Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebek rutin kontrolü hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bebek rutin kontrolü hk.

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yetopal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 14 Şub 2023
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yetopal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bebek rutin kontrolü hk.
    Gönderim Zamanı: 17 Mar 2025 Saat 21:32

Merhaba Hocam,

16.01.2025 doğumlu, 2 aylık erkek bebeğimiz için yazıyorum. Çevremizde genellikle 1 yaş öncesinde bebeklerin aylık olarak çocuk doktoru kontrolüne götürüldüğünü görüyoruz. Eşim, bebeğin refleks, motor becerileri ve ölçümleri açısından düzenli takip edilmesinin, olası gecikmeleri önleyebileceğini düşünüyor ve bu konuda kaygı duyuyor.

İlk çocuğumuz şu anda 5 yaşında ve onun bebeklik dönemi pandemiye denk geldiği için çok gerekmedikçe doktora gitmemiştik. 2-3 yaş civarında ise sizi takip etmeye başladığımdan, önerilerinize uygun hareket ediyorum.

Geçmişte verdiğiniz yanıtları okudum, ancak bu konuda net bir bilgiye ulaşamadım. Genel olarak, belirgin bir sağlık sorunu olmadığı sürece çocukları gereksiz muayeneye maruz bırakmamak gerektiğini söylediğinizi hatırlıyorum.

Şu anda forumdan boy-kilo tablonuzu ve aşı takviminizi takip ediyorum. Bunun dışında, 1 yaşından küçük bebekleri her ay çocuk doktoruna kontrole götürmeli miyiz? Götürmemek, herhangi bir konuda geç kalmamıza neden olur mu?"

Teşekkür ederim.

 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 119783
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mar 2025 Saat 23:10
Gerekmez.. Hele-hele, gunumuzde, "habbeyi kubbe yapan, pireyi,deve yapan" cocuk doktorlari varken,
bilhassa dikkatli olmaniz gerekir. 
1- Cocukluk asilarini yaptirin, yazilarimi okuyun. Benim verdigim "Asi semasina" gore asilarini yaptirin ve
 MUTLAKA kayit tutun. 
2- Gelismesini kendiniz takip edin, duraklama veya aksama olursa, gidin.
3- D vitamini vermeyi ihmal etmeyin. Ilk 1 sene gunde 2,000 unite verin, 1 yasindan itibaren HER SENE
 1 ampul Dvit3 icirin. Yazin bile hic gunese cikma imkani yoksa, 6 ayda bir verin.


Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.