|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Ponk ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Tem 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Nis 2014 Saat 02:05 |
Merhaba Kadir Bey, Sormak istediğim birden fazla soru var, cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. Varlığınızla, dünyanın öte ucundan dahi bize büyük destek oluyorsunuz. 43 aylık büyük oğlum; yaklaşık 6-7 ay kadar önce uykusunda altını ıslatmaya başladı. Takip eden aylarda popoda kaşıntı, burunda kaşıntı ve gece ağzında salya oluyordu. Son 2 aydır nadiren altına kaçırıyor ( haftada 1), poposunu artık kaşımıyor, uykusunda salyası aynen devam ediyor ( yastığı ıslatacak kadar), burnu da az kaşınıyor. Bu 6-7 ay içinde boyu yaklaşık 2 cm uzadı, tahminen bir kilo kadar aldı. Şu an boyu 104 cm., kilosu 18 kg. Eski maillerinizi okurken bağırsak kurtlarıyla ilgili olanlar dikkatimi çekti. Kakasını ara ara kontrol ediyordum. Hiçbirşey görmedim. Ya da dikkatimden kaçtı. 1- Oğlumda kurt var mıdır? Varsa bir hafta arayla 1 ölçek andazol kullanmayı önerdiğinizi biliyorum. 2- varsa, bu kurtlar aradan geçen sürede bir hasar vermiş midir? 3- internette araştırdığımda uykuda idrar kaçırmaya sebep olabileceğini okudum. Oğlumun altına yapmasına sebep kurtlar mıdır? 4- 27 aylık küçük oğlum arada poposunun kaşındığını söylemeye başladı. Ona da bulaşmış olabilir mi? Ya da evdeki yetişkinlere? 5- hergün çocukları parka çıkarıyorum, kumla oynuyor, toprak karıştıryorlar haliyle.. Ancak ne yazık ki insanlar geceleri aynı alana köpeklerini gezdirme bahanesiyle getirip, dışkılatıyorlar. Buna müdahalemiz sonuçsuz kaldığı gibi, farkedemediğimiz zamanlar bile olabiliyor. Bu durum kurda sebep olur mu? Ya da riski nedir? Önleyemediğim bu durum yüzünden karşılaşacağım risk çocukları parka çıkarmamam anlamına mı gelmeli!!!?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117930 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1-15 gun ara ile 1 olcek Andazol kullanabilirsiniz.
2- Hic bir zararlari olmaz. 3- Olabilir. 4- Evde bir kiside olmasi, ev halkina bulastirma sebebidir. 5- Insanlardaki ile kopeklerdeki kurtlar farklidir. Maalesef, insanlarimiz, o kadar gelismis olmadiklari icin, cocuklari oyun sahalari icine, dusuncesizce, kopeklerini sokabiliyorlar... Bu; insan kalitesi ile ilgili bir durum.. Sizin-benim yapabilecegim bir sey yok. Dikkatli olacaksiniz. Saglik acisindan olmasa bile, hijyen acisindan, kabul edilebilir bir durum degildir. 7cm boy, 2.5kg agirlik fazlasi var. |
|
![]() |
|
Ponk ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Tem 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ailece ilk Andazol'u kullandık. Birde konunun dışında aklıma takılan başka şeyler var, yardımcı olursanız sevinirim.. 1- Antalya'da yaşıyorum. Çocuklar yazın denizde, kışın da illaki park-bahçe ortamında, hemen hergün güneş görüyorlar/görüyoruz. Dvit3 ampul kullanmamız gerekli midir? 2- 43 aylık oğlumun yüzü güneşten çok etkileniyor. 2 sene önce de güneş lekesi olmuştu. Müdahale etmeden kendiliğinden yok olmaya yüz tuttu (şimdi var yok arası), fakat yanağının birinde sadece şiddetli gün ışığı olduğunda net bir şekilde belirginleşen bozuk para boyutunda, şekilsiz bir beyazlık var. Bir öğretmen arkadaşım "bu bir çeşit mantar, öğrencilerimde de var, aile hekimin ilacını yazsın yoksa yayılır" dedi. Normalde görünmeyen, 'şiddetli güneş ışığıyla belirginleşen', bu 'alalı' durum için yapılacak birşey var mı? (Şu an değil ama yaz sıcağında öğle güneşine çıkartmıyorum ve sadece denizde uzun vakit geçirdiğimizden koruyucu güneş sütü kullanıyorum.) 3- Bir de büyük oğlum küçüğüyle aynı kalınlıkta giyinmesine ve aynı ortamda olmasına rağmen üşüyebiliyor. Hafif bir titremeyle üşüdüm anne diyor. Üstüne bir kat daha giydirince sorunu çözüyoruz. Dikkate almam gereken bir durum mudur? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117930 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Antalya gibi yerlerde, devamli gunese cikanlarda gerekmez. Istanbul-Ankara gibi sehirdekilere gerekir.
