Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Ek Gıda & Beslenme & İştah
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebeğinize nasıl yemek yediriyorsunuz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konubebeğinize nasıl yemek yediriyorsunuz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 5678>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3965
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2010 Saat 02:57
Orjinalini yazan: akram akram Yazdı:

Bu arada aç bırakma meselesini ben çok denedim iştahsız çocuğu olmayan sanırım bunu anlamaz dilediğiniz kadar aç bırakın yemeyen çocuk yemiyor Efe 6 gün dayandı açlığa sonrasında yediği iki lokma oda öyle hevesle değil günde 10 çeşit  denediğimi bilirim damak tadı için ama olmadımı olmuyor
Dead

kessinlikle ne yapıp ne edip yedirmeli...
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2010 Saat 08:30
Orjinalini yazan: akram akram Yazdı:

Bencede zorlamamak lazım ama bir şekilde yedirmekte lazım LOL Ben buraya yazsam roman olur herhalde ah ah neler ne şekiller denedim hala deniyorum LOL

Efe'de reflü vardı tam bitti derdim  oh bi geğirtiye hepsi çıkardı neyseki 1 yaşından sonra düzeldi Allahtan Eren öyle değil şimdi yöntemlerime geçelim kısaca;

Bir kere kesinlikle mama sandalyesine ağlatarak oturtmayın ilk kural oyunla şen şakrak olun LOL

Reklam  Çizgifilm
Müzikli kitaplar
Sesli oyuncaklar 
oyuncakları havaya fırlatma
önüne hiç oynamadığı ama ilgisini çeken nesne ( oyuncaklarda dahil ) vermek
koro halinde şarkı söylemek
sandalyeyi pencereye yaklaştırıp dışarıyı izlerken yedirme
Cep telefonu müzikleri
önüne sulu bir kap koyma
Olmadımı mutfak lavabosunda oynatarak yedirmeLOL ( dökülende lavaboya dökülüyor)
Evde yürüken dolaşırken arkadan sinsice yedirme
Elektrik süpürgesini çalıştırıp yedirme
Bilgisayarda çok hareketli klip oynatma ( Bu bir tek Erende etkili şu ara)
Bir dönem Eren banyoda sifona basa basa yedi
biraz büyüyünce yarış yaptırma bak geçtim seni
Biraz daha büyüyünce bak kolun uzuyor bak boyun uzuyor ben tene dönüşüyorsun v.b.
Parkta yedirme kaydın hopp
kaşık verip eline o yemekle oyalanırken yedirme
ay daha neler neler 
Şimdi Efe artık yiyor ( benim beklentim yüksek olmadığı için yetiyor bana LOL )
Erende eh işte yukardakileri yapa yapa yiyor 
Allah yardımcımız olsun Star

canım yaa süpersin Clap
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2010 Saat 08:38
Orjinalini yazan: meryem meryem Yazdı:

Orjinalini yazan: cansu cansu Yazdı:

Orjinalini yazan: mine mine Yazdı:

