Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Mönüler ve Çocuklara Özel Tarifler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebek ve çocuklarımız için yemek tarifleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konubebek ve çocuklarımız için yemek tarifleri

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 2345>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
balamut Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 10 Oca 2008
Konum: Mersin
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 261
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2008 Saat 11:31
canım yazdıkların için sağol ama benim şu devam mamasıyla ilgili tereddütlerim var ne olduğunu bilmediğim hazır gıdalardan elimden geldiğince kaçınmayı düşünüyorum devam mamasıyla yapabileceklerimi anne sütüyle yapmayı planlıyorum bakalım başarılı olabilecekmiyim
Yukarı Dön
kereminannesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19 Kas 2007
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 38
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2008 Saat 00:29
kızlar bebeklerimiz için yemek tariflerinizi bekliyorumClownClownClown
KEREM'İM HAYAT SENSİZ NEKADARDA ANLAMSIZMIŞ
Yukarı Dön
hoşseda Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 19 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2489
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2008 Saat 15:16

Bebişlere kolay yapılan, hemencik pişen, hayat kurtaran, acil çorba;  Yayla Çorbası Wink

Cezveye yarım çay bardağı baldo prinç konur, suyuda ilave edilip ocağa konur. Diğer yanda, bir yemek kaşığı yoğurt ve bir tatlı kaşığı dolusu unu birazcık su ekleyerek karıştırıp ezin. Bu bulamacı prinçler iyice piştikten sonra ilave edip kaynatın. İçine minik bir parça tereyağı ve nane ekleyerek bebişinize ikram edin.
 
Afiyet Olsun.   
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Kayıt Tarihi: 14 Nis 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4345
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2008 Saat 10:35

Nohut ve kuru fasulye ezmezi

İçindekiler
2 yemek kaşığı nohut veya fasulye
1 çay kaşığı yağ
2 su bardağı su

Yapılışı
Nohut, fasulye ayıklanır, yıkanır ve 8-10 saat süreyle ıslatılır. Islatma suyu dökülür. Yumuşayan nohut ve fasulyenin kabukları soyulur. Üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen nohut, fasulye haşlama suyu içinde çatalla ezilir. Haşlama suyu dökülmez.

İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
ayse79 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 14 May 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 May 2008 Saat 15:02

kızlar bizim çocuk doktorumuz 1 yaşa kadar bebeklere salçayı kullandırtmıyor bazı doktorlarda salçanın yanında tuza da izin vermiyor ben çok azda olsa bazen tuz atıyorum bu konuda görüşleri olanlar lütfen yazsınlar teşekkür ederim

Yukarı Dön
ozlem79 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 02 May 2008
Konum: Ankara
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 199
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 May 2008 Saat 15:23
evet canım ya benim dr salça verdirmiyor ben tuzu da koymuyorum
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Kayıt Tarihi: 23 Eki 2007
Konum: Tekirdağ
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8349
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2008 Saat 16:40

Balık Köftesi 12 ay
 
400 gr lüfer ya da mezgit
1 fincan ince doğranmış maydanoz
1 fincan ince doğranmış dereotu
1 adet taze soğan
2 dilim ekmek içi
1 yumurta
Galeta unu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
çok az tuz

Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra kılçıklarını iyice ayıklayın. Bütün yeşillikleri de yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Ekmek içlerini ıslatın ve fazla suyunu sıkın. Balıkları ve yumurtayı robottan geçirin. Bu karışıma yeşillikleri ve ekmekleri ekleyin. Bütün malzemeyi karıştırarak yoğurun ve minik minik köfteler yapın. Kızartmadan önce galeta ununa batırın ve pembeleşinceye kadar kızartın.

Top Top Köfteler 12 ay
 
1/2 kilo köftelik dana kıyma,
1 yumurta,
2-3 dilim kuru ekmek,
1 orta boy kuru soğan,
Tuz
Kimyon
Nane
 
Kıymaya rendelenmiş kuru soğanı ve rendelenmiş ekmekleri ilave edip karıştırın. Yumurtayı da ekleyerek hamur gibi yoğurun. Üzerine çok az kimyon, nane ve tuz ekleyerek yoğurmaya devam edin. Küçük küçük parçalar alıp yuvarlayarak köfte haline getirin. Yağlı tavada döndürerek kızartın. İçinin piştiğinden emin olduktan sonra, ılıtarak bebeğinize yedirin. Yanına patates kızartıp, meyve suyu hazırlayabilirsiniz.

