Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
esma24
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 169
|
Konu: ben mi yanlış yapıyorum onlar mı? Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2009 Saat 22:47 |
bayram dolasıyla gelen giden eksik olmuyor çocuklar haliyle oynarlarken saldırganlaşabiliyorlar bugün bir çocuk kızıma sineklikle vurdu hemen kızardı şişti kızımın yanağı misafirler diye ses etmedim ama annesi babası hiç oralı olmadı çocuktur yapar dediler bir başkası oğlumu ittirdi oğlum yere düştü canı çok acıdı hemen alıp başka odaya götürdüm sakın sende ona vurma dedim yine anne baba oralı olmadı oğlum niye ittirdin kardeşi deyip ne bir ceza ne bir uyarı verdiler ben kızım ya da oğlum birisine vursa hemen özür diletiyorum kızıyorum çok aşırı ileri gitmişlerse başka bir odaya kapatıyorum ceza veriyorum ben miyim yanlış yapan yoksa onlar mı yani çocuktur daha deyip bende geçiştirmelimiyim artık öyle şaşkınım ki öyle yoruldum ki çocuklarımın itilip kakılmasından kendileri benim çocuklarıma vururken ben ses etmiyorum ama benim çocuklarım onlarınkine vurmuşsa hemen anne babaları diyorlarki sende ona vur sizler nasıl davranıyorsunuz sosyalleşsinler diye hergün parka filan götürüyorum ama bu durumları yaşadıkça götürmesem mi diyorum ya da hiç aldırmasam mı daha çocuklar diyerek birisi çocuğuma vurunca o da ona vurmalı mı???? çok mu ezik yetiştiriyorum acaba şiddet kötüdür derken ne olur bana bir akıl verin
|
güzel kızım Eylül'üm
oğluşum Bahadır'ım
|
 |
münevver
Elmas Üye
forumun tatlı cadısı-iki prensin annesi
Puanlar: 4639
|
Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2009 Saat 23:10 |
bizde aynı sıkıntıları yaşadık..zamanla geçiyo ama çocuklarıda ezdirmemek lazım..böyle duruımda ben 2 çocuğuda yanıma alıp konuşuyorum -neden yaptın-canın acıdımı-nasıl davranmaları gerektiğini-nasıl oynamaları gerektiğini falan konuşup anlatıyodum..bende rahat annelere kızıyorum,2.kez tekrarlandığında ikisini ayırıyorum...zor durum gercekten hem anne için hemde çocuk için..herkes sevgi dolu çocuklar yetiştirmek istediklerini söylüyor ama önce itmeyi ve vurmayı öğretiyorlar malesef!!
|
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...
|
 |
nurten...
Altın Üye
bilalim + eşim + erenim
Puanlar: 4266
|
Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2009 Saat 00:29 |
benim oğlum daha küçük 15 aylık ama kendi oğlum diye söylemiyorum
çok sevgi dolu gördüğü çocukları öpmek ister oynamak ister
dün bizimde başımıza geldi oğlumdan 11 gün büyük bir çocuk onu ittirdi ısırmaya çalıştı ben yapmamasını söyledim ama daha çok küçük bunu nasıl öğrenmiş olabilir diyede şaşırdım 
|
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
|
 |
TÜBAY
Elmas Üye
Puanlar: 4018
|
Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2009 Saat 11:27 |
insanlar nasıl bu kadar geniş olabiliyor anlamıyorum. hiçmi çocuğuna bişeyler anlatmazsın doğruyu yanlışı.
|
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
|
 |
TÜBAY
Elmas Üye
Puanlar: 4018
|
Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2009 Saat 11:31 |
yani çocuğuna biri sana vurursa sende ona vur nasıl diyebilirsinki. sonrası ne olucak
|
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
|
 |
Elif Hansa
Elmas Üye
Hansa ve Tevhid'in Annesi
Puanlar: 7665
|
Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2009 Saat 11:50 |
3 yasinda bir kizim var bu durumu ben de ortamlara girdigimde yasiyorum. Benim o kadar dikkat etmeme, karsidaki cocugun haklarini gozetmeme ragmen ayni hassasiyet karsidan gelmiyor.
Bir ara Elif cok savunmasiz kaliyordu arkadaslarinin yaninda, elinden aliniyordu bazen vurulabiliyordu, zamanla o da ogrendi savunmayi. O da vuruyor karsilik veriyor ama ben gordugum zaman izin vermiyorum, o senin kardesin-arkadasin diyorum, vurulmaz diyorum. Arkadasinin birseyini aldigi zaman hemen geri verdirtiyorum. Ama cocuk aglamiyor, elifte herhangi bir oyuncak aliyor oynamak icin, cocuk agliyor annesi hemen elif verir misin o onun oyuncagi. Ama ben evime gelene oyle yapmiyorum, Elifin oyuncagi alinirsa ve aglarsa, kizim o bizim misafirimiz, ona verelim o oynasin sen bununla oyna ya da sonra oynarsin gibi seyler soyluyorum...
Siz dogru mu yapiyorum? Niye insanlar boyle duyarsiz? O cocuk ama egitimi bizim elimizde degil mi? Bilmiyorum bu konuda ben de dertliyim... 
|
|
 |
Elif Hansa
Elmas Üye
Hansa ve Tevhid'in Annesi
Puanlar: 7665
|
Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2009 Saat 11:59 |
Yine de ezdirmemeye calisiyorum, cunku misafirlikte fazla eziyeti olmayan bir cocuk...
Disarida degil de evde arsiz, kardesiyle de anlasamiyor, kardesine vuruyor  oyuncagini aldigi zaman ya da sinirlendigi zaman. Pek birseyini paylasmak istemiyor, o senin kardesin onunla da paylasmalisin, vermelisin. O bebek daha anlamaz, o da buyuyecek vs diye bir suru sey....
|
|
 |
*naz*
Altın Üye
Puanlar: 4271
|
Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2009 Saat 13:06 |
|
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...