Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Ek Gıda & Beslenme & İştah
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebeğinize nasıl yemek yediriyorsunuz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konubebeğinize nasıl yemek yediriyorsunuz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 8>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1967
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 11:05
ben de meleğin dediği gibi yemek yedirirken yaşlanan annelerdenimConfused her dönem yemek yedirme şeklimiz değişiklik gösterdi,önceden yüksek sesle şarkıyla kuşla böcekle bi kaç lokma yiyen çocuk sonra yememeye başladı,evde kayısı çekirdekleri vardı bir kavanoz onları döküp tek tek kavanoza koyarken ilgisi yemek yemekten dağılır ve çekirdeklerle uğraşırken ben ağzına 3-5 kaşık sokardım,hatta o kayısı çekirdekleri bizi çok uzun süre idare etti,atmayıp saklayacağım onları ilerde oğluma anlatmak için,
bugünlerdeki yemek yedirme şeklimizde şöyle,çok sevdiği magnetli çizmeli kedi hikaye kitabı var,mama sandalyesine oturunca o kitabı açıyorum ve içindeki resimleri anlatıyorum o da ilgili yerlere magnetleri yapıştırmaya bayılıyor,bu sıralar da favorim bu kitap Wink bir de şunu keşfettim,Ozan 16 aylık ve bebek mamalarından hiç mi hiç hoşlanmıyor,bir keresinde acılı lahana sarmasından 5 adet yedi ağzım açık kaldı, o günden beri anladım ki ağız tadı bizimki gibi büyük insan yemekleri arıyor,özellikle tavsiye ederim kendi yediklerinizden verin.
burcucum kusura bakma madde madde olmuyor,anlatmak gerekiyor uzunca Embarrassed
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 8112
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 13:21
Orjinalini yazan: sunacumen sunacumen Yazdı:

Benim kızımda çok iştahsız...

Başlarda zorluyordum ama artık zorlamıyorum.Geçen gün tv de bir psikoloğ anlattı.Amerikalı bir prof.Bir konferansta "günde 3 4 fındıkla bile günlük enerji ihtiyacını karşıladığını,2 gün bile aç kalsa zorlanmamasını söylemiş"gerçekten doğru biz ısrar ettikçe tam tersini yapıyorlar...Şimdi birlikte sofraya oturuyoruz,onun önünede yemek tabağı koyuyorum vee biz gayet iştahla yemeğimizi yedikçe oda ağzına götürmeye çalışıyor...

TV seyrederken yada o yemek yapmak için tencerelerle oynarken yediriyorumWink
çok sevdiğim bir teori gerçekten ama pratikte asla işe yaramadı..  aç bıraktım hem de nasıl.. birgün boyunca sakin sakin koydum önüne yemeği bana mısın demedi.. taa ki akşama kadar. artık ekmekleri poşetin üzerinden yercesine saldırdı. ama kuru ekmek vermedim.. çorba teklif ettim yemedi, yemek teklif ettim yemedi, köfte cık...muhallebi istemedi. ben de vermedim kuru ekmeği.. sonra zoraki muhallebi yedi.. 2. gün de aç bırakmak güzel fikir ama o gece ne yapar bilinmez.. aç aç nasıl uyur, nasıl sabah olur bilmiyorum.. bazı çocuklar böyle işte.. inadım inatWink
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 13:26
1) başlarda TV izleterek yediriyordum şimdi pek işe yaramıyor..
2) eline boş bir tuzluk veriyorum vereceğim lokmayı tuzla diyorum. o sayede her seferinde tuzluyor yalancıktan ve ham yapıyor..
3)resimli kitaplara bakıyoruz ampul nerde, çadır nerde diye soruyorum ve o gösterirken hoop lokma ağızda
4)o anda mutfakta olan nesneleri soruyorum.. fırın nerde, kombi nerde, mikrodalga, buzdolabı nerde...
5)Mutlaka masaya beraber oturuyoruz.Bizi yerken görünce o da hevesleniyor.
6)Yemediği zaman zorlamıyorum.Beğenmediği yiyecekleri diliyle itiyor tekrar denemiyorum.Bir kaç gün ara verip tekrar deniyorum.İşe yarıyor.Süt veriyorum onu içiyor.
7)Kendi eliyle yiyebileceği şeklide masasına koyuyorum daha keyifli yiyor.Arada kaşıkla takviye yapıyorum:)
8)Şarkı söylüyorum o zaman neşeleriyor , daha iyi yiyor
9)yalış hatırlammıyorsam oğlum 8-9 aylıktı.her lokmadan sonra perdeye bi mandal takardım.bi lokma bi mandal.bi kaç mandaldan sonra oyunun farkına varırdı..bi bakmışız bütün mandallarımız perdede..
10)değişik mekanlarda yemek yedirmek de işe yarayabilir.yemeğini  yoğurdunu bi kavanoza koyup parkda,alışveriş merkezinde,komşuda,balkonda yedirdiğim çok olmuştur.

