Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bağışıklık sisteminin oluşması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBağışıklık sisteminin oluşması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12040
Mesajın Direkt Linki Konu: Bağışıklık sisteminin oluşması
    Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2008 Saat 12:43
Sn . Kadir  bey,

Öncelikle sizi aramızda görmekten çok mutlu olduğumu tekrarlamak ve aramıza hoşgeldiniz demek istiyorum.ClapClap İyi ki varsınız iyi ki geldiniz.

Benim oğlum 2,5 yaşında görünüm olarak son derece sağlıklı, boyu uzun kilosu 17 .
1 yaşına kadar özel doktora her ay götürdük ama şimdi sadece hastalanınca götürüyorum doktorumuz öyle demişti. Dolayısı ile son gelişim durumunu bilmiyorum ama yaşıtlarına göre iri bir çocuk

Sorunumuz şu: Bağışıklık sistemi çok zayıf. Hemen hasta oluyor Bu zamana kadar 2 orta kulak iltihabı, 1 kez zehirli ishal ve daha sayamayacağım bir sürü şey.....
Haftanın 2-3 günü hasta hiçbir şey olmasa grip oluyor yazın ortasında burnu akıyor, öksürüyor bademcikleri şişiyor antibiyotik almadan asla geçmiyor.

Diğeri 10 yaşında bir oğlum daha var. Ona da çalıştığım için babanne baktı. Hiperaktif olması dışında gayet sağlıklı. Arda için doktora sordum acaba vitamin mi alsak gerek yok kilosu iyi dedi. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için bana ne yapmamı önerirsiniz?

Değerli zamanınızı ayırıp, cevaplandırdığıız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,

Düzenleyen ALPELLA - 15 Ağu 2008 Saat 12:46
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120458
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2008 Saat 15:27
Bağışıklık sisteminin oluşması ve artması için, ya enfeksiyon geçirilecek veya aşı olunacak. İlaçlarla veya vitaminlerle bağışıklık artmaz. Genellikle çocuklar okul-yuva zamanına kadar sağlıklı gider ondan sonra 2 kış çok hasta olurlar. Eğer evde abi-abla varsa durum değişir, evdeki çocuk büyüklerden sık mikrop aldığı için bu "mikrop kolleksiyonuna" erken başlar, ama okul zamanı abisinden az hastalanır. Çocukların 10 ateşli hastalığından 1-2 tanesi bakteriyel, gerisi virutiktir. Ama bizde her ateşli hastalığa antibiyotik verildiği için, vucut bakteriyi tanıyamadan ortadan kalktığından, aynı bakteri bir zaman sonra tekrar hastalık yapabilir. Basit enfeksiyon hastalıklarının tedavisi gereksizdir. Vücut tcrübe sahibi olamadığından, cok sık antibiyotik kullanan çocuklar sayı olarak diğerlerinden fazla hastalanırlar.
Abi aktif mi? Hiperaktifmi? Bu ikisi ayrı hususlardır.Sakın bu "aktif! " davranışlar kardeş geldikten sonra başlamış olmasın?
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 12040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2008 Saat 15:50
Teşekkür ederim Kadir bey abimiz hiperaktif tedavi görüyor Çapada.... Cry
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.