 

Kabaklı Makarna Böreği  12 ay
1 orta boy kabak
1 orta boy soğan
1/2 paket erişte makarna
1 çay bardağı ince doğranmış dereotu
1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar
4 yumurta
1 fincan sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 çay kaşığı tuz

Bir kap içine, oda sıcaklığındaki yumurtaları kırın. Tel çırpıcı ya da mikserle 1 dakika çırpın. üzerine sıvı yağ, kabartma tozu ve unu ekleyin ve tekrar çırpın. Sütü ve tuzu da ekleyip çırparak tüm malzemeyi karıştırın. Diğer bir tarafta, erişte makarnayı kaynayan tuzlu suda 8 dakika pişirin ve süzün. İnce doğranmış dereotunu, rendelenmiş soğan ve kabağı makarnaya ekleyin. Derin bir kap içinde hepsini karıştırın.
Yumurtalı karışımı, makarnalı karışımın üzerine ekleyin ve rendelenmiş taze kaşarı da dökerek tekrar hepsini karıştırın. Kenarları yüksek orta boy fırın kabını iyice yağlayın ve karışımı içine döküp üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında, karışımın rengi sararıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyerek ılık bir sıcaklıkta, yanında ayran ya da cacık ile bebeğinize yedirebilirsiniz.

Kabak Mücver 12 ay
 
2 orta boy kabak
2 adet taze soğan
1 kahve fincanı un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1 çorba kaşığı kıyılmış nane
2 fincan ayçiçek yağı
1 fincan rendelenmiş kaşar
çok az tuz
 
Kabakların üstlerini iyice kazıyıp, rendeleyin. İnce ince kıyılmış soğanları, dereotunu ve naneyi, kabakla beraber karıştırın. Tuz ve unu ilave edip tekrar karıştırın. Ayrı bir kap içinde yumurtaları hafifçe çırptıktan sonra karışıma ilave edin. Daha sonra rendelenmiş kaşarı da ilave edip, tekrar karıştırın. Kabakların sulanmasına fırsat vermemek için malzemeleri önceden hazırlayıp, karışımı beklemeden yapmaya dikkat edin. Karışımı bir kaşık yardımı ile alıp kızdırılmış ayçiçek yağında kızartın. İsterseniz kaşar yerine beyaz peynir de koyabilirsıniz.


 

 

 Bulgur Pilavı 12
 
1 çorba kaşığı tereyağ
1 adet küçük boy soğan
1 adet yeşil biber
1 su bardağı su
1 su bardağı et suyu
1 bardak bulgur
1 adet orta boy domates
tuz
 
Yağı bir tencerede eritin. Soğanı yemeklik doğrayıp, yağda pembeleştirin. İnce ince doğranmış biberleri katın. Rengi değişmeye başladığında rendelenmiş domatesleri katıp, tuzunu serpin. Bir bardak su ve et suyunu katın. Kaynadığında bulguru ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Bulgur suyunu çekene kadar ve iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Pilavı biraz demlendirdikten sonra karıştırıp bebeğinizin isteğine göre yoğurtla beraber yedirin.

 Naneli Kabak 8
 
2 adet küçük boy kabak
1 adet küçük boy kuru soğan
1 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 su bardağı su
 
Soğanın kabuğunu soyduktan sonra rendeleyin. Tencerede zeytinyağı ile beraber hafif kavurun. kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domatesleri ilave edin ve tekrar hafifçe kavurun. Küp küp kesilmiş kabakları da tencereye ekleyerek kapağını kapatın ve 2-3 dakika kadar pişirin. Daha sonra suyu ilave edin ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan almadan bir iki dakika kadar önce kuru naneyi ilave edin. İsteğe göre yemeği biraz daha sulu yaparak suyuna küçük küçük ekmek içi doğrayabilirsiniz. Yemek mama tabağına alınarak çatalla ezilip yoğurt ile birlikte yedirilebilir.

 
Tavuk Köftesi 12
 1 tane yarım göğüs
1 tane kemiksiz kalça
2 orta dilim ekmek içi
1 küçük soğan
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 fincan kaşar peyniri rendesi
 Tavuk etleri iyice temizlenir ve yıkanır. Mutfak robotunda kıyma haline getirilir. Soğan, yumurta, ufalanmış ekmek içi ve kaşar peyniri rendesi de robota konarak iyice karıştırılır. Bütün karışım bir kaba konur ve küçük küçük toplar yapılarak tepsi gibi bir kapta birbirlerine yapışmayacak şekilde biriktirilir. Teflon tavada zeytinyağı ısıtılır ve köftler rahat pişecek şekilde sırayla yağa atılır. Köfteler piştikten sonra hafif soğutularak yemeye hazır hale getirilir.

 Domatesli Pilav 8
 
1 su bardağı pirinç
1 adet ortaboy domates
1 çorba kaşığı yağ
tuz
 
Domates rendelenir ve süzgeçten geçirilir. Tencereye yağ ve domates konur, hafifçe kavrulur. Pirinci ilave edilir, kavurmadan 1 su bardağı su ve çok az tuz eklenir, kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra 15 dakika pilav demlendirilir ve bebeğin isteğine göre yoğurt ile beraber yedirilebilir.

