Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebek& aşılar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bebek& aşılar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esmanurr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 415
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esmanurr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bebek& aşılar
    Gönderim Zamanı: 26 Mar 2025 Saat 07:14
*Hocam merhaba,**  
Şimdi soracağım konuyla ilgili bakış açınızı çok iyi biliyorum ve sayenizde benim de bu konuda hiçbir şüphem yok. Ancak çevremde o kadar çok aşı karşıtı var ki… Ailemde iki kardeşim de çocuklarını aşısız büyüttü, apartmanımda ve mahallemde de pek çok kişi aynı görüşte. Her seferinde, sizden öğrendiklerimle onlara yanıt vermeye çalışıyorum.  

Şu an hamileyim ve inşallah on yıl sonra ikinci çocuğum olacak. İlk çocuğuma tüm aşılarını yaptırdım, bunda da aynı şekilde devam edeceğim. Ancak çevremdekiler sürekli beni uyarmaya ve tedirgin etmeye çalışıyor. Hamileliğimde tetanoz aşısını oldum ama o süreçte ister istemez etkilenmisim demkki, günlerce çocuğumu kontrol ettim. “Çocuk tetanoz aşısından sonra düşebilir” gibi şeyler söylenip durduklarindn .. Aslında bunlara inanmıyorum ama geçtiğimiz gün bana aşıların yan etkileriyle ilgili bazı bilgiler gönderdiler.  

Bu yüzden size sormak istiyorum: Daha önce aşıların prospektüslerini hiç okumamıştım ve yan etkileri hakkında pek bilgim yoktu. Gerçekten, bu aşıların az da olsa ciddi yan etkilere yol açma ihtimali var mı? Yeni doğmuş ve bağışıklık sistemi henüz gelişmemiş bir bebeğe, bu ihtimal çok düşük bile olsa aşı yaptırmak konusunda ne düşünüyorsunuz?  

Çevremdeki aşı karşıtlarının argümanları beni ister istemz düşündürüyor. Oyuzden forma girip siizn yazdiklariniz okuyorum ara ki kafam mantıklı aciklamalirinz ile rahtliyor .. ama bu sorunun cevabını bulamadım .. Örneğin, bebeklere ilk altı ay su bile vermiyoruz ama doğar doğmaz bu kadar etkili bir aşı yaptırıyoruz. Yan etkilerinin nadir de olsa görülebileceğini okuyunca ilk defa etkilendim. Acaba bu riski göze almak mı daha doğru, yoksa biraz daha büyüyünce mi yaptırmak daha mantıklı olur? Özellikle kas hastalıklarının günümüzde çok arttığı söyleniyor ve birçok kişi “Aşıdan sonra oldu” diyor. İnsanlar neden bu kadar karşı çıkıyor?  

Mantıklı ve aklıselim hareket etmeye çalışan biriyim. O yüzden sizi rahatsız ediyorum, çünkü gerçekten bilgilerinize ve fikirlerinize güveniyorum. Zamanınızı aldığım için üzgünüm ama çevremde güvenip danışabileceğim kimse yok...Bu cahillik yayılıyor ve gittikçe daha fazla insanı etkiliyor. WhatsApp ve Facebook gibi platformlarda grupları var, sürekli makaleler, yazılar, videolar paylaşıyorlar. Ne kadar doğru bilmiyorum ama çok ciddi bir şekilde kendilerini bu düşüncelere kaptırmış bir kitle var.  
Şimdiden çok teşekkür ederim hocam. 
Bna yollanan asi larin yan etkileri şunlar mis

Verem aşısı yan etkisi
Su çiçeği 

Hepatit b yan etkileri
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119976
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2025 Saat 08:47
Yeter artik !!! Istemeyen yaptirmasin ve sonuclarina katlansin. 
Birakin asi yaptirmayanlar yaptirmasinlar. Bu sayede toplumdaki aptal insan oranida bu sekilde azalir. 

Asagidaki yazilari okuyun. Ingilizce bilmiyorsaniz, bir bilene okutun, size tercume etsin!

At least twelve misconceptions can lead parents to question the wisdom of immunizing their children. If you encounter others you would like Quackwatch to address, please contact us.
  • Misconception #1: Because of better hygiene and sanitation, diseases had already begun to disappear before vaccines were introduced.
  • Misconception #2: The majority of people who get the disease have been immunized.
  • Misconception #3: There are hot lots of vaccine that have been associated with more adverse events and deaths than others. Parents should find the numbers of these lots and not allow their children to receive vaccines from them.
  • Misconception #4: Vaccines cause many harmful side effects, and even death—and may cause long-term effects we don’t even know about.
  • Misconception #5: DTP vaccine causes sudden infant death syndrome (SIDS).
  • Misconception #6: Vaccine-preventable diseases have been virtually eliminated from the United States, so there is no need for my child to be vaccinated.
  • Misconception #7: Giving a child more than one vaccine at a time increases the risk of harmful side effects and can overload the immune system.
  • Misconception #8: There is no good reason to immunize against chickenpox (varicella) because it is a harmless disease.
  • Misconception #9: Vaccines cause autism.
  • Misconception #10: Hepatitis B vaccine causes chronic health problems, including multiple sclerosis.
  • Misconception #11: Thimerosal causes autism: Chelation therapy can cure it.
  • Misconception #12: Children get too many immunizations.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Mar 2025 Saat 08:49
Yukarı Dön
esmanurr Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 415
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esmanurr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2025 Saat 10:21
Tamm hocam teşekkür ederim 🌸 ingcem var hepsini okuycam iyiki varsınız ,🌸🤲🏻🩷
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119976
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2025 Saat 18:53
Asi olmayan cocuklarda, bugunun dehsetengiz antibiyotiklerine ragmen, Difteri'den olum orani: %30'Dur! 
Yani; 100 cocuktan 30'u her turlu tedaviye ragmen olur!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.