MALZEMELER
2 Adet kemiksiz tavuk göğüsü ( biz kalçayı daha çok sevdiğimiz için, bir kilo kuşbaşı kalçadan yaptım, sizde istediğiniz gibi yapabilirsiniz )
2 Adet orta boy kuru soğan
2 Adet orta boy domates
2 Adet yeşil biber
2- 3 Diş sarımsak (ben koymadım, arzuya göre )
2- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
BEŞAMEL SOS:
50 Gram margarin
2 Çorba kaşığı un
2 Su bardağı süt
Tuz - Karabiber
Bir su bardağına yakın kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANIŞI:
Tavaya sıvı yağı koyun Soğanları küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.yağda biber ile birlikte biraz kavurun.
Tavuk göğüslerini (ya da kalçayı) orta büyüklükte küp şeklinde dorayıp soğanların içinne ilave edin.Tavuklar kendi suyunu bırakıp çekene kadar arada bir karıştırarak pişirin.
Tavuklar hafif suyunu çekince domatesleri ekleyin.
Pişmeye yakın tuzunu ve karabiberini atıp ateşten alın. (Ben biraz kekik de koydum)
BEŞAMEL SOS: Bir tencerenin içinde margarini ertin ve içine unu ekleyip karıştırarak top top olmadan ve esmerleşmeden kavurun.
Un piştikten sonra sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
Sos krema haline gelince tuzunu ve karabiberini ilave edin.
Fırın kabının içine soteyi dökün ve üzerine hazıladığınız beşamel sosu yayın.
En son olarak kaşar peyniri rendesini üzerine serpin ve 200 dereceli ısıda fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
NOT:Sos çok koyu olursa biraz süt ilave ederek inceltebilirsiniz. Eğer topaklar oluşmuşsa tel süzgeçten geçirin.Sürekli karıştırarak pişiriseniz sosta hiç bir problem olmaz.
Afiyet olsun kızlar
Düzenleyen yasemin - 23 Ağu 2010 Saat 17:56