Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
DENİZKIZI
Elmas Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5319
|
Gönderim Zamanı: 16 May 2008 Saat 23:13 |
BERFIN_1811 Yazdı:
ya kızlar benim kız 7 aya girdi ama hala desteksiz oturamıyor zaten etrafına yastık falan koyup oturttumuz zamanda kendini ittirip yine yatıyo tembelmi yoksa bi problemmi var ben zamanı var demekki her çocuk bir değil deyip kendimi kasmıyodum ama 6 aydan sonra oturması gerekiyo anladığım kadarıyla |
bebeğin çok tombişse vücudunu taşıyamıyor da olabilir canım ,buna en iyi dr karar verir aylık rutin kontrollerini yaptırıyorsundur heralde bir problem olcağını sanmıyorum ,arkadaşımın oğlu da çok tombiş hatta yedinci ayda kafayı bile tutamıyordu et yumağı maşallah 9 aylık yeni yeni dik oturuyor desteksiz
|
|
burcu
Elmas Üye
Çınar'ın annesi, Forumun neşesi
Puanlar: 8349
|
Gönderim Zamanı: 16 May 2008 Saat 23:52 |
canım doktorum bana kucağımda hafif oturur pozisyonda tutabilecegimi söylemişti. tam olarak 5 aylıkken oturtabilirsin dedi ve ben azar azar mama sandalyesinde oturtmaya başlamıştım. fakat bunu söylemeden önce çınarı oturtarak kendisi denedi ve zamanının geldiğini söyledi. sanırım her bebek için değişiyor bu ama en geç 6 aylıkken oturbiliyor..
|
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım
|
|
Hercai75
Katılımcı Üye
Puanlar: 427
|
Gönderim Zamanı: 17 May 2008 Saat 00:42 |
BERFIN_1811 Yazdı:
ya kızlar benim kız 7 aya girdi ama hala desteksiz oturamıyor zaten etrafına yastık falan koyup oturttumuz zamanda kendini ittirip yine yatıyo tembelmi yoksa bi problemmi var ben zamanı var demekki her çocuk bir değil deyip kendimi kasmıyodum ama 6 aydan sonra oturması gerekiyo anladığım kadarıyla |
Berfincim benim oglum 8 bucuk aylik ve hala desteksiz oturamiyor. Simdi bunlari okuyunca bende tuhaf oldum ama oturmanin disinda cok hareketli bir bebek, evin icinde yuvarlanarak heryere gidiyor ve almak istedigi seylere de uzaniyor, yani bir sorun oldugunu zannetmiyorum. Aslinda öyle asiri tombis bir bebekte degil ama oturamiyo iste. Neyse ben yarindan itibaren günde daha SIK oturtmaya baslicam belki böylelikle daha cabuk ögrenir.
|
|
|
iremnur
Kıdemli Üye
Puanlar: 1054
|
Gönderim Zamanı: 17 May 2008 Saat 11:03 |
arkadaşlar benim kızımda 8 aylık olana kadar desteksiz oturamıyordu ama bunun nedeni benim pimpirik olmam diye düşünüyorum annem hep rahat ola bişey olmaz derdi oturturdu kızardım arkadaşların dediği gibi 4 5 aylıkken yavaş yavaş başlamak lazım mesela bu ek gıdalar içinde geçerli 6 7 aylıkken başlamalı ki bebek alışsın ben tabi gene yapmadım şimdi kızım öle her şeyi yemez ah ah ne hatalar yapmışım bencede çocuk büyütürken rahat olmak gerekiyor
|
|
|
HaYaL
Altın Üye
Gece Bekçisi
Puanlar: 3525
|
Gönderim Zamanı: 19 May 2008 Saat 02:52 |
|
|
|
fatoş
Pırlanta Üye
Puanlar: 16849
|
Gönderim Zamanı: 20 May 2008 Saat 16:35 |
Canım 4,5 aylıkken kısa süreli yavaş yavaş destekli oturtmaya başlamalısın, 6. ayında tam oturabiliyorlar, eğer kendini yatmak için geri atıyorsa, henüz hazır değildir, doktor bana öyle demişti, hem Benal Hanım da 4,5 aylıkken destekli oturtmayı öneriyor
|
|
|
prensim2007
Katılımcı Üye
Puanlar: 302
|
Gönderim Zamanı: 22 May 2008 Saat 10:48 |
bende 6 ay hiç oturtmadım her gelene aynı şeyi söylemekten bıkmıştım çünkü her gelen oturtuyodu. erkenden oturtmak bel kemiği için iyi değil diye biliyorum. hiç oturtmadım sonra 8 aylık desteksiz oturdu.
Düzenleyen prensim2007 - 22 May 2008 Saat 10:49
|
|
HaYaL
Altın Üye
Gece Bekçisi
Puanlar: 3525
|
Gönderim Zamanı: 23 May 2008 Saat 00:47 |
|
|