Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bas donmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bas donmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345 9>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Zeynep Can Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 48
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zeynep Can Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2024 Saat 14:20
Alerjik astim ve rinit dr un ozel bir karisimi serum fizyolojigin icinde avil de olan bir burun damlası 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118427
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2024 Saat 17:23
Sakın öyle kıymeti kendinden menkul, Türk doktor uydurmaları karışımlara rağbet etmeyin! Bunların matah
 bir etkileri olsa; ilaç firmaları üretirlerdi.
Astım; 
Astım krizi mi oldu? 
Rahat nefes alıp, sıkıntılı bir şekilde mi veriyorsunuz? 
Türk doktorları asla Grip teşhis etmezler. Ya Astım derler, ya da Zatürre!!!

Yukarı Dön
begumili33 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı begumili33 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2024 Saat 18:34
Hizli yerseniz olur.
2- Kan sekeriniz asiri Insulin salgilanmasi ile dusebilir. Yemek ustune az bir sekerli gida yiyin

yemek yedikten sonra yorgunluk oluyor kan şekeri yükseldiği için değilmi? insülin yükselmiyormu zaten yemekle birde tekrar şekerli gıda  yesek daha çok kan şekeri yükselmezmi
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zeynep Can Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2024 Saat 22:01
Nefes alirken daralma oluyordu o da burnunun tikali olmasindan belki,surekli seffaf sekilde burnu akiyor ve tikanikligi yaz kis hic acilmiyordu burun konkalari dev gibiydi serum fiz.in icine dekort ve avil ampul koyuyor otrivine ekliyor bnu burun damlası olarak veriyor kullaniyoruz ama galiba avil benim kizima tansiyon dusuklugu yapiyor
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zeynep Can Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ağu 2024 Saat 22:02
Siz kesin deyince ilaci kestik umarim tansiyon dusmesi duzelir
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zeynep Can Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2024 Saat 05:47
Merhabalar hocam baskaları da surecten bılgı alsın  ve bılgılerınızden faydalanalım dıye aynı posttan yazıyorum avılı bıraktık bır faydası olmadı nöroloji gordu sorun yok internet te yapıları boyle oln ve duzelmeyen insanlar okudum bzm hgb 12 fazla kan hıpertnsıyona sebep oluyormus 
1. bız de demır kullansak kanı arttırsak faydası olur mu
2.demır almak da tansıyon dusurur mu
3.cevabınız evetse hangı demırı ne mıktarda alalım 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2024 Saat 09:47
    " bzm hgb 12 fazla kan hıpertnsıyona sebep oluyormus "

"  bız de demır kullansak kanı arttırsak faydası olur mu 2.demır almak da tansıyon dusurur mu"  

Bu iki sorunun bir birleri ile tam zıt olduklarının farkındamısınız?

Acaba soruyu mu yanlış sordunuz?

Hayır, Hgb:12g/dL, zaten "fazla" değil, normal!! 
Hayır, Demir almak tansiyon düşürmez. 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2024 Saat 09:51
Yemek (bilhassa tatlı ve nişastalı gıdalar) sonrasında, önce kan şekeri yükselir ve pankreas telaşa kapılarak
gereğinden fazla İnsulin salgılar.
Bu da mevcut şekeri hücre içine sokar ve dolaşımdaki "kan şekeri" düşer.
Ağır yemeklerden sonra, "uyuklama" hali bu yüzdendir. Bir şey yapılması gerekmez. 
Sadece bu durum oluşacak kadar şekerli ve unlu gıdaları (pirinç, makarna, börek, patates gibi) yemeyin
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345 9>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.