Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Mönüler ve Çocuklara Özel Tarifler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebek ve çocuklarımız için yemek tarifleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konubebek ve çocuklarımız için yemek tarifleri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hande Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

"Minik Naz'ın Annesi Günün Anlayan Modu"

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3356
Mesajın Direkt Linki Konu: bebek ve çocuklarımız için yemek tarifleri
    Gönderim Zamanı: 25 Eki 2007 Saat 18:07
bebeğimize yenşi bir gıdaya balarken mutlaka aç olmasına dikkat etmeliyiz.

MEYVE SUYU VE PÜRESİ :

elma,,şeftali,armut,üzüm,kayısı,mandalina,portakalvb.meyvelerintercihen pürelerine bir kaç çay kaşığı ile başlanıp hızlıca arttırılarak bir porsiyona ulaşılabilir.muza kabız yapma ihitmali dolayısıyla geç başlanabilir.çilek alerjik reaksiyon yapabileceğinden en geç denenmesi önerilir.

HAZIRLANIŞI :
çocuğa ilk verilecel meyve mevsimine göre elma yada şeftalidir.meyveler cam rendede rendelenir(asla blendır kullanmayalım)yoğurt öğününe başladıktan sonra bebeğinde hoşuna giderse meyve ile yoğurt tek öğün halinde karıştırılarak verilebilir.meyve uyu yada pürelerine şeker eklenmemelidir.

EBZE ÇORBASI VE PÜRESİ:
yarım küçüç boy patates
yarım küçük boy havuç
1 silme tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı mercimek
2 su bardağı su

sebzeler iyice yıkandıkatn sonra küp küp doğranır.tercihen çelik tencerede kaynatılır.sebzeler iyiice yumuşayıp püre kıvamını alan kadar kaynatılır(annem çatalla ezermiş ek olarak)

sebze püresi başlangıçta bu sebzelerle hazırlanır.zaman içinde maydonoz,kabak,ısanak,karnıbahar,brokoli,kereviz gibi sebzeler eklenebilir.pırasa ve taze fasulye gibi sebzeler püre haline getirilmesi zor olduğu için geç dönemde eklenir.sebze püresi 2.yada 3.haftasında kırmızı et kelnemsi gerekir.ilk günlerde birkaç parça kuşbaşı et konulur.(yağsız dana kıymada olabilir)kırmızı etten birkaç hafta sonra tavuk eti de eklenebilir.tercihen haftada 2-3 gün kırmızı,2-3 gün tavuk etlisebze püresi verilmelidir.

Düzenleyen hilal - 08 Şub 2009 Saat 21:38
Yukarı Dön
ekin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 118
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2007 Saat 20:46
handenaz çok teşekkür ederim bende nasıl hazırlayıp ve ne vereceğim diye kara kara düşünüyordum çok iyi oldu gerçi benim ek gıda için daha yaklaşık 4 ayım var...
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7483
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2007 Saat 22:43

4 AYLIK

PIRASA & HAVUÇ PÜRESİ

• Pırasanın beyazı ( 1 adet )
  • Havuç ( 80 gr. )
  • Zeytinyağı ( 1 çay kaşığı )

• Pırasanın beyazını doğrayın ve kabuğu soyulmuş havucu ince ince dilimleyin…
  • Tencereye 100 ml. su ekleyerek, buharda pişirin…
  • Karıştırırken, gerekirse su ilave edin…
  • Hepsini tekrar karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.

ELMA & ŞEFTALİ KOMPOSTOSU

• Şeftali ( 1 adet )
  • Elma ( 1 adet )

• Meyveleri soyun, çekirdeklerini çıkartın ve dilimleyin…
  • Tencereye 100 ml. su ekleyerek, meyveleri pişirin…
  • Pişirme suyuyla birlikte, hepsini tekrar karıştırın.

TARÇIN İLE TATLANDIRILMIŞ ELMA & ARMUT KOMPOSTOSU

• Armut ( 1 adet – küçük boy )
  • Elma ( 1 adet – küçük boy )
  • Tarçın ( 1 tutam )

• Meyvelerin çekirdeklerini çıkartın ve dilimleyin…
  • Tencereye 100 ml. su ekleyerek, meyveleri pişirin…
  • Pişirme suyu ve tarçını ekleyerek, hepsini tekrar karıştırın.

