Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Kebaplar - Köfteler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Beli Bükük Patlıcan Kebabı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuBeli Bükük Patlıcan Kebabı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 7>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zelmore Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03 Ara 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 78
Mesajın Direkt Linki Konu: Beli Bükük Patlıcan Kebabı
    Gönderim Zamanı: 08 Ara 2009 Saat 14:36


Beli Bükük Patlıcan Kebabı
Zorluk Derecesi :       
Kaç Kişilik? : 4 Kişilik
Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Şekli : Tencere
Pişirme Süresi : 40 dk
Dinlenme Süresi : 15 dk
Toplam Süre : 75 dk

Malzeme Listesi
4 ya da 5 Adet Patlıcan
2 Adet Domates
4 ya da 5 Adet Biber
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
Köfte İçin
1 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1/3 Kase Ekmek İçi
1 Adet Soğan
300 Gram Kıyma
Nasıl Yapılır?
1. Patlıcanları alacalı soyarak hazırladığınız tuzlu suyun içine koyun ve bekleyin.

2. Bir kaba kıymayı alın. Üzerine soğanı ve iki adet sarımsağı rendeleyin ve ekmek içini ekleyin. Karabiber, ince çekilmiş kırmızı biberi ve bir çay kaşığı kadar da kimyonu ekleyerek, 1 adet yumurta kırın ve köfte harcını iyice yoğurarak dinlenmeye bırakın.

3. Patlıcanların suyunu sıkarak alın ve iki cm kalınlığında aralıklarla kesikler atın. Köfteleri yuvarlaklar haline getirerek patlıcanların içlerine yerleştirin.

4. Patlıcan ve köftelerin tamamını bu şekilde hazırladıktan sonra teflon ve yayvan bir tencereye yarım çay bardağı kadar sıvıyağ koyarak kızdırın. Hazırladığnız patlıcanlı ve köfteli malzemeyi önlü arkalı kızartın. Tamamen pişirmenize gerek yoktur. Sadece hafif bir kızartma yeterli olacaktır.

5. Domatesleri rendeleyin ve içine iki diş sarımsak doğrayarak ekleyin. Bu harcı tenceredeki patlıcanların üzerinde gezdirin ve son olarak biberle süsleyin. Domates fazla sulu değilse bir çay bardağı kadar da su ilave edin.

6. Daha yoğun domates tadı istiyorsanız bir kasede bir çay bardağı sui le bir yemek kaşığı domates salçası ve bir tatlı kaşığı biber salçasını topak kalmayacak şekilde çırpın ve domateslerin üzerinde gezdirin.

7. Tencerenin kapağını kapatarak önce orta hararetli ateşte kaynatın ve sonra ocağın altını kısarak yarım saat kadar pişirin. Hafif ılındıktan sonra servis yapın.

Not:
Yemeği pirinç ya da bulgur pilavı, cacık ve çoban salata ile servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

Yukarı Dön
emre Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 28 May 2008
Konum: antalya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4077
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2009 Saat 14:51
ee hani foto nerdeBig smile
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2009 Saat 14:52
Orjinalini yazan: eemree eemree Yazdı:

ee hani foto nerdeBig smile



Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2009 Saat 14:55

ellerine sağlık canımClap

 
Yukarı Dön
zelmore Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03 Ara 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 78
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2009 Saat 15:34
ben bir turlu buyuk hali ile ekleyemiyorum bu fotoyu nasil yapacagim acaba?

cok lezzetli ve kebaplara gore de daha basitce bir tarif :)
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2009 Saat 15:37
http://www.hizliresim.com/
buradan yapabilirsinizSmile

Yukarı Dön
zelmore Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03 Ara 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 78
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2009 Saat 16:35
cok tesekkur ettim :)
Yukarı Dön
nursena Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye


Kayıt Tarihi: 05 Mar 2009
Konum: Hüseyin Ahmetle
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2807
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2009 Saat 16:39
çok nefissss.eline sağlık.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 7>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.