ismigul Yazdı:
Merhabalar Gamze Hanım, sizi programda da can kulağıyla izledim ve dinledim.. çünkü ben de kendi çapımda astrolojiyle ilgiliyim.. ve benim de merak ettiğim ve sizden almak istediğim biraz ayrıntı..
sabırsızlıkla yanıtınızı bekliyorum 
Eşim 31/08/1976 Saat 14:00 civarıymış Denizli
Ben 14/01/1981 Saat 5:30-06:00 arası Kocaeli
Kızım 26/08/2007 Saat 19:10 Kocaeli
Kucak dolusu teşekkürler şimdiden..  |
Merhaba Özgül'ün güzel annesi,
Öncelikle sizin nezdinizde herkese söylemek istediğim bir şey var; yanıtlamakta bu kadar geciktiğim için sizlerden özür diliyorum. Satürn transiti Başak burcuna girdiğinden beri inanılmaz bir şekilde iş tempom arttı. Bilgilerimi sizlerle paylaşma arzumdan kaynaklanan kitap derleme çalışmalarım, yurt içi ve dışı seminer, workshop çalışmaları derken çok arzu etmeme karşın malesef herşeye birden yeterince yetişemedim. Başak sağlık konularını temsil eden bir burçtur. ( Eşinizin de bir Başak insanı olduğunu hatırlatmadan geçmeyelim: ) )Satürn sembolizasyonu gereği ilgilenilmesi gereken aile büyüklerinin ve bizzat benim mevcut olan ama ilgilenilmediği için sonradan başa dert açabilen sağlık sorunlarını gündeme getiriverdi. Bu yoğun tempoda ardarda bayağı olaylar patladı ama çok şükür hepsinin üstesinden gelebildik:))
Size gelince, astrolojiyle ilgilenmeniz çok güzel. Sizi yürekten kutluyorum çünkü bir insanın kendini merak etmesi, tanımak ve anlamak istemesi sonucu astrolojiye ilgi başlar. Kendinizden yola çıkarak etrafınızdakileri de tarafsız bir şekilde anlamaya, değerlendirmeye çalışırsınız.
Eşiniz detaycı, analiz yapmayı seven, sakin, titiz, çalışmayı seven bir kişi. Haritasındaki gezegen yoğunluğunun yer aldığı alan, dış dünyada saygın, prestijli, başarılı olmanın, takdir görmenin onun açısından çok önemli olduğuna işaret ediyor. Zihni hep bir şeylerle meşgul, biraz dalgın olma ihtimali var. Etrafındakilerin ihtiyaçlarına karşı duyarlı ve etkilenebilir bir yapı gözleniyor. Derin duygulara sahip olmasına karşın onları göstermekte bir miktar zorlandığını söyleyebiliriz. ( Kendisi her ne kadar aksini iddia ediyor olsa bile ) Ay Burcu Akrep.
Siz ise hedefleri olan, organize, planlı, pratik ve gerçekçi bir Oğlak insanısınız. Ay burcunuz ise yine toprak gruplarından Boğa. Sabırlı, gerçekçi, istikrarlı, ihtiyaçlarını beş duyuya yönelik olarak karşılamak isteyen bir yapıdasınız. Maddi ve manevi güvenlik ihtiyacınız birbirine paralel gider. Konfora, rahata ve keyfe düşkünlüğünüz içgüdüsel olarak güzel ve değerli şeylere sahip olma isteğini doğurabilir. Değişikliğe direnç göstermek, yüzleşme ve kavgalardan kaçınmak diğer özelliklerinizden. Haritanızda doğu ufkundaki vurgu, kendi hayatının senaryosunu yazabilecek, kendi isteklerini keşfederek onlarından peşinden gidebilecek bir yapıya işaret ediyor. Dış dünyaya gösterdiğiniz yüzünüzü temsil eden Yükselen burcunuz ise özgürlük ve macera duygusu güçlü, her zaman ve her yaşta öğrenmeye ufkunu genişletmeye açık olan, iyimser ve hoşgörülü, prensip sahibi Yay. Oğlağın ciddiyetini yükselen Yay ve kimlik kişilik evinizde konumlanan Neptün ( şefkat, merhamet, nezaket, anlayış ) ve Venüs ( uyum, işbirliği, dengeyi sağlama ) ile yumuşatabiliyorsunuz. Burada dikkatinizi çekmek istediğim bir husus var; sizin duygusal ihtiyaçlarınız ile eşinizin duygusal ihtiyaçları veya ruh halleri zaman zaman birbirine ters düşebilir. Bu aranızda sürtüşme yaratacak bir konudan çok, birbirinizin ruh hallerine duyarlı olmanızı getirecektir. Zaten haritalarınızda uyumlu pek çok açı olduğundan birbirinize adapte olmakta, yardımlaşmada, paylaşmada zorluk yaşamazsınız. Günlük yaşamda ev ve aile hayatında, yakın ilişkiler anlamında gayet uyumlusunuz.
Üçünüzün de haritalarında en dikkat çekici olan Neptün vurgusu. Hangi burçtan olursanız olun, siz, eşiniz ve yavrunuzun yükselen akslarına Neptün kavuşum yapar halde. Üçünüz de diğerlerinin ruh hallerinden çok etkilenen, algıları, sezgileri açık, empatik, şefkatli, duyarlı ve kırılgan insanlarsınız. Neptün kozmik anten demektir. Yani yaşam yolunda gizemli bir kesinlikle ilerleyebilen insanlarsınız. İç rehberiniz size her zaman için yol gösterici olacaktır. Hayat boyu içünüzün de dikkat etmesi gereken konu sınırlarınızı korumak. Bütünleşmelere açık olduğunuz için, çarçabuk inanmaya, kapılmaya eğiliminiz var. Yükselen Yay da iyimserlik ve hoşgörü konularını abartabileceğinizden her zaman gerçekçi olmanız gerektiğine işaret ediyor.
Özgül de tıpkı babası gibi, titiz, kusursuzluk peşinde, çalışkan bir Başak burcu insanı. Sizin şans noktanız onun Güneşi üzerinde. Birebir ayna tutan yakın ilişkilerinde ona ışık tutacağınız anlaşılıyor. Ay burcu Kova olduğundan, yakın ilişkilerde her zaman için mesafeli, biraz kıyıda durran, tarafsız ve gözlemci bir duruş sergileyebilir. Zaten yükseleni olan Kova da bunu destekler durumda. Kendi farklılığını, özgünlüğünü, bireylik ve eşitlik duygusunu yaşamaya ihtiyacı var. Özgürlüğüne düşkün gözüküyor. Pek çok değişik kesimden arkadaş edinebilir. Onlarla mesafeli ama sıcak ilişkiler içersinde olacaktır. Duygusal anlamda özgür bırakılmaya ihtiyacı var. Üzerinde baskı kurulması onu yakınlarından uzaklaştırabilir. Bağlı olsa dahi bağımsız davranabilecek bir yapısı olduğunu söyleyebilirim.
Yukarıda kısaca vermeye çalıştığım bilgilerin size ışık tutmasını umuyor, güzel ailenize mutluluk ve neşe içersinde bir ömür diliyorum.
Sevgilerimle....
Düzenleyen Gamze Özşahin - 17 Mar 2008 Saat 10:33