5/7 AYLIK

HAVUÇ & ŞALGAM PÜRESİ

• Havuç ( 140 gr. )
  • Mor başlı, beyaz göbekli şalgam ( 30 gr. )
  • Birkaç ince soğan dilimi

• Havuç ve şalgamın kabuklarını soyun ve dilimleyin…
  • Dilimleri 300 ml. su dolu tencerede haşlayın…

İTALYAN USULÜ PÜRE

• Dolmalık Kabak ( 15 gr. )
  • Domates ( 15 gr. )

• Sebzelerin kabuklarını soyun, yıkayın, çekirdeklerini çıkartın ve dilimleyin.
  • Dilimleri 200 ml. su dolu tencerede haşlayın…

FRAMBOAZ PELTELİ VİŞNE KOMPOSTOSU

• Olgun vişne ( 1 avuç. )
  • Framboaz peltesi ( 2 çorba kaşığı. )

• Vişneleri yıkayın, saplarını ve çekirdeklerini çıkartın
  • Vişneleri 100 ml. su dolu tencerede pişirin.
  • Karıştırırken, gerekirse su ilave edin.
Vişneleri, framboaz peltesi ve pişirme suyuyla karıştırın.
Yukarı Dön
emiralp Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 804
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2007 Saat 14:10
selam hande.bende forumda ek gıda ile ilgili neler var diye bakarken bunları gördüm.teşekkürler yararlı bilgiler.benim kafam bu ek gıda konusunda çok karıştı.sen vermeye başladınmı.bebeklermizin ayı yakın birbirine.ben nasıl başlamalıyım bilemedim.arada muhallebi yaptım verdim yedi.zaten kaşık görünce deli oluyor oğlan.boş kaşığı ver yalanıyor.maşaşllha.şimdi 5 ayını geçti ve 9.5 kilo.onun için muhallebi vermiyom artık.zaten 2 defa vermişimdir.bu yazıyı okuyon tecrübeli arkadaşlarda yardımcı olsun bana.şimdi ben neyle başlayayım.meyveyi cam rendede rendeleyip vereyimmi.kış ayı elma verilir ilk önce.anne sütü alıyor ve yetiyor.ama yinede ek gıdalara alışması için vereyim dimi.yaa gerçekten kafam karışık bi anlatın nasıl ve ne zamnlar ne yapayım.
yardımm güzel anneler.öpüldünüz.zzz...ClownClown
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2007 Saat 14:17
Orjinalini yazan: emiralp emiralp Yazdı:

selam hande.bende forumda ek gıda ile ilgili neler var diye bakarken bunları gördüm.teşekkürler yararlı bilgiler.benim kafam bu ek gıda konusunda çok karıştı.sen vermeye başladınmı.bebeklermizin ayı yakın birbirine.ben nasıl başlamalıyım bilemedim.arada muhallebi yaptım verdim yedi.zaten kaşık görünce deli oluyor oğlan.boş kaşığı ver yalanıyor.maşaşllha.şimdi 5 ayını geçti ve 9.5 kilo.onun için muhallebi vermiyom artık.zaten 2 defa vermişimdir.bu yazıyı okuyon tecrübeli arkadaşlarda yardımcı olsun bana.şimdi ben neyle başlayayım.meyveyi cam rendede rendeleyip vereyimmi.kış ayı elma verilir ilk önce.anne sütü alıyor ve yetiyor.ama yinede ek gıdalara alışması için vereyim dimi.yaa gerçekten kafam karışık bi anlatın nasıl ve ne zamnlar ne yapayım.

