Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
ARDAESRA
Kıdemli Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 807
|
Gönderim Zamanı: 24 Şub 2009 Saat 11:10 |
Dün akşam nasıl yemek yediğimizi paylaşayım sizlerlerle:
Dün akşam köfteyi hazırladım. Mutfağa geldiğinde hadi tavayı çkarda köfte pişirip yiyelim dedim. Dolaptan tavayı çıkarttı. Ocağın önüne sandelye çektim. Arda sandelyey çıktı ve köfteleri beraber kızarttık. Hatta köfteyi tabaklara alırken tahta kaşıkla Arda çıkarttı. Sonra büyük keyifle köfte dolu tabağını masaya koydu ve 10 tane köfteyi afiyetle miğdeye indirdi. Nasıl rahatladım bilemzsiniz. Üzerine vitamini de içti. Yaklaşık 1 saat sonra beni mutfağa götürdü yemek kitabımı aldı ve anne mama dedi. Nasıl mama yapalım dedim. Mikserin olduğu dolabı gösterdi beraber kurabiye yaptık. Mikserle karıştırdık yoğurduk şekillendirdik ve fırına verdik. Kurabiyerleden yemedi ama iş bitince meyve yedi. Kurabiyeleri de biz afiyetle yedik. Yani kızlar oyunla beraber pişire pişire dün akşam karnını doyurdum. Bu akşama allah kerim.
|
 |
N.Y.
Üye
Puanlar: 39
|
Gönderim Zamanı: 24 Şub 2009 Saat 13:58 |
Merhaba,
Benim kızım da şuan 13 aylık.
Yemek yedirirken bazen kendisi oyuncaklarıyla oynarken yedirmeye çalışıyorum. Eğer itiraz ederse, balkonda yediriyorum. En son tv karşısında yedirmeyi deniyorum, reklam kanalıyla tabi. 
Geçen gün 7 saat aç kaldı, biraz fazla uyumuştu. Belki ısrar etmeden yer diye düşünmüştüm ama, olmadı. Yukarda sıraladığım yöntemleri denedim yine.
|
 |
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Puanlar: 8112
|
Gönderim Zamanı: 24 Şub 2009 Saat 14:01 |
malesef işte bizim bahsettiğimiz de o.. yani aç olmasına rağmen hala değişik yöntemler denemek zorunda kalmak.. doğr yerdesin yani  şimdi yukarıdaki maddeleri yaz bir kenara, çünkü biraz daha zaman geçince senin o taktikler işe yaramamaya başlıcak 
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
duygu
Kıdemli Moderatör
Dedektifler Odası Başkanı :)
Puanlar: 7116
|
Gönderim Zamanı: 24 Şub 2009 Saat 14:07 |
Valla arkadaşlar ben bir ara 3 gün aç bıraktım. Bana mısın demedi. Benal Hanım'a gidiyorduk o zaman. Çocuğun kilosu boyu iyi. Üzerine gitmeyin. Yemezse kaldırın. 3 saat sonra tekrar başka şey teklif edin dedi. Yemezse yine kaldırın dedi. Böyle diye diye 3 gün birşey yemedi. Günü 1 dilim peynirle geçirdi. Egemen de çok inatçı bir çocuk. 3. gün artık ağlaya ağlaya eşimi aradım. Dedim ben bir şekilde yedireceğim. Yoksa çocuk açlıktan ölecek. Eşim de yedir dedi. (Daha önce doktorun dediklerini uygulamam ve yedirmemem gerektiğini söylüyordu) 3 gün sonra yine başa dönmüş olduk. Üstelik eskisinden de kötü oldu. Mide küçüldü. Kimseye tavsiye etmem. Abur cubur vermeyin, sevdiği şeyleri yedirin ama bir şekilde birşeyler yedirin.
|
 |
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Puanlar: 8112
|
Gönderim Zamanı: 24 Şub 2009 Saat 14:12 |
doğrusun Duygu.. ömrüm yemesi gereken şeylerle sevdiği şeyleri kombine etmekle geçiyor.. genellikle de başarısız olup bu sefer bana olan güveninin sarsılmasına neden oluyorum.. diyorum ya hep ısrar etmeden, nazikçe teklif ederek yemezse kaldırarak sonra tekrar deneyerek çocuk beslemek teoride süper ancak çocugun huyuna göre pratikte uygulanamayan bir konu..
|
 ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
 |
ARDAESRA
Kıdemli Üye
Puanlar: 807
|
Gönderim Zamanı: 24 Şub 2009 Saat 14:42 |
Duyguya sonuna kada rkatılıyorum. Hep kendimle mücadele edicem elinde tabakla çocuğun peşinden koşan annelerden olmayacağım diye. Ama çocuk beslenmem lazım diye düşünmüyor ki. Bizim kadar açlıkta hissetmiyorlar diye düşünüyorum. Bu yüzden bir şekilde besleyip vücudun gıda almasını sağlamaktan başka çıkar yol bulamıyorum. Bunu da kandırarak değil ikna yoluyla yapmaya çalışıyorum beraber yemek pişirmek ne kadar doğru bilmiyorum ama bi oturuşta 9.5 tane köfteyi yediğini görmek yetiyo bana. Bırakıyorum sofra terbiyesini ailecek sofrada oturup hep beraber yemen yemesini leriki yaşlarda öğrensin yada kreşe gidince öğretmenleri öğretsin. Bu yaşları bi daha mı yaşayacak snki şunun şurasında 1 sene sonra hayat mücadelesi başlayacak sabahın köründe kalk kreşe git yok müzik, dans, ing, bilgisayar hep bir adım önde olmak yaşıtlarıyla ileride rekabet edebilmek için gizli mücadele başlayacak
|
 |
nurten...
Altın Üye
bilalim + eşim + erenim
Puanlar: 4445
|
Gönderim Zamanı: 24 Şub 2009 Saat 22:40 |
bende bilale hadisenin şarkısı ile çok rahatlıkla yediriyorum ne varsa bu şarkıda bu kadar
ilgisini çeken erkek sonuçta 
|
KOLLARIMDA İKİ MELEK:)
|
 |
emre
Altın Üye
Puanlar: 4053
|
Gönderim Zamanı: 14 Mar 2009 Saat 15:04 |
  son 2 haftadır Emre'de yemiyor. hep emmek istiyor mesela sofradayız 1 lokma aldı- almadı hemen üzerime yapışıyor emmek için.  bende çaresiz durumdayım maksat doyurmaktan çok gıda alması önemli olan benim için.
|
|
 |