Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebek öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bebek öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elifkerem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 540
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elifkerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bebek öksürük
    Gönderim Zamanı: 01 Eki 2022 Saat 17:12
Hocam merhaba 4.5 aylık kiz bebegim var. Yaklaşık 4 gündür oksuruyor önce abisi hastaydı sanirim ondan geçti nefes alıp verisi de hiriltili. Ateş yok ama öksürüğü derinden geliyor serum fizyolojik ile burun temizliği yapıyorum havacihazina serum fizyolojik. Ekliyorum öyle hava veriyorum anne suyu alıyor henüz ek gıdaya geçmedi ama ben nane limon ıhlamur tarzı içiyorum belki sutumden geçer diye ne yapabiliriz hocam ciğere inmesinden korkuyorum herkes niye doktora götürmuyorsun diyor götürsem çünkü vent..lin verecekler hemen gerek var midir sizce hocam 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117324
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2022 Saat 18:33
Neresinden düzeltmeye başlasak ki!! 
Türkiye boşuna; bebek ve çocuk ölümlerinde hala  Avrupa birincisi olmuyor! 
1- Ateş olmadan öksürük başlaması, zaten basit bir virus aldığını gösterir ve ateş olmadığı için de, hastalık
( bağişıklık devreye girmeyeceği için ) uzun sürecektir. Böyle basit viruslar varken, Covid virusu bulaşsa 
 bile vucuda giremez. 
2- Hava cihazına Serunm Fiz koymanın hiçbir anlamı, gayesi ve faydası YOKTUR. Bu tamamen bazı ahmak
 Türk Prof. larının uydurmasıdır. İllaki tuz koyacak iseniz, NİYE doğrudan "tuz" koymuyorsunuz?? 
3- Bu aylarda; ek gıdayı aklınızdan bile geçirmeyin.
4- Her türlü ıhlamurd veya çay da, iyi gelen, kaynar suyun sıcaklığıdır. İçine koyduğunuz "o" çer-çöplerin
 en ufak bir katkısı olmaz, nerde kaldı ki, anne sütünden bebeğe geçsin de faydalı olsun! 
5- Türk doktorların eli değmediği sürece, "Ciğere" inmez. Ciğere inme olayını Türk doktorları verdikleri:
Aferin, Peditus, Antibeksin, Sudafed, Actifed, gibi ilaçlarla yaparlar. 
6- 4.5 aylık bebeğe, Ventolin ha! Yaparlar... Türk çocuk doktorlarından her türlü melanet beklenir. 
" Sahtekarlığın 3 Safhası" yazımı Forum ön sayfasından okuyun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Eki 2022 Saat 18:35
Yukarı Dön
elifkerem Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 540
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elifkerem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2022 Saat 22:11
Hocam çok haklısınız çünkü doktorla iletişimi geçtik tam da dediğimiz gibi ventolin önerdi ciğere inebilir bronşit olur vs diye.
Hocam ek gıdaya ne zaman başlamalıyız peki bunu da sormak istiyordum 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117324
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2022 Saat 23:16
Yeterli anne sütü olduğu sürece, "Ek gıdaya" geçilmez.. Sakın Türk doktorlarının gazına gelmeyin. Domuz
gibi biliyorlar, ek gıdalara geçilince problemlerin de başlayacağını.. 
Sadece anne sütü 2 sene veren, 6 hastam oldu. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.