Merhaba doktor hn,
Benim sorum genel olarak bebeklere nasıl yaklasılması gerektigi ile ilgili. Benim 5.5 aylık bir oglum var.
Bebeklere yaklasımla ilgili genelde zıt 2 gorus var uzmanlar arasında. Bir goruse gore, ornegin bebegi uyuturken bırakın aglasın, aglaya aglaya kendi uyumayı ogrenir;her dedigini hemen yapmayın, her istediginde kucaga almayın; geceleri uyandıgında hemen yanına gidip kucagınıza almayın, kendi kendine tekrar dalmayı ogrensin vs. gibi.
Ama bir baska goruse gore de bebek her istediginde her an yanında olmalı, sık sık kucaklanmalı, bunlar bebegi kesinlikle sımarık yapmaz, aksine anneye olan guveni artırır gibi.
Yani ben sonuc olarak nasıl davranacagımı bilemedim. Benim icin oglumun fiziksel gelisimi kadar psikolojik gelisimi de cok onemli. Dolayısıyla onu ne sımarık ne de guvensiz bir cocuk olarak yetistirmek istemiyorum. Hangi goruse inanacagımı sasırdım. Ornegin benim oglum geceleri cok sık uyanıyor( 5-6 kez) Bazılarına gore eger fiziksel kosullarda bir sorun yoksa bazı bebekler boyle davranır, sabredin gecer deniyor. Ama ornegin bir uzmana gore de bebegin anneden bir beklentisi var ve karsılanmadıgı icin gece sık sık uyanarak anneyi taciz ediyor deniyor.
Sizin de bu konularda goruslerinizi almak istedim.
Simdiden tesekkurler.