hatta antalyalılar bilir.kipanın üst katında müzikli tırtılın hemen yanındaki bankı resmen tapulamıştım.bi süre akşam yemeklerini orda yedirirdim.

11)oğlum 15 aylık. bazen pırasa,ıspanak gibi sebze yemeklerini yemek istemiyor.o zaman bi kaşık alırsa babasının onu alkışlayacağını söylüyorum.bi lokma bi alkış derken tabağımız boşalıyor.bi  bi 

12)bi lokma bi alkış taktiğini kendikendine çatal kaşık kullanmasını teşvik içinde kullanıyorum.

13)yaşına yakın zamanlarda ekmeği pek yemeyip ama köy bazlamasını severek yediğini farkettim.eline bi parça bazlama verip ya da önüne lokma lokma bazlamaları koyup o bazlamaları yemeye çalışırken her ağzını açtığında hoooooop kaşığı dayıyordum...

14)acıkınca yer bırak kendi istesin teorisine de katılmıyorum ayrıca.ne yapıp ne etmeli çocuğun ağzından bi kaç lokma geçmeli.yoksa mideleri yemeğe temelli küsüyor.

15)yemek aralarında abur cuburun iştah kestiğini söylüyorlar.buna da katılmıyorum.yemek aralarında tatlı abur cuburlar gizli açlık yapıyor.hiç de oğlumun abur cubur yediği için öğün atladığını bilmem..

16) sürekli buzdolabının üzerinde anneanne, babaanne ve dedelerin resmi vardır. o resimler zaman zaman bize masada eşlik eder.. bak ali dede bakıyor, bak babaanne bakıyor falan onların hatırına yeriz.. (bu maddeler değişik değişik kullanılınca sonuç veriyorWink) yemek sonunda da kiminle yediysek yemeğimizi onu arar ve alkış alırız.. artık alıştılar onlar da.. telefonda mamaa diye bir ses duydukalrı an gelsin aferinler, gelsin alkışlar. verirler coşkuyu. Çınar da pek sevinir..
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
aysegulce Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1814
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 13:28

9)yalış hatırlammıyorsam oğlum 8-9 aylıktı.her lokmadan sonra perdeye bi mandal takardım.bi lokma bi mandal.bi kaç mandaldan sonra oyunun farkına varırdı..bi bakmışız bütün mandallarımız perdede..

Ya hepsi çok güzel ama bu çok yaratıcı tebrik ederim Meryem...LOLLOLClap

Biz de reklam seyrederken ve de özellikle Hadise şarkı söylerken çok güzel yiyoruz yemeğimizi... Hadise'yi görünce benim oğlum kaptırıyor kendini yemekler de hoop mideye... LOLLOL
 Aslında tv karşısında yemek yedirmeyi pek önermiyor uzmanlar ama ne yapayım başka çarem kalmıyor... 

