Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Çocukluk Korkuları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - banyo problemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbanyo problemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Konu: banyo problemi
    Gönderim Zamanı: 11 Mar 2010 Saat 13:50
merhabalar özlem hanım,
bizim büyük bir sorunumuz var kızım 19 aylık doğduğundan bu tarafa banyo sorunumuz var her defasında katılacak gibi ağlıyor çığlık çığlığa bir çok yöntem denedim farkeden hiçbirşey olmadı enson bakıcısını ve kızını getirdim birde o denesin diye yine fiyasko Cry artık çaresiz kaldım ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilemez oldum yardımınıza ihtiyacım var
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2010 Saat 15:30
bazı çocuklaryüzüne su gelmesini istemez. yıkanma konusu olmadan banyoda sadece oyun oynamayı dendiniz mi. doldurulabilir banyonuz varsa içini suyla doldurup su tabnacaı öredk gibi şeylerl oynayıp çıkn ve yüzüne asla su gelmesin. bir başka sefer de de sadece vücüdunu yıkayın, önceo sizi veya oyuncağını yıkayıp nasıl yıkanmaktan hoşlandığını size gösterebilir. yüzünü yıkarken de başını mutlaka arkaya atın ve duşu yüzüne tutmayın, gerekirse tas gibi bir şeyle arkadan su dökün
özlem
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2010 Saat 15:41

çok teşekkür ederim özlem hanım tavsiyelerinizi uygulayacağım

Yukarı Dön
bertobat Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2404
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2010 Saat 15:15
merhabalar öncelikle.

benim problemim de banyo yaptıramama. 19 aylık oğlum banyonun kapısını görür görmez başlıyor ağlamaya hemde kusana kadar.. Bırakın banyo kapısını üzerini değiştireceğim zaman bile kusuncaya kadar ağlıyor.

oyuncak yıkama, ağbisini banyo yaparken izletme, sadece el yıkatma, su oyuncakları ile oynama. konuşma yöntemi.......... hatta eşim ben ağabisi ayna anda onu yıkamak için girdik banyoya yine sonuç alamadık.
 ağabisi de iki buçuk yaşında birlikte su oyunları oynatıyorum salonda çok seviyor ama üstünü çıkartmaya başladığım andan itibaren ağlamaya başlıyor kusunca da mecburen bırakıyoruz. ne yapacağımızı şaşırdık. bana ne olur bir tavsiyede bulunun
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2010 Saat 15:39
bebklik döneminde banyo sırasında yaşadığınız bir olay var mı
özlem
Yukarı Dön
bertobat Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2404
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2010 Saat 15:51
Orjinalini yazan: özlemmestçioğlu özlemmestçioğlu Yazdı:

bebklik döneminde banyo sırasında yaşadığınız bir olay var mı

yok hocam hiç olmadı. annem bebekken küvette yıkarmış çok güzel oynarmış. ama yaklaşık 1 senedir durum böyle çok problemli
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2010 Saat 23:41
ilk 7 ay banyo sorunu yoktu o zaman. 1 yaşından sonra bazı çocuklar doğal korkular geliştirir. bazen yüze su değmesi bazen de soyunmak korku verici olabiliyor. bnyo yaptırmaya devam . vücudu parça parça soyarak yıkamayı deneyin
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.