Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebeğimle ilgili sorularım(anne sütü,ek gıda,gaz,)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbebeğimle ilgili sorularım(anne sütü,ek gıda,gaz,)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
egemenim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: bebeğimle ilgili sorularım(anne sütü,ek gıda,gaz,)
    Gönderim Zamanı: 18 Nis 2009 Saat 09:06
Merhabalar. Benim oğlum 5 aylık. Anne sütü ve günde 4 kere mamayla besleniyor. Bebeğimi Hipp mamayla besliyorum. Ama bebeğim zayıf. Doğduğun da kilosu 3.350 gr. doğdu. Şu an kilosu 6.570 gr. Doktorum Hipp mamayı kullanmamı söylemişti. Hemşire bir tanıdığımız Almanya'da Alete yada Milupa mamaların tercih edildiğini ve daha besleyici olduğunu, Hipp mamaların da fakir kesimler tarafından tercih edildiğini söyledi. Hipp'in tadı Milupa'dan daha lezzetli ve doktor önerdiği için de Hipp mamadan vazgeçmek istemiyorum. Bebeğimin kilosu normal mi? Bebeğimin normal kiloya erişebilmesi hangi mamadan kullanmam gerekiyor?

Bebeğim hep omuzumda gaz çıkarma pozisyonunda gezmek istiyor ve bu pozisyondayken sürekli hırıltılı nefes alıyor. Yani yatarken veya başka zaman değilde özellikle omuzdayken dik durduğunda çok sesli hırıltıları oluyor. Uyurkende bazı zamanlarda horlama gibi sesler çıkarıyor.Burnu tıkalı olma ihtimaline karşı burun damlası kullanıyorum. Ama bu damlada hırıltıyı engellemiyor. Geçen 2. ay muayenesinde doktora bu hırıltıyı sordum, astım vs. gibi bir hastalık olma ihtimali olabilirmi diye, doktorumuz hırıltının bebeklerde normal olduğunu söylüyor. Ancak etrafımdaki bebeklerde hiç böyle bir hırıltı duymadığım için çok endişeliyim. Ayrıca geçen gün ağlarken tıkandı ve sürekli öksürmeye başladı, bu öksürük 5 dakika boyunca kesilmedi ve kızarıp nefessiz kaldı, ağzındanda köpüklü tükürük gibi çokça sıvı geldi, çok koktum, acaba bu durumun bu hırıltıylada ilgisi olabilirmi ?Acaba ciğer filmi çektirmelimiyim, yada bir test yaptırmam gerekirmi birde size danışmak istedim.Ayrıca bebeğimin avuç içleride çok terliyor, normalmidir.

Bebeğim doğduğundan beri dışkısı açık sarı yada yeşil ve cıvık olarak çıkmakta. Yaklaşık 1 ay önce ek gıda olarak armut ve sütlü pirinçli muhallebiye başladık. Bir problem yoktu. Ama 1,5 hafta önce ishal başladı. Doktorunu aradığımda önce ek gıdaları kesmemi söyledi, ertesi günü geçmeyince, reflor vermemi söyledi. Bir gün sonrada ishal devam etti ve bu sefer kanlı ishal gelmeye başladı.Kanlı beziyle birlikte doktora gittik. Doktor eğer beslenmesinde problem olursa hastaneye yatırırız önce izleyelim dedi ve günde üç kez 3 ml flagyl kullanmamı ve ishal kesici HN mamalarını kullanmamı söyledi. Çok korktum başka bir doktorada götürdüm. Oda flagy ile birlikte günde bir kez suprax kullanmamı söyledi, o doktorda bugün takip edelim kanlı ishal devam ederse hemen hastaneye yatırırız serum veririz dedi. Bebeğim hareketsiz değil, iki doktorda muayenesinde bebeğimin çok su kaybetmiş görünmediğini ancak ishalinin nedeninin amipli dizanteri olabileceğini ve mutlaka ilaç kullanmam gerektiğini söylediler. Bu mikrobu nasıl kaptığını bir türlü anlayamadım, biberonlarını sürekli sterilize ediyorum ve ellerimi sürekli antibakteriyel sabunlarla yıkıyorum. Bende çok kararsız kaldım. Bebeğim çok küçük olduğu için iki antibiyotiği kullanmaya çekiniyorum. Şimdilik sadece flagyl verdim. Ayrıca mamayı pirinci haşladığım suyla yapıyorum. Sabahki 2 kanlı ishalden sonra iki üç kez normal renkte ishal devam ediyor. Sizce ne yapmalıyım. Çok zor durumda kaldım. Suprax ilacıda flagylle birlikte devam etmelimiyim?

Bugün acil olarak doktora götürmem gerekti. Doktoruma ulaşamadığım için her zamankinden farklı bir doktora gittik. Doktor bebeğimin soluk olduğunu ve kafatasının pinpon topu gibi esnek olduğunu, d vitamin eksikliğini olduğunu söyledi. Halbuki aylardır doktorun da onayıyla devit damladan günde 4 damla kullanıyorum. Şimdiki doktor günde 20 damla ver dedi yada ampullerden alıp ağzına akıt dedi. Tereddüt ediyorum. Çünkü d vitamini fazlalığı zehirlenmeye neden olur diye duydum. Acaba günde 20 damla kullanayım mı? Yoksa bu doz 5 aylık bir bebek için fazla mı?

İstanbul Bakırköy ilçesinde oturuyorum. Bana yakın çok iyi güvenebileceğim bir doktor tavsiye edebilir misiniz?

Ne yapacağımı şaşırdım. Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

İyi akşamlar... İyi çalışmalar...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2009 Saat 13:41
Dr. Sırrı Bektaş'ı tavsiye ederim.
Sizin durum baya karışmış. 5 aylık çocuk ta astım olmaz. Mamalar arasındaki farklar çok cüzi dir, değişiklik yapmayın. Dışkı rengine bakılırsa, baya iyi  besleniyor. Dizanteride çocuk güvercin pisliği kadar az az kaka yapar, çok sancılıdır. Suprax daha beter yapar, kullanmayın. Ayrıcada, barsak içine nüfuz edemez. D vit. yönünden muayene şart.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.