Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebeklerimizin gelişimini burada paylaşalım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuBebeklerimizin gelişimini burada paylaşalım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 16171819>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ceylinim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 732
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2009 Saat 23:35

Ceylin 10 aylık. 5.dişimizi patlatmak üzereyiz. emekliyoruz,tay tay duruyoruz. bilinçli  olarak baba-meme diyoruz,mont giydiğimde başlıyoruz güle güle yapmaya. istediğini alamadığı zaman resmen sinir krizi geçiriyoruz. müzik sesi duyunca alkışlamaya başlıyoruz. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Hepinizin bebeğinee ve kızıma maşşşallllaaahhhSmile

Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2009 Saat 23:38
Aferin ali İlbereeeClapClap
annesi valla sana da kocaman bir aferinnnClapClap
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
ceylinim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 732
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2009 Saat 23:38
Orjinalini yazan: MERTCİK MERTCİK Yazdı:

9 ay 11 günlük 2 dişimiz var
tutunarak yürüyor ama henüz bisey söylemiyo bu normal mi arkadaşlar

Maşallah mertçik. Normal bence de. Çünkü erkek çocukları kız çocuklarına göre geç konuşuyor,yiyenim yaşını karşıladı ilk kelimelerinde Wink
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3781
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2009 Saat 20:18
bütün bebeklerimize kocaman maaşallah diyorum...
birgülcüm özellikle senin için anlatıcam...oğlum yakında iki yaşını bitirecek...ve derlerdi de inanmazdım...iki yaş geç konuşan çocukların miladı olurmuş...birden bire çok şaşırtan ataklarda bulunurlarmış...gerçekten de öyle oldu...Oğlum yaşına kadar sadece ama sadece sesli harf çıkartırdı..aaaaaeeee oooooooooouuuuuu gibi....sonra yaşına bastıktan bi kaç gün sonra birden bire onu "bubba bubba mummamumma " derken bulduk....şu son bir haftada ise artık bizden ne duyarsa tekrar ediyor...bu bizi nası mutlu ediyor anlatamam....sabret diyen arkadaşlarımı şimdi daha iyi anlıyorum...sen de sabret arkadaşım...kadir bey in bi yazısı var sitede onu bulursam ekleyim...o yazııyı okuyunca içim ferahlamıştı benim....her çocuk bir değil anlayacağın....

ayrıca dün ekleyemediğim resmi şimdi düzelttim arkadaşlar...daire çiz deyince çiziyor artık benim oğlum

kadir bey in yazısıhttp://www.anneoluncaanladim.com/yazarlar/21/kadir-tugcu-faap/594/cocuklarda-konusma-bozukluklari

Düzenleyen meryem - 12 Kas 2009 Saat 20:20
Yukarı Dön
hülya Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 7438
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2009 Saat 20:29
Orjinalini yazan: meryem meryem Yazdı:

oğlum 23,buçuk aylık..Bugün resim yaparken bilinçli olarak yuvarlak çizmeye çalıştığını farkettim...eee olsun o kadar aylardır biz çiziyoruz o bakıyordu

eklediğim resimlerdeki yuvarlakları oğlum çizdi...Ayrıca mavi arabanın tekerleklerini de Ali İlber yaptı

meryemcim oğullarımız yakın birbirine benim oğlumda 2 yaşına bu kasım başında girdi
alperde karalama yapıyor aynı senin oğlun gibi

maşallah oğluna
Yukarı Dön
sofialoren Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 423
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2009 Saat 23:59
kızlar benım oglum 15 ayın ıcınde yuruyor kosuyor cekyattan yataktan asagı ınıyor sandalyeye cıkıyor ama ınemıyor merdıven cıkıyor yanı fızıksel ahreket olarak ıyı cok ıyıde 9 aylıkken hınneee anne dıyen cocuk sımdılerde anne bıle demıyor opmeyı ogretemedık bay bay ı zorla yaptırmaya calsıyoruz.muzık duydugunda oynuyor donerek alkıs yapıyor (paldır kuldur dusuyor bu arada).yanı konusmaması tek kelıme bıle soylememesı normalmı?kendınce bır dıl bulmus kaldırık kulduruk bısıler soyluyor kus dılımı desem arapcamı desem ıngılızcemı bılmıyorum ama cok komık gorunuyor cıddı cıddı ellerını aca aca ozellıkle sabah kalktıgında bu sekılde bısıler anlatıyor karsılık verıyorum oylemı olmus annecım sabahmı olmus ruyamı gordun meleklerımı cıceklerımı ... falan ama tek kelıme almıyor benden o hala gaydırı guyduru sece mece bısıler dıyor.bu normal mi?
Yukarı Dön
TÜBAY Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Puanlar: 4018
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2009 Saat 00:04
benim kızım 9.5 aylık.bay bay yapıyo. gel gel yapıyor. çorapların nerde deyince ayaklarını gösteriyor. teyzeyi dayıyı dedeyi sorunca hepsine ayrı ayrı dönüp bakıyo. emekliyor ellerinden tutup yürümeyi çoook seviyor. anne , baba, teyze(deyde), dayı, anneanne, gel, bay bay hepsini söylüyo. birde elleriyle bitti yapıyor.LOLLOLLOLLOL
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
Yukarı Dön
münevver Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge
forumun tatlı cadısı-iki prensin annesi

Puanlar: 4639
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2009 Saat 08:52
bizim ufaklık 10 aylık oldu bugünSmile7,5 aylıkken emekledi.8 ,5 aylıken koltuklara çekyatlara tutunup kalktı..şimdilerde koltuklara tutunarak 4-6 adım atıp hoop  oturuyo totosunun üzerineLOLLOLsadece 2 heceleri uzun uzun söylüyo de de de deeee,ba ba baaaa bide ınnııı diyo beni görünce..LOLLOLbeni babasını  abisini  sorunca dönüp bakıyo.televizyon nerde saat nerde  masa nerde deyincede  bakıyor..8,5 aylıkken bay bay yapıyodu .9 aylıkken alkışlamayı öğrendi..9,5 aylıkken elini açıp kapatıp deee deee dee(gel gel gell yaniLOLLOL)yapıyordu..şimdilerde şey öğretiyoz seni babaya bir bir bir söylicem diyorum hareketide öğretiyorum, işaret parmağını  diğer elinin içine dokunduruyo bi bii bii diyo oda LOLLOLLOLmama saatinde tabağı görünce mammmaaammmm diyo..
    her çocuk bir olmmuyo tabiiki..yeğenimiz 10 aylıkken anaşılır bişekilde  ''atatürk .ayakkabı..'' gibi zor  kelimeleri söylüyodu..ben çalışıyo olmamam bağlıyorum kelime haznesinin azlığınıUnhappy..işten gelince yemkti bulaşıktı derken en fazla 2 saati etkin biçimde geçiriyoz çocuklarımla..bakıcım  konuşuyo olsaydı daha  güzel cümleler söylerdi emini..annemdeyken  annem sürekli konuşuyordu ufaklıkla o kadar değişik sesler çıkarıyodukı anlatamam..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 16171819>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.