Basit Soru |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Mersii
Üye Kayıt Tarihi: 12 Eki 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 17 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2024 Saat 22:04 |
Hocam Merhaba
Hep biz anlatıyoruz siz Nasılsınız? Benim kızım nezle 3 hafta oldu. 4 gün afferin şurup kullandım. Bu şurup sonradan kötü hal yaratır mı ? Aynı zamanda serum fiz.+ Cold mix-+ Bal limon devam ediyorum. Geçmeyince 2x2 illiadin başladım ertesi gün koyu kıvam+hafif sarı akıntı geldi burnundan. Sonuna mı geliyoruz acaba ? 2 hafta öksürüksüz geçti . 3. Hafta sonlarına doğru öksürük başladı.( çok nadir ve yutkununca oluşan bir öksürük.) Ama bu gece yatınca uykuya dalmadan sık öksürük oldu burnu hırıltılı. 3 haftadır serum fiz. Her defasında 2 burun deliğine 1 tüp bitiyorum. Yine yatmadan temizlemiştim . Soru : Acaba bu serum fiz. Çok bol damlattığım için geniz akıntısı gibi bi tepki göstermeye sebep olur mu ? Soru: Afferin şurup ileriki zamanda kötü hal yaratır mı ? Soru: Gerçek geniz akıntısı kendini nasıl belli eder ? Öneri : Ne olur bize, nezle girip zamanlarında en masum ilacı söyleyin hocam 🙏 Kullanmasakta aklımıza yer etsin . Not:3,5 yaş . Sizi seviyoruz .
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117905 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Aferin şurup; 160mh Parasetamol(Calpol) ihtiva eder.
Bu sebeple beraberinde Calpol, Tylenol, gibi ilaçlar VERİLEMEZ! Ayrıca; küçük çocuklarda zararlı olan "klorfeniramin maleat" ihtiva eder. Bu ilaç, öksürüğü keser ve 3-5 gün sonra hırıltılar başlar. Sahtekarlığın 1. Safha ilaçlarından biridir. "Sahtekarlığın 3 Safhası" yazımı okuyun. Gribin ilacı YOKTUR! Viraldir, antibiyotikler de etki edemezler. Serum Fiz., ColdMix ve Limonlu bal kullanın. Yazılarımı muhakkak okuyun. Hem makale listeme bir göz atın, hem Forum yazılarını ilk sayfadan geriye giderek okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Ara 2024 Saat 10:15 |
|
Mersii
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Hocam geceler boyu okuyorum yazılarınızı fakat endişenemye başladım 3 hafta süren burun akıntısı devam ediyor ve geniz akıntısı da eklendi öksürüyor .
Bu geniz akıntısı başka bir hastalığa davetiye çıkarır mı ?
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Çıkarmaz!! Böyle bir şey YOK!! Tipik Türk doktor uydurmalarından biri!
EĞER Grip geçirirken, bir bakteri bulaşırsa, o hastalık olabilir. Yoksa "çevirme" diye bir şey yok. Tabii; birde, Türk doktor aklı ile Gripli hastaya "Sahtekarlığın 3 Safhası" uygulanırsa, o hastalık silsilesi oluşur. Bu yazılarımı muhakkak okuyun.
|
|
Mersii
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Hocam perişan olduk geniz akıntısı ne kadar sürer seste kısık çıkıyor arada . Hiç doktora götürmedim ama kendim evde müdahale ederken daha kötü okursa diye endişeleniyorum.
Ne kadar sürecek bu geniz akıntısı hocam . Alerji mi viral mi nasıl ayırt edebilirim ?
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
2-3 hafta sürer. Ara ara sıcak buhar uygulayın.
|
|
Mersii
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Hocam dayanamayıp bugün doktora gittim.
Soğuk algınlığı dedi antibiyotik şuan için gerek yok dedi. Cildi kuru alerjik yapısı var dedi. Mevsimsel alerjik rinit ve akut üst solunum yolu enfeksiyonu yazmış tanıya. 1. Zytrec şurup 15 günkullan şuanda işini görür dedi. Ve bir kaç ilaç yazdı . Risonel Sinupret şurup. Damlayı aldım ama şurubu almadım ilk kez duyuyorum. İlliadin 4. Günümüz burnu tıkandıkça kullanabilirsin dedi. Geniz akıntısı alerjiye bağlı zaten varmış soğuk algınlığı onu tetiklemiş artımış . Zytrec kullanayım mı hocam ? Teşhis soğuk algınlığı ve alerjik rinitmiş |
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Sinupret??? 80'li yıllarda çok rağbet gören bir şarlatan ilacı idi, zar-zor unutturabildik, şimdi gene başladı
demekki!! Verilen ilaçların hiçbirini kullanmayın. Tamamı "Sahtekarlığın 1. Safha" ilaçlarıdır.
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|