Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > F. Erkin Ültanır (Bebeğinize ürün satın alırken...)
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebek pudrası
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbebek pudrası

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
acura Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 48
Mesajın Direkt Linki Konu: bebek pudrası
    Gönderim Zamanı: 08 Nis 2008 Saat 20:02
Merhaba Erkin Bey
Ben chi..o çantalı set almıştım. İçinde pudra var. Birçok kişi pudranın zararlı olduğunu söylüyor. Acaba pudra kullanımıyla ilgili biraz bilgi verir misiniz? Çok teşekkürler...
Yukarı Dön
erkinu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 376
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2008 Saat 15:27
Merhabalar,

Bazı hekimler pudrayı tavsiye etmiyolar. Öncelikle bunun nedenini öğrenmek gerekiyor. Ben sorduğumda bir çok hekim bana "deri hava almıyor" şeklinde cevap verdi. Bunun çok doğru bir neden olduğunu söyleyemem,zira pudranın kullanılacağı zamanları ve durumları iyi bilmek gerek. Pudra, genel itibarı ile isilik zamanı kullanılır. Bazı anneler pişik durumunda da pudra kullanıyorlar ki bu doğru değil. Pudra pişiği iyileştirmez. Bunun için doğru ürün pişik önleyici kremdir.
Dünyanın diğer ülkelerinde bebek kozmetiklerinin kullanımıyla ilgili endişe ürünlerin içeriği ile ilgilidir. Bazı bebek kozmetik ürünlerinin,- ki bunlara şampuan ve pudra da dahil- içeriğinde fitalat denen,bazı ürünlerin daha uzun süre dayanmaları,kokularının daha uzun süreli kalmasını sağlayan kimyasal bileşiklerin bulunduğunu saptanmıştır. Fitalatın kullanılmasının çocuklarda astıma ve kansere yakalanma riskini arttırdığını da hesaba katarsak böyle bir risk tabii kisöz konusu. Fitalatın bulunma riski sadece bu ürünlerde yok. Özellikle plastik(Çin'de üretilen oyuncaklardaki en önemli risk bu kimyasal bileşenin bulunmasıdır içeriklerinde) ürünlerde bulunması muhtemel bu kimsayal bileşenden uzak durmak için kaliteli markaları satın almanız gerekir. Bahsettiğiniz markanın pudrasında fitalat kesinlikle bulunmamaktadır.

Saygılarımla,

EÜ.

Düzenleyen erkinu - 09 Nis 2008 Saat 15:31
Yukarı Dön
hande Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

"Minik Naz'ın Annesi Günün Anlayan Modu"

Puanlar: 3356
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2008 Saat 08:48
fitalatStern%20Smileo kadar herşeyi okumama rağmen inanın sayenizde bunu ilk defa duydumThumbs%20UpClapçok teşekkür etmek istedim erkin bey.bunda sonra aldığım her üründe (özellikle kozmetik)içinde fitalat olup olmadığına dikkat edeceğimThumbs%20Upoyuncaklarda bunu ayırt etmenin bir yolu yok sanırım?
Yukarı Dön
erkinu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 376
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2008 Saat 17:49
Merhaba  Hande Hanım,

Bırakın oyuncağı hiçbir ürünün kutusunda fitalatın olup olmadığı belirtilmez. Bu bileşen kullandığınız her plastik parça üründe olabilir malesef. Fazla da paranoya göstermemek gerek. Bunu anlamanın bir yolu yok evinizde laboratuvar yoksa:)

Sevgiler,

Erkin ÜLTANIR
Yukarı Dön
hande Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

"Minik Naz'ın Annesi Günün Anlayan Modu"

Puanlar: 3356
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Nis 2008 Saat 12:58
ShockedShockedaaa öylemi?
çok teşekkür ederim Erkin beySmileBen kozmetik ürün içinde belirtilebilecek bir madde sanmıştım, ama şimdi aydınladımSmile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.