Bir de "hadi alkışa hazırlanıııııın" sözünü coşku ile söylüyoruz ma aile, o da çok seviniyor ve açıyor ağzını sonra alkış kıyamet kopuyor... Her lokma da ayrı ayrı ama...ConfusedLOLLOL
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 13:32
Orjinalini yazan: bilgeakgun bilgeakgun Yazdı:

ben de meleğin dediği gibi yemek yedirirken yaşlanan annelerdenimConfused her dönem yemek yedirme şeklimiz değişiklik gösterdi,önceden yüksek sesle şarkıyla kuşla böcekle bi kaç lokma yiyen çocuk sonra yememeye başladı,evde kayısı çekirdekleri vardı bir kavanoz onları döküp tek tek kavanoza koyarken ilgisi yemek yemekten dağılır ve çekirdeklerle uğraşırken ben ağzına 3-5 kaşık sokardım,hatta o kayısı çekirdekleri bizi çok uzun süre idare etti,atmayıp saklayacağım onları ilerde oğluma anlatmak için,
bugünlerdeki yemek yedirme şeklimizde şöyle,çok sevdiği magnetli çizmeli kedi hikaye kitabı var,mama sandalyesine oturunca o kitabı açıyorum ve içindeki resimleri anlatıyorum o da ilgili yerlere magnetleri yapıştırmaya bayılıyor,bu sıralar da favorim bu kitap Wink bir de şunu keşfettim,Ozan 16 aylık ve bebek mamalarından hiç mi hiç hoşlanmıyor,bir keresinde acılı lahana sarmasından 5 adet yedi ağzım açık kaldı, o günden beri anladım ki ağız tadı bizimki gibi büyük insan yemekleri arıyor,özellikle tavsiye ederim kendi yediklerinizden verin.
burcucum kusura bakma madde madde olmuyor,anlatmak gerekiyor uzunca Embarrassed
ben hallederim izninleWinkWink
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 13:35
1) başlarda TV izleterek yediriyordum şimdi pek işe yaramıyor..

2) eline boş bir tuzluk veriyorum vereceğim lokmayı tuzla diyorum. o sayede her seferinde tuzluyor yalancıktan ve ham yapıyor..

3)resimli kitaplara bakıyoruz ampul nerde, çadır nerde diye soruyorum ve o gösterirken hoop lokma ağızda

4)o anda mutfakta olan nesneleri soruyorum.. fırın nerde, kombi nerde, mikrodalga, buzdolabı nerde...

5)Mutlaka masaya beraber oturuyoruz.Bizi yerken görünce o da hevesleniyor.
6)Yemediği zaman zorlamıyorum.Beğenmediği yiyecekleri diliyle itiyor tekrar denemiyorum.Bir kaç gün ara verip tekrar deniyorum.İşe yarıyor.Süt veriyorum onu içiyor.
7)Kendi eliyle yiyebileceği şeklide masasına koyuyorum daha keyifli yiyor.Arada kaşıkla takviye yapıyorum:)
8)Şarkı söylüyorum o zaman neşeleriyor , daha iyi yiyor

10)değişik mekanlarda yemek yedirmek de işe yarayabilir.yemeğini  yoğurdunu bi kavanoza koyup parkda,alışveriş merkezinde,komşuda,balkonda yedirdiğim çok olmuştur.
hatta antalyalılar bilir.kipanın üst katında müzikli tırtılın hemen yanındaki bankı resmen tapulamıştım.bi süre akşam yemeklerini orda yedirirdim.

11)oğlum 15 aylık. bazen pırasa,ıspanak gibi sebze yemeklerini yemek istemiyor.o zaman bi kaşık alırsa babasının onu alkışlayacağını söylüyorum.bi lokma bi alkış derken tabağımız boşalıyor.bi  bi 

12)bi lokma bi alkış taktiğini kendikendine çatal kaşık kullanmasını teşvik içinde kullanıyorum.

