Hocam merhaba,
Çok değerli vaktinizi alarak bir konuda bilgi rica edeceğim.
Kuzenimin 2 yaşındaki oğlunda yüksek kolestrol çıktı tesadüf eseri bakılan kan değerlerinde.Genetik kaynaklı demiş doktoru.
Benim oğlumda 28 aylık.Hergün 1 tane haşlanmış yumurta, 3 tane köfte büyüklüğünde et yada balık ya da tavuk yiyor(genelde fırında ya da az yağlı tavada pişirme şeklinde).Yağlı peynir ya da kızartma türü bişey yemez.Ayda yılda bir belki patates kızartması.Hani derler ya yumurta ve et miktarlarına kolestrol açısından dikkat edilmelidir diye, sizce bu kadar yemekle risk altına girmiş olurmuyuz?Bizde de genetik olabilir çünkü.Bende yok ama Eşim 39 yaşında ve yaklaşık 7 seneden beri kolestrol ve trigliserid 250-300 civarında dolanıyor.Gerçi onun ki stres, hareketsizlik ve kilo kaynaklı ama.
Ne dersiniz, yumurtadan yada etten kısmam gereken bir nokta var mıdır?
Çok teşekkürler cevabınız için.