Merhabalar doktor bey,
Ben belçikada yaşayan bir anneyim size birkaç sorum var.
8,5 aylık bir kızım var kızım doğduğundan beri emmedi emmek istemedi reddetti ne yaptıysam emziremedim ve ben sağarak 3 ay anne sütü verebildim sonrs kesildi sütüm ne yazıkkı ve nutrilon isimli bir mamayla devam ettik. Şuan herşeyi yiyor meyve sebze vs.
Ama mamayı içmek istemiyor zar zor 120 cc içirebiliyorum.
1) burada süt yoğurt ve peynir kesinlikle 1 yaşına kadar yasak zira bebeğin böbreklerini yorarmış ben doktoruma vermek istiyorum diye israr ettiğimde sulandırarak verin o zaman inek sütünü dediler.
Türkiyede bebekler ek gıdaya yoğurt ile başlıyor ve kivi patlıcan gibi gıdalar 1 yaşından sonra öneriliyor lakin burda kivi ve patlıcan 4. aydan sonra veriliyor. Bu iki ülke nasıl bu kadar çelişiyor merak ediyorum.
2) kızım hala gece 2 kere besleniyor lakin doktorum buna cok kızıyor cunku bebeklerin 6. ayından sonra gece beslenmelerine ihtiyacları olmadıklarını söylüyorlar acıkmadıklarını alışkanlıktan ileri geldiğini söylüyor gece beslenmesini kesmem gerektiğini söylüyor zararlıymış ama kızım uyanıp ağlıyor ve besleyince tekrar uyuyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
3) kızım hala emeklemiyor yerdne nefret ediyor yere koyunca kıyametlerı koparıyor desteksiz oturamıyor henüz. Dün doktorum emeklemesi gerektiğini yoksa diğer bebeklerden geri kalacağını söyledi sizce bu ne kadar doğru? Bebeğimin gelişiminde gerilik olurmu ben israr etmiyordum emeklemesi için.
4) kızım çok yabancılıyor ama aşırı hiçkimseyi yanıns ysklaştırmıyor ağlıyor kimseye gidemiyorum herkesin yüzüne bakıp bakıp ağlıyor sokakta bile biri yanına yaklaşsa sevmek için bağırıyor ağlıyor bu geçici bir durummudur?
Sevgi ve saygılarımla