|
Besin alerjisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Melike Ptgl ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: Dün Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Melike Ptgl
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Dün Saat 10:24 |
Merhaba Hocam. Umarım iyisinizdir. Size bir sorum olacak cevaplarsanız çok memnun olacağım. Benim 6 aylık bir bebeğim var. 3. Aydan beri Egzaması var yüzünde boynunda ve kollarında. Kan ve deri testi 3 aylıkken yapıldı alerji çıkmadı. Kakasında 3-4 aylık iken kan gördüm noktalar şeklinde. Ekgıdaya geçene kadar ishal şeklinde kaka yapıyordu biraz düzeldi. Ben süt ürünleri, yumurta, tahin, et tüketmiyorum. Bende zayıfladım bebeğim de kilo alımı yavaşladı. Tekrar test için başka hastaneye götüreceğim. Bana tavsiyeleriniz neler olur bu konu hakkında yardımcı olur musunuz? Diyet öneriyor musunuz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120052 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
2008'den beri bu soru HERGUN SORULUYOR.. HIC OLMAZSA, DUN YAZDIGIM CEVABI OKUSA IDINIZ!!!!!
|
|
![]() |
|
Melike Ptgl ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: Dün Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Melike Ptgl
Sayın hocam evet bütün yazdıklarınızı ve makalenizi de okudum. Demek istediğim şu; kuruyemiş, asitli yiyecekler(domates,portakal) gibi alerjik besinler içinde mi aynı görüştesiniz? Hatta alerji doktorları eğer diyet yapılmazsa bu besinlerin alerjik durumu kişide ömür boyu geçmeyecek diyorlar bu konuda ki görüşleriniz nelerdir? Erkek bebek doğum kilosu 3650 6 aylık kilo 7750 kilo. Geceleri çok huzursuz kendini gererek ağlıyor çok çaresiz hissediyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120052 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
" Demek istediğim şu; kuruyemiş, asitli yiyecekler(domates,portakal) gibi alerjik besinler içinde mi aynı
görüştesiniz? Hatta alerji doktorları eğer diyet yapılmazsa bu besinlerin alerjik durumu kişide ömür boyu geçmeyecek diyorlar" Tamami palavra!!! Bu tip gidalara karsi allerjiler, SADECE, bebeklikten itibaren; steril bakilan, icme sulari ile banyo yaptirilan, Banyo ve tuvaletleri sanki ameliyathane imis gibi steril tutulan, sosyetik bebeklerde olur! Ayrica da, bu gidalara karsi allerjilerin gelisebilmesi icin, bu sartlarda bakilan cocuklarda, seneler boyunca bu gidalarin alinmasi gerekir. Ama ne yaparsiniz ki, Turk doktorlari, Penisilin allerjisini bile bilmekten acizlerdir! Penisilin allerjisi de asla cocuklarda olmaz, seneler boyu cok sayida penisilin vurulan kimselerde olur VE "Penisilin testi" diye de bir sey yoktur!! Sahis allerjik (Anaflaktik) hale geldiginde, test dozu bile oldurur! |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Melike Ptgl
Hocam egzama ve gece uyanmaları neye bağlıyorsunuz bebeğim evet hassas tenli ama bazı besinleri tükettiğimde sabahına çıkmayan yerlerinde de egzama çıkmış oluyor kıpkırmızı. Nemlendirici sürüyorum bazen locoderm uyguluyorum. Bebeklerdeki egzama neden oluyor peki ? Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Saygılarımla.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ne malum; "egzema" oldugu?? Onun-bunun teshisine kanip da nasil "tavsiye" vereyim?
Dokuntulerin resmini gonderin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Melike Ptgl
https://hizliresim.com/9o5s32c
Hocam böyle. Fotoğraflarda pek net değil ama boynu çok kızarık. Mercimek çorbası içtim kızardı gibi
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|