26 yaşındayım bu yaşımda bile annemin yanındaysam yemek yemem canım istemiyor derim onun o üstüme düşen tavrı çok hoşuma gider hiç yemiyorsun yavrum tüh hadi azıcık ye canın ne isterse yapayım vb. küçükken de böyle ben bu yemeği yemem derdim kalkar patates kızartırdı evlenene kadar hemen hemen patates kızartmasından başka birşey yemez olmuştum iş yerinde bile çıkan yemeklerden yemezdim dışarıdan kendime hamburger patates kızartması söylerdim betülde benim gibi olmasın istedim yemek için kesinlikle üstüne düşmüyorum yemek vakitlerimiz var soframızı beraber kuruyoruz çatalını tabağını kendisi koyuyor onu yemem bunu yemem yok seçtiği hiç bir yemek yok şu an ne pişirdiysem yer televizyon başında yemek yemeyiz, elimde bir tabakla peşinden koşmam illaki özenli sofralar kurmaya çalışırım oyunlarla yedirince herşeyi oyunla yapmaya alışıyorlar birisi çikolata mı getirdi hediye olarak hemen koşup dolaba koyuyor yemekten sonra yerim diyor herşeyin bir zamanı olduğunu biliyor yemek yerken sadece yemekle ilgileniyoruz oyun oynanacaksa televizyon seyredilecekse yemekten sonra tuvaleti geldiyse tuvalet oyun yeri değil ihtiyacımızı giderip hemen kalkacağız ki oyuna zaman kalsın kendi yemeğini kendisi yemeye daha 7-8 aylıkken başlayacak aralarda bizde ağzına lokmalar vereceğiz her dakika karnın açmı diye sormayacağız elimizde tabak peşinde koşmayacağız onun midesi daha kuş kadar illaki tabağını bitir diye ısrar etmeyeceğiz doydum diyorsa tamam ondan daha mı iyi bileceğiz doyduysa doymuştur iştahsız zamanları da olacak canının istemediği zamanlar tıpkı bizim gibi mesela bu sıcaklarda meyveden başka birşey yemek istemeyecek o zamanlar kesinlikle üzüldüğümüzü endişe ettiğimizi anlamayacak ki yemek yemeyi silah olarak kullanmasın disiplin değil katı kalplilik değil sadece çocuğumuzun iyiliği için bugün ne pişirelim diye onunda fikrini alacağız ara sıra yemek yaparken yardım etmesine izin vereceğiz küçücükde olsa bir iş mesela ben taze fasulyenin uç kısımlarını ayıklarım kızım onları kırar ben salata yaparken salatalığı soyar, soğanı soyar sonrasında da kendi yardım ettiği için daha bir iştahla yer bende hiç rondodan geçirmedim şimdiye kadar yemeklerini hep çatalla ezip verdim onunda ağız tadı var tatsız tuzsuz yağsız mamalar getirmedim önüne

minecim tebrik ederim canımClap
bende uzmanlardan çocuklara oyunla yemek yedirmenin sakıncalı olduğunu dinlemiştim.

tabii minikler bazen bizi öyle çaresiz bırakıyorlar ki mecburen bazı şeyleri yapmak zorunda kalıyoruz.

oyunla yemek yemeye alışınca artık sürekli bu şekilde yemek istiyor çocuklar

malesef alışkanlık haline getiriyorlar doğru söylüyorsun.

şu an küçük benim oğlum ama büyüdüğünde yemeğe oyunu karıştırmamak için

büyük çaba sarfedeceğim umarım başarılı olurum.

sanırım en önemli nokta da çocuğun seçimlerine saygı gösterebilmek

o an canı istemiyorsa tamam daha sonra ye çocuğum ya da bir şeyi sevmiyor olabilir yememesine izin verebilmek.

cansucum o uzmanlar bir zamanlar ağlayan çocuğu arsızlaşır diye kucağa almayı da önermiyorlardı...o yüzden herkes kendi çocuğunun uzmanı şimdi...ısrarcı olmaya ben de karşıyım ama bütün hayatı oyun olan bir çocuğun yemeğini de oyunla yemesi kadar doğal bir şey olamz ki!!!kendimizden pay biçelim...ben tek başıma iken aklıma yemek yemek bile gelmez...ama eşimizle ailemizle kalabalık bir sofraya oturduğumuzda ne kadar zevkle yeriz değil mi? hem de tıka basa

çocuklarımızı oyunlarla hayata hazırlıyorsak ve yemek de hayatın bir parçası ise bunda ne sakınca olabilir ki?

yemek dediğin kıkır kıkır aha böyle türlü türlü şaklabanlıklarla yedirilir
canım söylediğim şeyi uzmanlar söyledi diye sorgusuz sualsiz körü körüne kabul edecek değilim
tabbiki.
benim tercihimin bu yönde olduğunu anlattım sadece.
tabiki diğer arkadaşlarımın seçimlerine de sonsuz saygı duyarım.
şu da bir gerçek eğer karşınızda iştahsız,yemek yemesi sorunlu olan bir çocuk varsa
mecburen oyunlada,şaklabanlıkla da ona bir şeyler yedirmek için çabalıyor insan bu da ayrı bir mevzuu.
Yukarı Dön
KUZEY&MİRA Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Melek Anne :)

Puanlar: 2256
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2010 Saat 16:24
Biz 4,5 aylıkken mecburen kutu sütünüde içmediği için ek gıdaya geçtik.İlk işim ona bir mama sandalyesi almak oldu sağına soluna yastık koyup orda yedirmeye başladım..Şuan yemeğin nerde yendiğini biliyor!!İştahsız bebek olmamasına rağmen özellikle bir kaç aydır çok zor yemek yediriyorum ağzında bekletmeyi öğrendi o istemezse asla yutmuyor su veriyorum bazen öyle yutuyor..
Ben nelermi yapıyorum