Ah canım söylenecek o kadar çok şey var ki nerden başlasam bilmiyorum. Ama ilk olarak benim kızım da kağık hastası ve görünce dayanamıyor. Eller yana açılıp memmmm mammm diyordu ilklerde ve halen de öyle. O nedenle ben de hemen hayata ilk başlangıç olarak sebzelerden başladımLOL Sanki sebzeleri yemez sandım ama meyve suları yani cam rendeden geçip süzgeçten geçmiş falan ama benimki maşallah iştahlı daha yok mu dercesine ağlamaya başladı. Benal Hoca'nın siteden çok yararlandım ben. Eşsiz ve her sorunun cevabını buldum. Yoğurt yapmaya başlayabilirsin ve sanırım inşallah iştah sorunu çekmeyen bir bebeklesin. Amiiin. Muhallebiyi haftada en fazla 3 kez veriyorum ben. Çünkü tatlıyı çok seviyor bebişler. O nedenle de ben zorlanmadım sebzeleri de doydumu bırakıyor. Meyveleri vermenin bir yolu da file emzik olabilir. Bir de önlük al amaLOL çarşaf gibi bişi olsun ya da şu deli gömleği gibi olanlardan alabilirsin. Ay süper yiyor onla benim kız. Başka sorun varsa alayım ama meyve sebzelere başla canım. Öpüldün.Clown
Yukarı Dön
aysegulce Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1814
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2007 Saat 15:04
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Ah canım söylenecek o kadar çok şey var ki nerden başlasam bilmiyorum. Ama ilk olarak benim kızım da kağık hastası ve görünce dayanamıyor. Eller yana açılıp memmmm mammm diyordu ilklerde ve halen de öyle. O nedenle ben de hemen hayata ilk başlangıç olarak sebzelerden başladımLOL Sanki sebzeleri yemez sandım ama meyve suları yani cam rendeden geçip süzgeçten geçmiş falan ama benimki maşallah iştahlı daha yok mu dercesine ağlamaya başladı. Benal Hoca'nın siteden çok yararlandım ben. Eşsiz ve her sorunun cevabını buldum. Yoğurt yapmaya başlayabilirsin ve sanırım inşallah iştah sorunu çekmeyen bir bebeklesin. Amiiin. Muhallebiyi haftada en fazla 3 kez veriyorum ben. Çünkü tatlıyı çok seviyor bebişler. O nedenle de ben zorlanmadım sebzeleri de doydumu bırakıyor. Meyveleri vermenin bir yolu da file emzik olabilir. Bir de önlük al amaLOL çarşaf gibi bişi olsun ya da şu deli gömleği gibi olanlardan alabilirsin. Ay süper yiyor onla benim kız. Başka sorun varsa alayım ama meyve sebzelere başla canım. Öpüldün.Clown

Selam... Ben yaklaşık 1 aydır meyve suyu püresi ve yoğurt veriyorum. Muhallebiye başlamadım henüz çünkü anne sütü ağırlıklı beslenmesini istiyorum bir süre daha. Meyve sularını (elma, havuç) pek iştahlı yemiyor ama yoğurda bayılıyor. 6. ayını doldursun çorbalara da başlayacağım ara da bir de muhallebi verebilirim artık.
 Duygucum sen muhallebiyi kendin mi yapıyosun yoksa hazırlardan mı veriyosun? Ona karar veremedim ama Benal Hanım öncelikle kendimizin hazırlamamızı öneriyor, heralde kendim yaparım.
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2007 Saat 15:53
Muhallebiyi kendim yapmıyorumUnhappy Hazır olanlardan kullanıyorum açıkçası ama haftada 3 kez dedim ya en fazla o kadar verdiğim için. Yapınca tutmaz diye korkuyorum bi de üşengeçlik diyelim.LOL Ama vitaminli olduğundan korkmadım hiç.
Yukarı Dön
hande Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

"Minik Naz'ın Annesi Günün Anlayan Modu"

Puanlar: 3356
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2007 Saat 01:41

canım selam bende yeni gördüm mesajını cevabım geç olacak ama kusuruma bakmaEmbarrassed

evet bebeklerimiz yakın oldukça birbirine.vall aben başladım 2 haftadır.geçen hafta yoğurt ve meyve alıştırmaları yaptık.baktım gayet iyi gidiyor artık bu haftadan itibaren düzenli beslemey baladım.bütün gün ne yapıyorum ben sana hemen anlatiim.

- sabah uyanınca tabiiki anne sütü içiyor hemen.onu biraz hazmettikten sonra ben 1-1,5 bebe bisküvisi, birazcıcık tuzu alınmış peynir,biraz ılık süt ve pekmezden oluşan bulamaç bir kahvaltı veriyorum.

(aralardaki anne sütünü saymadan devam edicem canım)

- öğle vakti : kabak, havuç ve patates sabit olmak züere hergün içine değişik bir sebze kattığım çobayı veriyorum(patlıcan ve bakla hariç herşey olabilir)mesel aben geçen gün brokoli kattım.

- akşamüstüne doru biraz meyve suyu veyahavuç suyu veriyorum

- akşamüstü uyanınca kendim mayaladığım yoğurttan veriyorum.birgün sade birgün meyve püresi katarak içine.

- akşamları da o günkü iştahına göre eğer herşeyi mükemmel yemişse birde muhallebi verip şişirmeden annesütü veriyorum, ama herşey yolundaysa 1 tatlı kaşığı pirinçunu,yarı su-yarı süt ve 1 çay kaşığı şeker ile hazırladığım muhallebiyi veriyorum.

soracağın birşey varsa hemen cevapliim canım.allah kolaylık versin...Clown

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.