Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Oyunlar & Oyuncaklar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebeklerimizle Oynadığımız Her Oyunu Anlatalım...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuBebeklerimizle Oynadığımız Her Oyunu Anlatalım...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 15>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7479
Mesajın Direkt Linki Konu: Bebeklerimizle Oynadığımız Her Oyunu Anlatalım...
    Gönderim Zamanı: 28 Ara 2007 Saat 18:42
Merhaba arkadaşlar.
Bebeklerimizin sakinleşmesi, ruhsal gelişimleri ve öğrenme yeteneklerini geliştirecek küçük oyunlar yaparız. Bunlar yemek kadar önemlidir ama bunların sürekliliğini de sağlamak açısından sizlerle günlüğüme ileride Nil'im de yararlansın diye yazdıklarımı paylaşmak istiyorum. Sizler de böyle oyunlar oynuyorsunuzdur ve inanın benim bilmediğim birçok şey olduğunu düşünüyorum. O nedenle ben yazdım ve sizlerin de görmesini istedim. Umarım yararı olabilir.

• Fıstık, fıstık, fıstık denildiğinde hoşuna gidiyor.
  • Hoplayıver çekirge şarkısında 7,5 aylıkken oynuyor ve şarkıyı söylemeye çalışıyor.
  • Bir aslan miyav dedi, mini mini bir kuş, benim iki elim var şarkıları favorileri. Benim iki elim var şarkısında elleriyle oynuyoruz ve bunu ben uydurdum. “Benim iki elim var. Bir elimde beş parmak, diğerinde beş parmak. Etti sana on parmak Biiir ikiii üüüç dööört beş, altııı, yediiii, sekiiiiiz, dokuuuuz, on” diyorum ve şimdiden basit sayma becerisini kazandırmaya çalışıyorum
  • Benim annem güzel annem şarkısı onu rahatlatıyor.
  • Vardar Ovası şarkısı meme emerken hiç aralıksız emmesini sağlıyor.
  • Minik Nil ninnisine hem bayılıyor hem de oynamaya başlıyor. 7,5 aylık
  • Turkcell tavuk reklamı ve melodisini çok seviyor.
  • Ce-e oyunu onun vazgeçilmezi. Mama sandalyesinin önünde saklanıp ayaklarıyla oynarken “Burada bişiii varmışşş burada burada buradaaaaa” diyerek sonra kendimi gösterip ce-eee diyorum. Bir de saçlarını kurularken hoşuna gitmediği için bunu havluyla kurularken yüzünü örtüp saçlarını kuruturken yüzünü de örtüyorum. Sonra işime azar azar ara verince ce-e diyorum. Bunu hırkalarıyla kendi de yapmaya başladı. Yüzünü kapatıp açıyor ve bizim ce-e dememizi bekliyor zilli. Bu arada bu ce-e oyunu hakkında güzel bir bilgi edindim. Sevimli gülücükler ve verdiği mutluluğun yanı sıra, bu basit oyun miniklere insanların yanlarından gidebileceklerini ama bunun onları terk ettikleri anlamına gelmediğini ve yanlarına geri döneceklerini Öğretiyormuş. Çok da sevindim.
  • Altını değiştirirken bebek bezlerinin üzerinde bulunan hayvanları bir bir anlatıp sesleri varsa taklit ediyorum. Sürekli yaptığım için buna alıştı ve yapmazsam benden bekliyor. Mesela onla bir oyun geliştirdik. İlk bezlerinde ayı, fil ve köpek veya snopy vardı. Ayı çıkınca babamız, fil çıkınca ben ve snopy çıkınca da o kazanıyordu. Bunu zamirlerle değil isimlerle yapmak ona kişileri anlatmak daha iyiymiş bunu da okumuştum bir yerlerde.
  • Yine altını değiştirirken çok kıvrandığı için sıkılmasın diye ayaklarını havada birleştirip yüzümü saklıyorum. Sonra da ayaklarını açıp arasından çenemle göbeğini gıdıklıyorum. Çok da gülüyor. Ayrıca dönmesin diye eline mutlaka bir oyuncak veriyorum onla oyalanırken de altını kolayca değiştirebiliyorum. Mutlaka konuşarak halletmek çok verimli oluyor.

Düzenleyen duygu07 - 29 Ara 2007 Saat 00:03
Yukarı Dön
DENİZKIZI Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 5280
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2007 Saat 20:24
ne güzel bir fikir ClapClap
bizimki en çok avcunun içine burda bir kuş varmış bu tutmuş,bu kesmiş... .... hani mama demiş ,deyip parmaklarımla kollarından yürüyerek  gıdıklıyorum bayılıyor o da hemen avucuna parmağını koyup bububu diyorLOLLOL
oynamayı çok seviyor adeta tencere tıkırtısına oynuyorLOLLOL
ayaklarını koklayıp öfff kokuyor deyince adeta kopuyor gülmekten ve sürekli istiyor yapmamı burnuma sokuyor ayaklarınıLOLLOLLOL
ce-e oyununu çok seviyor ,koltuğa çıkıp perdeyi yüzüne çekip saklanıyor ve açıp ıhıh diyor bizde hakan nerdeee diyoruz yüzünü açıyor ,çok keyif alıyorTongue
dışarıda hayvanları işaret edip gösteriyorum ses çıkarıyorum. oda koltuğa tırmanıp perdeyi çekerek aşağıdaki çöpü seyrediyor sürekli kedileri takip ediyor ıhıhıhıh deyip konuşuyorLOLLOLLOLkedi yoksa ağlıyor beyimizLOLLOLLOL
oğlum çağırıyor aklıma gelince yazarım yineWink
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2007 Saat 00:01
Ay seninkiler de güzelmiş Özlem'ciğim. Ama başka yok mu arkadaşlar bebeğinizle gün boyunca neler yaparsınız? Gerçekten çok eğitici oyunlar olabilir bilmediğimiz. Merakla bekleyeceğim güzel anneler...Clown