ETLİ SEBZE YEMEKLERİ (tavuk, dana kıyma) (250 Kal, 8 gr. protein)

(2 porsiyon)
30 gr. (1 köfte kadar) et                  
1 yemek kaşığı pirinç
1 sebze( ıspanak, kabak, domates, semizotu)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı  
1 küçük soğan

HAZIRLANIŞI: Sebzeler doğranarak bir tencereye konur, 1yemek  kaşığı pirinç,mercimek, bulgur ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağı az su konup pişirilir. Sebzenin türüne göre dolma şeklinde veya kıymalı sebze yemeği olarak  yedirilir.                                  

IZGARA KÖFTE (70Kal, 6gr protein)

(1 porsiyon)
30 gr. yağsız iki  kere çekilmiş dana kıyma
çok az ekmek içi
çok az maydanoz

HAZIRLANIŞI: Ekmek içi az ıslatılır maydanoz ve kıyma ile yoğrulur, ıslatılmış fırında veya ekmek yerine pirinç konularak sulu köfte yedirilebilir.

KREMALI KARNABAHAR VE HAVUÇ

225g doğranmış havuç

100g karnabahar

2 yemek kaşığı pirinç 

60 ml devam maması

Havuçları 10 dak. Buharda pişirin, karnıbaharı ekledikten sonra 10 dak. Daha pişirin. Veya önce havuçları tencereye koyarak az su ile haşlayın, sonra karnıbaharı ekleyerek yumuşayıncaya kadar ikisini birden haşlayın

Püre haline getirin, haşlanmış pirinç ve mama ilavesi ile kremalı bir karışım oluşturun.



ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Kayıt Tarihi: 23 Eki 2007
Konum: Tekirdağ
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8349
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2008 Saat 16:41

SEBZE PÜRELERİ

Kabak Püresi
Çekirdeği ayıklanmış soyulmuş bir kabağı rendeleyin 1 çay bardağı su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sonra 2 çorba kaşığı irmik ve biraz et yada sebze suyu ekleyerek 15 dakika daha pişirin. Pişince 1 tatlı kaşığı sıvı yağı ekleyin.

Kabak Püresi 8 ay
1 büyük kabak
1 büyük patates
1 küçük havuç
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı labne peynir

 Tüm sebzeler soyulup küçük küçük doğranır. Kaynayan suyun içine ilkönce havuç atılır. Biraz kaynadıktan sonra patates, biraz daha kaynadıktan sonra kabaklar atılır. Sebzeler iyice pişene kadar haşlanır. Suyu eğer çok konmuşsa süzülür. Süzme işlemi gerektirmeyecek kadar su içinde kaynatılması daha iyidir. Sonra blenderdan geçirilir, püre yapılır. İçine labne peyniri ve tereyağı da eklenerek biraz daha karıştırılır.

Patatesli Püre 6
 
1 avuç karnabahar
1 orta boy patates
5 adet taze fasulye
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
Karnabaharı yıkadıktan sonra küçük parçalara ayırın. Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Fasulyeleri ayıklayıp bir kaç parçaya bölün. Hepsini bir tencerenin içinde az su ile haşlayın. Haşlanan malzemeleri blendera koyarak püre haline getirin. İçine yoğurdu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.

Sebze Püresi 8

1 küçük havuç
1 küçük patates
1 küçük kabak
1 çorba kaşığı pirinç
4 adet taze kereviz yaprağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
Bütün sebzeler temizlenip yıkandıktan sonra küçük küçük doğranır ve bir tencere içine konur. Yağ ve pirinçler de eklendikten sonra, bütün karışımın üstünü iki parmak geçecek şekilde su ilave edilir. Kısık ateşte havuçlar ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Blender ya da parçalayıcı ile püre haline getirilip bebeğe ılık olarak yedirilebilir. Püreyi isteğinize göre et suyundan yapabilir hatta biraz daha büyük bebekler için, içine küçük parçalar şeklinde et de ilave edebilirsiniz.


Bezelye Püresi 6
 
1 su bardağı bezelye içi
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı yağ
2-3 yaprak taze nane
 
Bezelyeleri yıkadıktan sonra bir tencereye koyun. Üstüne suyu ve yağı ilave edin. Kısık ateşte pişirdikten sonra, taze nane yapraklarını ekleyin. 2 dakika daha kaynattıktan sonra hepsini tel süzgeçten geçirerek başka bir kaba boşaltın. Süzgeçin içinde kalan bezelyeleri de tahta kaşıkla ezerek zarların süzgeçte kalmasını sağlayın. Sonra püreyi karıştırarak soğutun ve ılık olarak bebeğinize yedirin.

 

ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 2345>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.