Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - beşinci ay başlangıcı ve inek sütü meselesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

beşinci ay başlangıcı ve inek sütü meselesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
alaaddin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: beşinci ay başlangıcı ve inek sütü meselesi
    Gönderim Zamanı: 14 Saat 12 Dakika önce Saat 10:37
Kadir hocam günaydınlar, size bir sorun olacaktı. Oğlum beşinci ayına girdi tavsiyenizle inek sütüne başladım. İnrk sitü sonrasında kakasında değişşklikler oldu, şöyle: yumurtayı fazla haşlayınca sarısı renk değiştirir ya aynı o renk bozuk sarımsı yeşilşmsi ve kıvamı ise onu ezmişsin gibi ne çok katı ne de cıvık. Eski kakası gibi cıvık değil. Normal mi, sütü sulandırmıyorum aslında yağlı süt ama başka yazılarınızı okudum birine bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyun demişsiniz kabızlık içim bende bir kaç kere koydum sütüne, her verdiğim süte mi koymam lazım yoksa günde bir sabah bir akşam vermem yeterli mi. Hocam artık su vermeye başlamalı mıyım, böbrekleri yorulur kan tuzu bozulur gibi yazılar var internette, size danışmak istedim. Bir kaç kere verdim ama emin olamadım. Günde kaç ml süt alması gerekir hocam, tahminen 600 ml falan alıyor ama bazen 1 lt ye yakın oluyor. Verip vermemekte tereddüt ediyorum fazlası zarar mı acaba diye. Kansızlık yapıyor deniyor ya süyün miktarıyla mı alakalı acaba doğru mu hocam, yapıyor mu yapmaması için bir şey yapmama gerek var mı. Ek gıda meselesi var bir de yavaş yavaş bir şeylere başlamalı mıyım yoksa altıncı ayını beklemem mi gerekir. Vereceksem neleri vermeliyim. Şimdiden teşekkürler hocam iyi pazarlar diliyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118466
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 5 Saat 8 Dakika önce Saat 19:41
Sakin internetteki sahtekar doktorlarin yazilarini okumayin.
Evet, anne sutunden, inek sutune (veya mamaya) gecildiginde, altin sarisi olan renk, saman sarisina doner.
Zeytin yagi ilavesi, kabiz olursa ilave edilir ve ihtiyaca gore de sayi arttirilir. 
Sutun fazlasi zararli diye bir sey yok!! O yuzden "EN AZ 600ml" diyorum. Isterse 2 litre bile icebilir. 
6 aydan once ek gidalara baslamayin. 
VE sakin Turk doktor akli ile; "sebze corbalari" sahtekarliklarina kanmayin. 
Bu konuda yazdiklarimi okuyun. 
Normal beslenen ve kati gida almayan bir cocugun ek suya ihtiyaci olmaz.
Eger bu aylarda bir cocuk su iciyorsa:
- Ya ac kalmistir.
- Ya asiri kati gida yemistir.
- Ya da; asiri terletilmistir. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 5 Saat 7 Dakika önce Saat 19:42
Yukarı Dön
alaaddin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 107
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı alaaddin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 3 Saat 38 Dakika önce Saat 21:11
Teşekkür ederim hocam, saygılarımı sunarım. Ayağınıza taş değmesin inşallah 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.