Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebek beslenmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbebek beslenmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
rosefrom Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 82
Mesajın Direkt Linki Konu: bebek beslenmesi
    Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2009 Saat 13:31
dr bey ikiz bebek gelişimleri ile ilgili olarak bir hesaplayıcı oluşturmanız mümkün mü ağırlık ve boy gelişimi ile ilgili.doğum ağırlıkları 1900 2200 4.5 aylıklar ve şu an 6500 6000 ağırlığında boyları ise 60 62 cm nasıllar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117971
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2009 Saat 15:54
Moderatöre müracatınız gerekir... Kız bebek iseler, normal, erkek iseler az bir şey eksikleri var.
Yukarı Dön
rosefrom Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2009 Saat 09:53
sevgili kadir bey 5 ay 5 günlük olan ikizlerimden bir tanesinin aç kaldığını tesbit etmiştiniz.35 haftalık

doğmuştu.doğum ağırlığı 2200 idi şu an 6600 olan bebeğim.gece kendisi uyanmıyor parmağını

emiyor.acıktığı düşüncesiyle kendim kaldırıyorum..sanırım bu şekilde iyi götürücez gibi geldi

bana.gece 11,3,sabah 8 olmak üzere 3 kez emzirdim sabah çok rahat olduğunu gördüm kakası yeşil

idi miktarı fazla idi.sanırım başardık.sabahları sakin ve huzurlu nedense öğleden sonralarında

mızmızlanıyor azda olsa.emiyor emmediğini sağıp teklif ediyorum kaşıkla 30cc içiyor.başka da

içmiyor.bundan doyduğunu çıkarabilirirz değil mi.bir problem yok şu an.

Bir de sorum diğer aylarda ek gıdaları reddetmemesi için azar azar etli sebzeli yemeklerin suyundan

meyvelerden tattırıyorum.İştahla tadıyor.acaba doğrumu yapıyorum.Tattıtmam doğru ise emme aralarında mı emmeden sonra mı öncemi tattırmam uygun olur ,teşekkür ederim. Star

Düzenleyen rosefrom - 04 Eyl 2009 Saat 09:55
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2009 Saat 11:09
İşler iyi gidiyor, sakın sebzeli yemeklerde acele etme... Onlara daha çok var ve usulü var. Eski maillere bakın.
Yukarı Dön
kudicem Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 35
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2009 Saat 10:55

Doktor Bey; benim de ikizlerim var 1 kız 1 erkek. Yaklaşık 2 hafta önce tam anlamıyla ek gıdalara geçtik. 1 hafta öğlen 16.00da yoğurt yedik. sonraki hafta 10.00 da meyve püresi, 16.00da yoğurt.bu hafta öğlen 12.00de sebze yemeğine başla demişti doktor. Bu güne kadar sadece emerek geceleri de 120-150 cc. mamayla idare ediyorduk.

Benim sorum:

Bu beslenme programı uygun mu? Önümüzdeki hafta da kahvaltıya başla demişti.

Kızım herşeye ama özellikle yoğurda karşı çok tepkili ağzını açmıyor diğerlerini az da olsa yutuyor sizce zorlamalı mıyım yoksa yediği kadar yiyip bırakmalı mıyım?

Yakında işe başlamak durumunda kalacağım ama ben sonuna kadar emzirmek istiyorum işe başladığımda meme-ek besin-mama öğünleri nasıl olacak? (bu arada ben gece yatmadan kalan süt varsa sağıyororum bazen gündüz veriyorum bazen buzluğa koyuyorum)

2 gün önce bağırsaklarım bozuldu o günden beri oğlum da kızımda kakasını katı -yeşilimtrak bir şekilde yapıyor katı ama yumuşak eskisi gibi sıvı -cıvık değil bu bennim rahatsızlığımın sütle onlara etki etmesinden mi yoksa üst üste şeftali-armut yediler ondan mı? Yoksa normal mi?

Çok soru sordum ama bizi aydınlatırsanız çok sevinirim çok teşekkürler.

Yukarı Dön
rosefrom Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2009 Saat 11:10
kudicem bebeklerin kaç aylık
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2009 Saat 11:59
Beslenme programı için "yaşları" gerekli... Yoğurt olarak, 6 aydan büyükler ise, renkli küçük yoğurtlardan dene. 4 aydan büyükler ise, kutu sütlerine geçebilirsiniz. Kakadaki farklı görünüm yedikleri ile ilgili, sizin hastalığınız ile değil.
Yukarı Dön
rosefrom Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2009 Saat 15:48

kızlarım 5 ay 7 günlük oldular dr.bey ek olarak hangi tatlara başlamamız uygun olur.tatlara alışması bakımından.yoğurt vermem süt alımlarını etkiler mi.verebilirsem günün hangi saatlerinde uygundur.alışmazlarsa 15 gün sonra göreve başladığımda onlar için zor olmaz mı.yaklaşık.5 ay 20 günlük olmuş oluyorlar.ek besinlere nasıl başlayacağız.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.