Düzenleyen duygu07 - 29 Ara 2007 Saat 01:58
Yukarı Dön
yagmurerim Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1916
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2007 Saat 12:09
gerçekten çok güzelşeyler bizde birgün birgün bir çocuk şarkısını çok seviyoruz mini mini bir kuş sonra ceee ellerini kendisi yüzüme koyup bekliyor sonra ceee yapınca gülüyor sonra taklitler hoşuna gidiyor gel babası gel dediğimde babasını arıyor baba nerde dedğiğide babasına bakıyor sonra koltuğun kenarına yada ortada olan birşeyi arkasına saklanıyorum ya sağdan ya soldan çıkıyorum oda başını sağa yada sola eğiyor nerden çıkçam diye onun baktığı yerden çıkarsam gülüyor yüzüne mendillerini artık kendisi örtüp cee yapmamı bekliyor yada benim yüzümden çekiyor işte aslında bütün gün bir sürü şey yapıyoruz ama aklıma gelen bunlar daha olursa yazarımWink
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2007 Saat 13:05
Ben de aklıma gelenleri ekliyorum arkadaşlar.LOL

*Serhaaaaat kızımın babasıııı dediğimde etrafı arıyor ve ağlıyorsa sakinleşiyor.
*Müzikli oyuncağını çaldığımda sağ sol kıvırmaya başlıyor.
*Çak kızım dediğimde elini veriyor ve çakmaya çalışıyor.

*Ağzına elini götürüp a-a-a-a-a demeye bayılıyor ve ben ağzına elimi yavaşça dokundurduğumda seslere başlayıp aynısını yapıyor.

Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2007 Saat 01:32
Arkadaşlar, müziğin önemini söylemeden geçemeyeceğim. Tekrarlar ve sürekli müzik bebeklerimize çok faydalı bence. Geçen gün alışveriş mağazasında şarkı söyleyen noel babayı gördü ve başladı bebek arabasında oynamaya.LOL Sağ sol şaşırdım yani. Müzik dinletmenin oyunlar kadar önemini anlamış oldum.
Bu arada en favori şarkımız şu sıralarda adına özel ninnisi.LOL
Yukarı Dön
botag Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 690
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2008 Saat 17:49
duru da müziği çok seviyor.müzik çaldımı yada şarkı söylersem alkış yapıyor,oynuyor.Daha anne karnındayken müzik dinletiyordum ben ona.ce ee oyununu Duru da çok seviyor.bol bol şarkı söylüyoruz.hayvanlarla ilgili kitaplara bakıyoruz.bu köpek,bu kedi gibi tanıtıyorum ben ona.biberonu gösteriyorum su diyorum o da su gibi birşeyler diyor.nerde diyorum gösteriyor.bebek nerde,top nerde ,araba nerde tek tek öğrettim.bana getir diyorum getiriyor.top oynuyoruz.bu bebeğin gözü,kulağı gibi duyu organlarını öğretmeye çalışıyorum.sizinle buluştuğumuzda adığım müzikli kitaba bayılıyor.tavsiye ederim.bol bol anne,mama gibi kelimeleri tekrarlıyorum.mamayı görünce ağzını açıp kapatıyor.herşeye bu demeye başladı.senin gibi elime çak deyince çakıyor.
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2008 Saat 21:40
Orjinalini yazan: botag botag Yazdı:

duru da müziği çok seviyor.müzik çaldımı yada şarkı söylersem alkış yapıyor,oynuyor.Daha anne karnındayken müzik dinletiyordum ben ona.ce ee oyununu Duru da çok seviyor.bol bol şarkı söylüyoruz.hayvanlarla ilgili kitaplara bakıyoruz.bu köpek,bu kedi gibi tanıtıyorum ben ona.biberonu gösteriyorum su diyorum o da su gibi birşeyler diyor.nerde diyorum gösteriyor.bebek nerde,top nerde ,araba nerde tek tek öğrettim.bana getir diyorum getiriyor.top oynuyoruz.bu bebeğin gözü,kulağı gibi duyu organlarını öğretmeye çalışıyorum.sizinle buluştuğumuzda adığım müzikli kitaba bayılıyor.tavsiye ederim.bol bol anne,mama gibi kelimeleri tekrarlıyorum.mamayı görünce ağzını açıp kapatıyor.herşeye bu demeye başladı.senin gibi elime çak deyince çakıyor.

Müzikli kitabın hayvanlı olanını ben de almayı düşünüyorum. Köşeleri batmıyor değil mi? Sadece ondan çekindim almadım ama çok seviyorsa benimki de sever sanırım. Öneriyorsun yani.Smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 15>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.