Mama sandalyesi masaya takılı olduğu için çizği film kahramanlarının amerikan servislerinden aldım önüne koyuyorum.dönem dönem değiştirip köpekti,kediydi göster oğlum diyerek yediriyorum

Küçük mutfak gereçlerini veriyorum ilk gördüğünde ilğisi onlarda olduğu için rahatça yiyor

Bilğisayarı karşısına koyup köpek,kedi vs videosu izletiyorum(hayvanlara tutkun bizimki)

Kendim hayvan sesleri çıkarıyorum eh biraz kanıp yiyor

Asla yutmayıp ağzın da bekletirse,ağlamaya başlarsa yediği miktara göre ya kaldırıp yedirmiyorum ya da hiç istemesemde oyun oynarken çaktırmadan ağzına sokuyorum...
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
Yukarı Dön
dilek yiğitcan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3348
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2010 Saat 23:02
Bende kendı ayağımın üzerıne koyarak yedire bilıyom reklam hastası hepsını bizde ezberledık reklam olmasa hayata ağzına birşey sürmüyo ağzında ne varsa tüküruyo  15 dakikaya kadar bekletıyo yutmasa tükuruyo , acaba ne zaman düzgünce yemek yiyecek bızde goreceğiz.

Düzenleyen yiğit yeliz - 23 Kas 2010 Saat 17:09
Hayat bana verdiklerini düşündüm Sonra Bir de Aldıklarını, Çok Pis Kazıklanmışım .
Yukarı Dön
Gülsen Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Yazıldığı gibi okunur:)

Puanlar: 8280
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2010 Saat 23:28
Orjinalini yazan: yiğit yeliz yiğit yeliz Yazdı:

bende kendı ayağımın üzerıne koyarak yedire bilıyo reklam hastası hepsını bizde ezberledık reklam olmasa hayata ağzına birşey koymuyo  ağzında ne varsa tüküruyo  15 dakikaya kadar bekletıyo yutmasa tükuruyo , acama ne zaman düzgünce yemek yiyecek bızde goreceğiz

Benim büyük oğlum 2.buçuk yaşında normal yemeğe başladı 3.5 yaşındaydı anne kurt gibi açıktım dedi ben hüngür hüngür ağladım LOLLOLLOLLOL
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3357
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2010 Saat 23:30
çokk $eyler denemi$imdir
bi ka$ik yemek bi ka$ik su
reklamlar
bi kaç ay hadise olmadan yemedi
bi sure her ka$ikda eline yeni bi nesne veridoum, onumuze evde ne var ne yok yigilodu
çantami veriodum eline o doldrup bo$altiodu cuzdani ben ka$ik sokuodum agzina
di$ari bakarken yiyo
netden envayi çe$it video dikkatini çekebilio
tv yle pek aramiz yok

$u siralar kendi yemek istio ama çay ka$igiyla :)
bende sinir krizleri ge_çiriom tabiii

$u çocugun yemesine ilgilenmiomu$ gibi yapan yani uzerine du$up $imartmayan annelrede imreniom

aslinda benim kizimin i$tah sorunu yok, yemek seçmez, sevemdigi $eyler var tabide sulu yemek pilav et kofte meyva sini yer sutunu içer , putur sorunu falan hiç olmadi , bazen benim tabagim kadar bi tabak yeemek yer, uzerine yogurt yer uzerine sut ister, neresine yiyo bilmiom vallahiiLOL
boy kilo 3 ya$ cesametinde

benimkinin sorunu bennimmmm
yani yeme sorunu hem var hem yok
ben uzerine du$tugum için $imariyo sadece
farkindayim ama kendimi duzeltiyom yava$ yava$
oncesine gore daha az kafaya takiyom
yedikelrine sayyom kendimi teselli ediyom baya i$e  yariyor

$imdi tek istegim oglumda ayni hatayi yapmamak

birde nasil yemeye ali$tigi çok onemli deil ondanda osaniyolar bi sure sonra , yukarda saydiklarimin çogunu $imdi yapiyim yemez , out oldu o yontemler :))
Yukarı Dön
MaRaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 3357
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2010 Saat 23:32
haa herseyi yaptim bi tabakla pe$inde ko$madim
ya kucakda yada mama sandalyesinde yer

ayakda yeme i$i yok bizde bunada $ukur Smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 5678>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.