gitmesin diye "dondurma boğaza dokunur "yalanını söylerler. Aynı sebeple çukulata karaciğer dokunurmuş. Çukulata sadece Wilson sirozu diye bir hastalığı olan çocuklara dokunur, benim bu hastalıktan hiç hastam olmadı. Son derecede nadirdir.
Unutmayın, çocuğunuza bir şey olursa onlar,sizi mesul tutarlar.
|
|
![]() |
|
güneş ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ağu 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
![]() |
Hocam merhabalar, bir blogda okuduğum yazıyı izninizle, forumdaki annelerle paylaşmak istedim.. Gerçi bilmediğimiz yeni bir şey yok aslında, siz bizi hep uyarıyorsunuz hijyenik olmayın diye... bağışıklık sistemi ancak aşılarla, mikroplarla güçlenir diyorsunuz ama biz ısrarla ilaçlardan, devam mamalarından medet umuyoruz.
Size yolumuzu aydınlattığınız için teşekkür ederiz.... Yeni yayınlanan, hijyen hipotezi başlıklı araştırmaya göre, bakteriler, virüsler, özellikle de minik kurtçuklar bağışıklık sistemini güçlendiriyormuş. Son yıllarda ABD ve diğer gelişmiş ülkelerde MS (Multiple Sclerosis), Tip 1 Diabet, İdrar Yolları İltihaplarının artma sebepleri olarak da aşırı hijyen gösteriliyor. “Why Dirt Is Good” -“Kir Neden İyidir?”- isimli kitabın yazarı olan mikrobiyoloji ve immunology -bağışıklık sistemi- hocası olan Mary Ruebush, bebeklerin ellerine geçen her şeyi ağızlarına götürmek süretiyle, bağışıklık sistemlerinin çevrelerini tanımalarını sağladığını söylüyor. Araştırmayı yönetenlerden birisi olan Dr. Joel V. Weinstock, yeni doğan bir bebeğin bağışıklık sisteminin henüz sistemi kurulmamış bir bilgisayar gibi olduğunu, yönlendirmelere ihtiyacı olduğunu söylüyor. .. Mary Ruebush, antibakteriyel temizlik ürünlerinin antibiyotiğe dayanıklı, salgın hastalıklara sebep olabilecek bakterilerin üremesine sebep olabileceğini, temizlik için sade bir kalıp sabun ve suyun yeterli olduğunu yazıyor. Dr. Weinstock ise, çocukların kesinlikle çıplak ayakla kirin içinde dolaştırılmasını, kirle-pis şeylerle oynanmasına izin verilmelerini, eve geldiklerinde de bir şey yemeden önce ellerinin yıkamamalarını öneriyor. Çiftiliklerde yaşayan ve kurtçuklarla, hayvanlarda bulunan diğer organizmalarla içiçe olan çocuklarda allerji ve bağışıklık sistemine yönelik hastalıkların daha az bulunduğunu belirtiyor. Çocuklarınıza 2 köpek ve 1 kedi alın, bunlar onlara gerekli bakterileri sağlayacaktır diye ekliyor :))) http://www.nytimes.com/2009/01/27/health/27brod.html?_r=3&em yazının tamamı burda ancak ingilizce :(( Düzenleyen ezel - 02 Şub 2009 Saat 14:50 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119865 |
![]() |
Benimde hep anlatmak istediğim şey bu... Eğer çocuklar muayyen yaşa kadar mikrop veya parazitlerle karşılaşmazlarsa, Astım veya Atopik egzama olma ihtimalleri artıyor.Bu sebeple, her ateşli hastalığında antibiyotik kullananlarda, bağışıklık sistemi gelişemiyor. Çocuğa temiz bakın, sterilizasyon yapmayın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|