Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Diğer Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebek psikolojisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbebek psikolojisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ZEZE1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: bebek psikolojisi
    Gönderim Zamanı: 03 Mar 2010 Saat 10:26
Merhaba doktor hn,
Benim sorum genel olarak bebeklere nasıl yaklasılması gerektigi ile ilgili. Benim 5.5 aylık bir oglum var.
Bebeklere yaklasımla ilgili genelde zıt 2 gorus var uzmanlar arasında. Bir goruse gore, ornegin bebegi uyuturken bırakın aglasın, aglaya aglaya kendi uyumayı ogrenir;her dedigini hemen yapmayın, her istediginde kucaga almayın; geceleri uyandıgında hemen yanına gidip kucagınıza almayın, kendi kendine tekrar dalmayı ogrensin vs. gibi.
Ama bir baska goruse gore de bebek her istediginde her an yanında olmalı, sık sık kucaklanmalı, bunlar bebegi kesinlikle sımarık yapmaz, aksine anneye olan guveni artırır gibi.
Yani ben sonuc olarak nasıl davranacagımı bilemedim. Benim icin oglumun fiziksel gelisimi kadar psikolojik gelisimi de cok onemli. Dolayısıyla onu ne sımarık ne de guvensiz bir cocuk olarak yetistirmek istemiyorum. Hangi goruse inanacagımı sasırdım. Ornegin benim oglum geceleri cok sık uyanıyor( 5-6 kez) Bazılarına gore eger fiziksel kosullarda bir sorun yoksa bazı bebekler boyle davranır, sabredin gecer deniyor. Ama ornegin bir uzmana gore de bebegin anneden bir beklentisi var ve karsılanmadıgı icin gece sık sık uyanarak anneyi taciz ediyor deniyor.
Sizin de bu konularda goruslerinizi almak istedim.
Simdiden tesekkurler.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2010 Saat 10:17
ilk bir yılda tercihimiz ihtiyacı olduğu her anda ihtiyacını giderilerek bebeğin bir tür doyuma ulaşması ve özgüven adına ilk adımları atmış olması. bu dönemde sürekli olarak gereksinimleri  giderilmeyen veya bekletilen bebeklerde sorunlar olabiliyor. ilk yıl ağladığında hep yanına gidin sarılın. temel gereksinimleri karşılandıkça size ve dolayısıyla dünyaya olan güveni artacak ve kendinede güvenmeye başlayacaktır. ikinci yıldan itibaren istekleri bekletmeyi, ertelemeyi, sabretmeyi aşamalı olarak öğrenmesi için biraz daha esnek olabilirsiniz
özlem
Yukarı Dön
ZEZE1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2010 Saat 14:07
Özlem hn cok tesekkurler. Yalnız gece sık uyanmaları ile ilgili ilk mesajımda da yazdığım ""bebegin anneden bir beklentisi var ve karsılanmadıgı icin gece sık sık uyanarak anneyi taciz ediyor deniyor" lafı cok aklıma takıldı. Yani ben henuz ise baslamadım. Butun gun oglumla beraberiz. Onu birilerine bırakıp dısarı bile cıkmıyorum, ev islerini o uyurken yapıyorum. Yani uyanık oldugu her an hep onunla vakit geçiriyorum, oyun oynuyorum, onu ihmal ettiğimi dusunmuyorum. Yani bilmiyorum belki de gereksiz yere takıyorum bu soze, belki sadece acıktıgı icin uyanıyordur ama yine de kendimi kotu hissediyorum, bebegimin bu durumu benden mi kaynaklı diye.
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2010 Saat 15:51
annelik insanları biraz duyarlı kılıyor, bebeğinizin sadece ihtiyaç için değil kendiliğinden uyanmış olabileceğini unutmayın. hayat yeni başladı ve bir düzen oturtana kadar zorluklar yaşayacaktır, onun her yaşadığı zorlukta ekndinizi suçlu, sorumlu hissetmeniz ilişkinizi ve sizi yıpratır.
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.