13)yaşına yakın zamanlarda ekmeği pek yemeyip ama köy bazlamasını severek yediğini farkettim.eline bi parça bazlama verip ya da önüne lokma lokma bazlamaları koyup o bazlamaları yemeye çalışırken her ağzını açtığında hoooooop kaşığı dayıyordum...

14)acıkınca yer bırak kendi istesin teorisine de katılmıyorum ayrıca.ne yapıp ne etmeli çocuğun ağzından bi kaç lokma geçmeli.yoksa mideleri yemeğe temelli küsüyor.

15)yemek aralarında abur cuburun iştah kestiğini söylüyorlar.buna da katılmıyorum.yemek aralarında tatlı abur cuburlar gizli açlık yapıyor.hiç de oğlumun abur cubur yediği için öğün atladığını bilmem..

16) sürekli buzdolabının üzerinde anneanne, babaanne ve dedelerin resmi vardır. o resimler zaman zaman bize masada eşlik eder.. bak ali dede bakıyor, bak babaanne bakıyor falan onların hatırına yeriz.. (bu maddeler değişik değişik kullanılınca sonuç veriyorWink) yemek sonunda da kiminle yediysek yemeğimizi onu arar ve alkış alırız.. artık alıştılar onlar da.. telefonda mamaa diye bir ses duydukalrı an gelsin aferinler, gelsin alkışlar. verirler coşkuyu. Çınar da pek sevinir..(BURCU)

17) evde kayısı çekirdekleri vardı bir kavanoz onları döküp tek tek kavanoza koyarken ilgisi yemek yemekten dağılır ve çekirdeklerle uğraşırken ben ağzına 3-5 kaşık sokardım,hatta o kayısı çekirdekleri bizi çok uzun süre idare etti,atmayıp saklayacağım onları ilerde oğluma anlatmak için (BİLGE)

18)çok sevdiği magnetli çizmeli kedi hikaye kitabı var,mama sandalyesine oturunca o kitabı açıyorum ve içindeki resimleri anlatıyorum o da ilgili yerlere magnetleri yapıştırmaya bayılıyor,bu sıralar da favorim bu kitap (BİLGE)

19)bir de şunu keşfettim,Ozan 16 aylık ve bebek mamalarından hiç mi hiç hoşlanmıyor,bir keresinde acılı lahana sarmasından 5 adet yedi ağzım açık kaldı, o günden beri anladım ki ağız tadı bizimki gibi büyük insan yemekleri arıyor,özellikle tavsiye ederim kendi yediklerinizden verin.(BİLGE)

Düzenleyen burcu - 23 Şub 2009 Saat 13:43
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 13:37
Orjinalini yazan: aysegulce aysegulce Yazdı:

Ya hepsi çok güzel ama bu çok yaratıcı tebrik ederim Meryem...LOLLOLClap

Biz de reklam seyrederken ve de özellikle Hadise şarkı söylerken çok güzel yiyoruz yemeğimizi... Hadise'yi görünce benim oğlum kaptırıyor kendini yemekler de hoop mideye... LOLLOL
 Aslında tv karşısında yemek yedirmeyi pek önermiyor uzmanlar ama ne yapayım başka çarem kalmıyor... 

Bir de "hadi alkışa hazırlanıııııın" sözünü coşku ile söylüyoruz ma aile, o da çok seviniyor ve açıyor ağzını sonra alkış kıyamet kopuyor... Her lokma da ayrı ayrı ama...ConfusedLOLLOL
kesinlikleClapClap deneyeceklerim listesine aldım.. ancak önce taşındığımızdan beri rustiğini takamadığımız mutfak perdem bir takılsın daLOL
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
ARDAESRA Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 807
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2009 Saat 14:13
Ben ne yaaprsam yapayım ne oyunlar üretirsem üreteyim ağzına loıkmayı alıp da istemediği gıda olduğunu anlayınca büyük bir keyifle tükürüyor. Sevdiği yemeği yedirmekten başka bir yol bulamıyorum. Ama perde mandal oyunu hoşuma gitti denesem anlarmı acaba?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234 8>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.