Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Eyolya
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 116
|
Konu: balgam gitti,ateş bitti Gönderim Zamanı: 22 Oca 2011 Saat 01:58 |
Çok değerli hocam;
Daha çok yeni "kızımın hastalıklarında ateşi olmuyor"diye yazmıştım,2 gün sonra ateşin kralı geldi.Çarşamba boğulurcasına öksürükle başladı,ben de hemen Bricanyl&Illiadin başladım,o gece ateşi 38,5 civarı seyretti(kulaktan),hiç müdahale etmedim,perşembe günü bütün gün ateşliydi,çapraz Calpol ve Ibufen kullandım,Bricanyl,SF,Illiadin devam,gece ateşliydi ve Ibufen'den başkası kar etmedi,Cuma gündüz 5 ml. Ibufen'e rağmen düşmeyince(39,4)1 ölçek daha verip doğru doktora gittik.Kulağında ödem ve boğazında kızarıklık olduğunu söyledi.Augmentin verecekti,reddettim,Sudafed verecekti,reddettim,Zaditen verecekti reddettim,"kendi çocuğunuz olsa bunları verir miydiniz" diye sordum,"çocuğumu sürekli gözlemleyebilirim ama" dedi "tamam" dedim "yarın size gözlemlerimi aktaracağım ona göre tekrar konuşuruz"eve geldik ateş tekrar çıkmaya başladı,Calpol'le indi derken gece süt ve 20 dk. sonra büyük bir kütle halinde balgam kustu,taaak ateş gitti,fakat burnumuz fena hocam yani tam burun da değil gibi daha geriden böyle bronşiolitteki gibi
Hangi durumda ne yapayım hocam?
-Siz ne diyorsanız o-
|
Eyolya'nın annesi
|
 |
Eyolya
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Oca 2011 Saat 01:58 |
çok özür dilerim belirtmeyi unuttum 28 aylık kız,16,700 kg.,93 cm.
|
Eyolya'nın annesi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118645
|
Gönderim Zamanı: 22 Oca 2011 Saat 16:02 |
Önemli kısmı atlatmışsınız.. Ateşli bir grip geçiriyor, benim "kullanmayın" dediğim ilaçları kullanmadığınız sürece bu tür rahatsızlıkları kolay atlatırsınız. Kikosu fazla. 93cm. boya göre ( 3 yaş 3 aylık) bile 4 kilo fazlası var.
|
 |
Eyolya
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Oca 2011 Saat 16:23 |
yok ateş bitmemiş hocam sabah 6 gibi tekrar çıtı ama 39'da kaldı ama gece çok kötüydü burnu korkunç tıkalıydı,aklım çıktı aklım,gözlerinin altı mosmor oldu doğru dürüst nefes alamamaktan,bugün tekrar götürdüm doktora,"orta kulak iltihabı burnun tıkanıklığı bu yüzden ve artık antibiyotik kullanmak zorundayız" dedi,çaresiz kabul ettim ve Augmentin forte başladık hocam
|
Eyolya'nın annesi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 22 Oca 2011 Saat 16:44 |
Bilemiyorum, kesin bir şey söylemek için kan sayımında WBC sayısına bakmam lazım, düşük ise, ateşine rağmen, gerekmiyor demektir. Grip; 4-5 gün yüksek ateş yapabiliyor... Augmentin 400BID var, Augmentin 600BID var, Augmentin ES 600 var.. Bu fort dediğiniz hangisi acaba?? 2 yaşa ben verecek olsam, Augmentin BID 200 veririrm..
|
 |
Eyolya
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Oca 2011 Saat 16:54 |
kilosuna bakarak:) Augmentin BID 400 verdi hocam 7 gün günde 2 defa 1 er ölçek
|
Eyolya'nın annesi
|
 |
Eyolya
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Oca 2011 Saat 17:28 |
kilosu çırılçıplak 16,350 hocam ama yine de fazla değil mi?N'apayım hocam bu çocuk ekmeğin tadını bilmez verdiğim şeyler et,süt(700 cc/gün),meyve, sebze de sadece patates ve fasülye ,fasülye zaten yazları var patates deseniz haftada 1 defa o da fırınlanmış yağ çok az yani,haftada 1 öğün de ev makarnası veriyorum.Abur cubur desen yok neyinden keseyim bilemedim ki
|
Eyolya'nın annesi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 22 Oca 2011 Saat 17:38 |
400 BID Verebilirsiniz, diyet olarak, bir şeylerini kesmeyin, sadece "zorlamayın" ve hareket etmesini teşvik edin, yeterli olur..
|
 |