Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > F. Erkin Ültanır (Bebeğinize ürün satın alırken...)
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebek bezi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBebek bezi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
begumunannesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesajın Direkt Linki Konu: Bebek bezi
    Gönderim Zamanı: 16 Ara 2007 Saat 22:48
 Erkin Bey bez markasi  secerken neye dikkat edilmelidir? H.... marka bez oldukca sert sizce bir zarari var mi? Pahalilikla kalite arasinda direkt bir dogru oranti var midir? cok tesekkurler..
Yukarı Dön
erkinu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 376
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ara 2007 Saat 11:01
Merhaba,

1. Pişik ve tahrişi önlemeye yönelik olarak bebek bezinin hava geçiren materyalden üretilmiş olması.
2. Bezdeki selüloz oranının yüksek olması. Selüloz sıvıyla birleştiği zaman jelleşen ve sıvıyı bezde tutan malzemedir.
3. Bezi bebeğin üzerinde tutan yapışkanların kuvvetli olması.
4. Bebeğin teniyle temas eden bezin ve  parçaların bütününün yumuşak ve tahriş etmeyecek malzemeden üretilmiş olması.
5. Bezin yanlarından sızdırmayacak şekilde üretilmiş olması.

Bu ana konulara dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Türkiye'de markalı ve markasız olmak üzere çok sayıda bebek bezi markası var. Ancak üzülerek söylemem gerekirse, son olarak bildiğim kadarıyla Türkiye'de bebek bezi kullanma oranı %50'lere bile gelmemişti. Bebeğinizin sağlığı ve keyfi için kullanabileceğiniz 4 ya da 5 marka var Türkiye'de. Bunun dışındakilere fazla itibar etmeyin derim.

Saygılarımla,

Erkin ÜLTANIR

Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7479
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2007 Saat 23:58
Merhabalar.
Bu konuda dün yaşadığım bir tecrübemi anlatmak istedim. Bu konuyu daha önce okumuştum. Ben de iyi kalite bir bebek bezi kullanıyorum. Ama markette geçen gün bir markanın indirimine aldandım ve alıverdim. Aslında başka ürünleri güzel ama bebek bezi gerçekten şakaya gelmiyormuş Çok iyi anlamış oldum. Markette 54*2 olarak satılan bu bez 14,90 YTL olarak yazıyordu. Hemen alıverdim ve aman heryere veriyoruz bu parayı mantığıyla hareket etmenin hatasını yaptım. Bebeğime hemen değiştirdiğimde farkettim kullandığım diğer bezle arasındaki farkı zaten. Bu ucuz olanı kağıt gibi ses çıkartıyordu ve neyse herhalde başkaları da kullanmıştır diyerek altını kapattım. Aman Allah'ım iki saat sonra tam iki saat fazla değil yani... Bebeğim huysuzlandı ve altını açtığımda Antalya gibi sıcakta olmayan pişikle kışın ortasında tanışmış oldum. Hem de pişik kremini günde 2-3 defa mutlaka süren biri olarak çok şaşırdım. Bebeğim altını silmeme bile izin vermedi nerdeyse o kadar canı yanıyordu belli. Hemen ılık suyla yıkayıverdim ve pişik kremini sürdüm. Ama inanın bu sorunuzu gördüğümü de hatırlayıp ben de bu konuda arkadaşları uyarmak istedim. Umarım bebeklerimizin ciltleri doğru ürünlerle daha sağlıklı olur. Sevgilerimle.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.