Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - beraber uyuma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumberaber uyuma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
candyy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Konu: beraber uyuma
    Gönderim Zamanı: 15 Haz 2010 Saat 15:24
İyi günler.Kızım 2,5 yaşında.Çok gazlı bir bebekti ve hiç uyumazdı. 2 yaşına kadar emzirdim. Gecede 7-8 kere kalkıyordu. Emzirme işi bitince de bizimle aynı odada farklı yatakta uyudu ve yarım saatte, 1 saatte  bir uyanıyordu. Ayağımda sallayarak tekrar uyutuyordum.  Şimdi taşındık ve bu süreçte 2 haftadır yanımızda bizimle uyuyor. Yine sık sık uyanıyor,ama beni görüp tekrar dalıyor. Odasını ayırmak istiyoruz ama gece uyandığında uykusu çok çabuk dağılıyor,ağlıyor,tekrar uykuya dalamıyor. 2,5 yıldır zaten hiç uyuyamıyoruz. Bizimle uyuması gelişimi için çok mu zararlı? Odasına ve ayrı uyumaya,en önemlisi de uyandığında tekrar uyumaya nasıl alıştırabilirim?
Teşekkürler..
Yukarı Dön
candyy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 34
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haz 2010 Saat 16:38
Doktor hanım bir sorum daha var. 3 ay önce tuvalet eğitimine başladık.İlk zamanlar  çabuk öğrendi, çok nadir kaçırıyordu ama bu ara çok kaçırıyor.Ne zaman oturağa oturttsam,ağlıyor ve benim çişim yok diyor. Kendisi de hiç söylemiyor. Kakasını hiç kaçırmazdı,onu da kaçırıyor,daha doğrusu bilerek altına yapıyor.Gece bezliyoruz. Sanırım 2 hafta önce taşınırken onu biraz ihmal ettim. Bana inat yapıyor gibi geliyor. Tuvalet eğitimi bitince mi odasını ayırmak daha mantıklı olur. Yoksa hem çiş eğitimi, hem odasını aynı anda ayırmak uygun mu? Teşekkür ederim..
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Tem 2010 Saat 17:57
ev değişikliği çocukları olumsuz etkiler. siz de üzerinde durursanız altına yapma davranışı pekişir. altına yaptığında hiç tepki vermeyin, tuvalete yaparsa tebrik edin. tuvalet eğitimini bir süreliğine askıya alın. odayı ayırırken bir süre onun odasında bir divanda yatabilirsiniz sonra yavaş yavaş odadan ayrılırsınız
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.