Beli Bükük Patlıcan Kebabı
Zorluk Derecesi :
Kaç Kişilik? : 4 Kişilik
Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Şekli : Tencere
Pişirme Süresi : 40 dk
Dinlenme Süresi : 15 dk
Toplam Süre : 75 dk
Malzeme Listesi
4 ya da 5 Adet Patlıcan
2 Adet Domates
4 ya da 5 Adet Biber
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
Köfte İçin
1 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1/3 Kase Ekmek İçi
1 Adet Soğan
300 Gram Kıyma
Nasıl Yapılır?
1. Patlıcanları alacalı soyarak hazırladığınız tuzlu suyun içine koyun ve bekleyin.
2. Bir kaba kıymayı alın. Üzerine soğanı ve iki adet sarımsağı rendeleyin ve ekmek içini ekleyin. Karabiber, ince çekilmiş kırmızı biberi ve bir çay kaşığı kadar da kimyonu ekleyerek, 1 adet yumurta kırın ve köfte harcını iyice yoğurarak dinlenmeye bırakın.
3. Patlıcanların suyunu sıkarak alın ve iki cm kalınlığında aralıklarla kesikler atın. Köfteleri yuvarlaklar haline getirerek patlıcanların içlerine yerleştirin.
4. Patlıcan ve köftelerin tamamını bu şekilde hazırladıktan sonra teflon ve yayvan bir tencereye yarım çay bardağı kadar sıvıyağ koyarak kızdırın. Hazırladığnız patlıcanlı ve köfteli malzemeyi önlü arkalı kızartın. Tamamen pişirmenize gerek yoktur. Sadece hafif bir kızartma yeterli olacaktır.
5. Domatesleri rendeleyin ve içine iki diş sarımsak doğrayarak ekleyin. Bu harcı tenceredeki patlıcanların üzerinde gezdirin ve son olarak biberle süsleyin. Domates fazla sulu değilse bir çay bardağı kadar da su ilave edin.
6. Daha yoğun domates tadı istiyorsanız bir kasede bir çay bardağı sui le bir yemek kaşığı domates salçası ve bir tatlı kaşığı biber salçasını topak kalmayacak şekilde çırpın ve domateslerin üzerinde gezdirin.
7. Tencerenin kapağını kapatarak önce orta hararetli ateşte kaynatın ve sonra ocağın altını kısarak yarım saat kadar pişirin. Hafif ılındıktan sonra servis yapın.
Not:
Yemeği pirinç ya da bulgur pilavı, cacık ve çoban salata ile servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...