Dün, bayram için baklava yaptım, sizlerle de paylaşmak istedim.
Malzemeler (2 tepsi için )
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Alabildiği kadar un
2 su bardağı sıvı yağ(üzeri için)
2 su bardağı dövülmüş ceviz (içi için)
Şerbeti :
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
yarım limonun suyu
hamuru açmak için :
1 subardağı unla
1,5 su bardağı nişastayı karıştırdım
Yapılışı :
Hamuru akşamdan yapıp sabaha kadar dinlendirdim. Unun ortasını havuz
yapıp tüm malzemeleri içine koydum, ele yapışmayan yumuşak bir hamur
oldu. cevizden büyük bezeler yapıp altını unladığım tepsiye dizdim.
üzerini de kapattım.
Ertesi gün bezeleri tek tek nişastalı unu kullanarak açtım. Arkasına
gazeteyi koydum, rahatlıkla okuyabilecek kıvama gelince açma işine son
verdim
şekil verip, içine cevizini koyup tepsiye dizdim. fırına vermeden önce
sıvı yağı ocakta iyice kızdırıp kepçeyle üstüne gezdirdim. fırının
derecesini tam bilemiyorum davul fırında yaptım. ama muhtemelen 180
derecedir. sonra pişirdim.
Ben daha şerbetini dökmedim bayatlamaması için. bayramda dökecem. ama
şerbeti de şekerle suyu 10-15 dak. kadar kaynatıcaz, içine limon suyunu
ekleyip, bikaç dakika daha kaynatıp kapatıcaz. baklava soğuk olduğu
için, şerbeti hemen dökmek gerekir sıcakken. afiyet olsuuuunnn