Hocam, eski maillerinizi okudum konuyla ilgili.
Benim kızım neredeyse 3-4 yaşlarından beridir sabahları ağzının kenarında kurumuş beyaz bir lekeyle uyanıyor. O zamanlar doktora götürdük ve "gece uyurken poposuna bant yapıştırın, sabah da o bandı çıkarıp getirin, bakıp anlıcaz kurt var mı yok mu" dedi doktor. Aynen yaptık dediklerini, bantı da aldılar, sonra kurt yok dediler. Biz de çok önemsemedik. Bir de geceleri biberondan süt içme alışkanlığı da vardı, süt kalıntısı da olabilir diye düşündük.
Şu an 6 yaşını geçti, hala ağzının kenarında kurumuş beyaz kalıntılar oluyor. Artık 1-2 senedir biberonla da uyumuyor. Poposunu ya da burnunu dikkatimi çekecek şekilde kaşıdığını görmedim. Poposunda değil ama vajinasında kızarıklık oluyor bazen, bir de banyoda poposuna sabun köpükleri geldiğinde poposunun yandığını, acıdığını söylüyor.
1. O yapılan popoya bant uygulaması doğru bir uygulama mıdır barsak kurdunu tespit etme açısından?
2. Barsak kurdu varsa ve tespit edilemediyse, 2-3 senedir kızım barsak kurtlarıyla yaşıyorsa bunu bizim farketmememiz mümkün mü? Ne gibi zararları olur tedavi edilmeyen barsak kurtlarının?
3. Şimdi her ihtimale karşı andazol şurubu kullanalım mı? Evde 26 günlük bir bebek var, ben emziriyorum. Babası ve benim de kullanmamız gerekir mi? Emzirme döneminde kullanılabilir mi?
Bebeğe de bulaşır mı?
Not: Kızım 114-115 cm boyunda ve 18.5 kg. 17 Aralık 2007 doğumlu.
Düzenleyen ecrinelam - 25 Şub 2014 Saat 10:02