1) başlarda TV izleterek yediriyordum şimdi pek işe yaramıyor..
2) eline boş bir tuzluk veriyorum vereceğim lokmayı tuzla diyorum. o sayede her seferinde tuzluyor yalancıktan ve ham yapıyor..
3)resimli kitaplara bakıyoruz ampul nerde, çadır nerde diye soruyorum ve o gösterirken hoop lokma ağızda
4)o anda mutfakta olan nesneleri soruyorum.. fırın nerde, kombi nerde, mikrodalga, buzdolabı nerde...
5)Mutlaka masaya beraber oturuyoruz.Bizi yerken görünce o da hevesleniyor.
6)Yemediği zaman zorlamıyorum.Beğenmediği yiyecekleri diliyle itiyor tekrar denemiyorum.Bir kaç gün ara verip tekrar deniyorum.İşe yarıyor.Süt veriyorum onu içiyor.
7)Kendi eliyle yiyebileceği şeklide masasına koyuyorum daha keyifli yiyor.Arada kaşıkla takviye yapıyorum:)
8)Şarkı söylüyorum o zaman neşeleriyor , daha iyi yiyor
9)yalış hatırlammıyorsam oğlum 8-9 aylıktı.her lokmadan sonra perdeye bi mandal takardım.bi lokma bi mandal.bi kaç mandaldan sonra oyunun farkına varırdı..bi bakmışız bütün mandallarımız perdede..
10)değişik mekanlarda yemek yedirmek de işe yarayabilir.yemeğini yoğurdunu bi kavanoza koyup parkda,alışveriş merkezinde,komşuda,balkonda yedirdiğim çok olmuştur.
hatta antalyalılar bilir.kipanın üst katında müzikli tırtılın hemen yanındaki bankı resmen tapulamıştım.bi süre akşam yemeklerini orda yedirirdim.
11)oğlum 15 aylık. bazen pırasa,ıspanak gibi sebze yemeklerini yemek istemiyor.o zaman bi kaşık alırsa babasının onu alkışlayacağını söylüyorum.bi lokma bi alkış derken tabağımız boşalıyor.bi

bi

12)bi lokma bi alkış taktiğini kendikendine çatal kaşık kullanmasını teşvik içinde kullanıyorum.
13)yaşına yakın zamanlarda ekmeği pek yemeyip ama köy bazlamasını severek yediğini farkettim.eline bi parça bazlama verip ya da önüne lokma lokma bazlamaları koyup o bazlamaları yemeye çalışırken her ağzını açtığında hoooooop kaşığı dayıyordum...
14)acıkınca yer bırak kendi istesin teorisine de katılmıyorum ayrıca.ne yapıp ne etmeli çocuğun ağzından bi kaç lokma geçmeli.yoksa mideleri yemeğe temelli küsüyor.
15)yemek aralarında abur cuburun iştah kestiğini söylüyorlar.buna da katılmıyorum.yemek aralarında tatlı abur cuburlar gizli açlık yapıyor.hiç de oğlumun abur cubur yediği için öğün atladığını bilmem..
16) sürekli buzdolabının üzerinde anneanne, babaanne ve dedelerin resmi vardır. o resimler zaman zaman bize masada eşlik eder.. bak ali dede bakıyor, bak babaanne bakıyor falan onların hatırına yeriz.. (bu maddeler değişik değişik kullanılınca sonuç veriyor

) yemek sonunda da kiminle yediysek yemeğimizi onu arar ve alkış alırız.. artık alıştılar onlar da.. telefonda mamaa diye bir ses duydukalrı an gelsin aferinler, gelsin alkışlar. verirler coşkuyu. Çınar da pek sevinir..(BURCU)
17) evde kayısı çekirdekleri vardı bir kavanoz onları döküp tek tek kavanoza koyarken ilgisi yemek yemekten dağılır ve çekirdeklerle uğraşırken ben ağzına 3-5 kaşık sokardım,hatta o kayısı çekirdekleri bizi çok uzun süre idare etti,atmayıp saklayacağım onları ilerde oğluma anlatmak için (BİLGE)
18)çok sevdiği magnetli çizmeli kedi hikaye kitabı var,mama sandalyesine oturunca o kitabı açıyorum ve içindeki resimleri anlatıyorum o da ilgili yerlere magnetleri yapıştırmaya bayılıyor,bu sıralar da favorim bu kitap (BİLGE)
19)bir de şunu keşfettim,Ozan 16 aylık ve bebek mamalarından hiç mi hiç hoşlanmıyor,bir keresinde acılı lahana sarmasından 5 adet yedi ağzım açık kaldı, o günden beri anladım ki ağız tadı bizimki gibi büyük insan yemekleri arıyor,özellikle tavsiye ederim kendi yediklerinizden verin.(BİLGE)
Düzenleyen burcu - 23 Şub 2009 Saat 13:43