O lekenin, "mantar" ile hicbir alaksi yok..(Nasilda uyduruyorlar) O leke, "Depigmente nevus" denilen ve o bolgede "Pigment" azligi ile olan bir durumdur. Gunese cikinca, normal pigmentli kisim esmerlesince, gorunur hale gelir, bir tedavisi yoktur, zamanla kaybolur. Dogrudur, bazi kimseler (eriskinler bile) digerlerine nazaran daha cabuk usurler. |
|
![]() |
|
Hocam tekrar merhaba,
Daha önce büyük oğlumda (44aylık) kurt olduğu şüphesiyle yazmıştım. Tavsiyeniz üzerine ailece Andazol şurup kullandık. Çocuklar için 1 ölçek (10 mg), yetişkinler için 2 ölçek şeklinde. 15 gün sonra 2. dozu içtik. Ancak eş zamanlı olarak oğullarımda ve ilk defa bende burun kaşıntısı başladı. Bir haftadır özellikle öğleden sonra başlayan burun kaşıntısı artarak devam ediyor. Acaba bu kurt sorununu tam olarak çözemedik mi? (Ayrıca size ilk mesajımın ardından büyük oğlumun kakasında bol miktarda 1x1 mm boyutunda kağıt benzeri yassı küçük beyaz şeyler gördüm. 2-3 mm uzunluğunda olan bir iki tane parça da vardı, Hareketsizdi. İlacı aldıktan sonra bir daha rastlamadım. Tüm iç çamaşırlarını da yıkayıp, kızgın buharlı ütüyle ütüledikten sonra kullandık.) Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
YASSI olanlar; Tenya (Taenia saginata) dir.. Cig sigir etinden gecer. Insandan-insana BULASMAZ... Sadece cig sigir etinden bulasir.. TEK 1 ILACI VARDIR. "Yomesan tablet"...
Aksam hafif bir yemek yesin, 1 saat sonra, 1 tablet, ( en az 1 saat sonra)yatarken 1 tablet daha alsin, yeterli olur. Bu parazitte, camasirlarin yikanmasina gerek yoktur. |
|
![]() |
|
Teşekkürler kadir bey,
1-Küçük oğlum 27 aylık, hala bez kullanıyor, hafif bir burun kaşıntısı var, bizim gibi yoğun değil. Ona da gerekir mi? 2-Ve tabi bende de rahatsız edecek düzeyde burun kaşıntısı var. Hatta son gündür elimLe hep burnumu tutar oldum. Ben de aynı şekilde mi kullanmalıyım? 3-Ayrıca andazol ilk kullandıktan sonra kaşıntıların kesilmiş olması normal mi? 4-bu durumda büyük oğlum aylardır bunlarla yaşıyor olabilir, bir zarar görmüş müdür? 5-Eti hiçbirşekilde çiğ tüketmiyoruz, aklıma tek gelen kesme tahtası, ama et kesilen tahta ayrı ve yıkanmadan kullanmıyoruz. Belki tost yaparken sucuk yeterli pişmemiş olabilir, sucuk çiğ et grubuna girer mi?
|
|
![]() |
|
Hocam ilaveten; insandan insana bulaşmaz diye yazmışsınız, ancak bende burun kaşıntısı ve beraberinde salya var. eşimde (işi gereği şehirdışında ama 2-3 ayda bir izinde bizi görmeye geliyor) burunda ve popoda kaşıntı, ağızda salya mevcuttu. Ona da andazol kullandırdım. O da şimdi Sadece burun kaşıntısı olduğunu söylüyor. Ettense bile hepimiz aynı şeyi yemişiz orası kesin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|