Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bademcik resmi ve ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbademcik resmi ve ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sevcan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 123
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevcan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: bademcik resmi ve ateş
    Gönderim Zamanı: 18 Eki 2014 Saat 17:46

http://i.hizliresim.com/OdajGQ.jpg

http://i.hizliresim.com/B9GkXg.jpg

http://i.hizliresim.com/5RqBRL.jpg

http://i.hizliresim.com/5RqBRL.jpg

Sevgili Kadir Hocam,

kızım (5.5 yaş, anasınıfında 2. senesine başladı) 2 haftadır gribal birşey geçiriyordu. Ateşsiz hapşuruk öksürük idare ediyorduk. Bademcikleri biraz büyüktü bu süre içinde. dün gece banyo yaptırmıştım. Sabaha karşı 4 te kusarak kalktı. 3 kez kustu. Sonra titremeye başladı. Yaklaşık 1.5 saat titredi. Bu arada ateşi 39a çıktı. Gidişat iyi görünmüyordu Calpol verdim onu da 10 dakika sonra kustu. Sabah çok iyi uyanmıştı. Kahvaltı yaptı. Ama sonra ateşi yine 39a yükseldi. Yine titremeler başladı. Ve ateş yine 39u geçti. Huzursuzluk çok fazla olunca bu sefer de ibufen verdim. 3 saat sonra yeniden ateşi yükseldi. 39 oldu. Şu an bir şey vermiyorum ama hiç iyi görünmüyor. Sabahtan beri başım ağrıyor diyor. Gözleri  Ağzında hiçbir koku yok. Dili paslımı bilemedim. Beyaz gibi ama buna pas denir mi bilmiyorum.Boğazı acımıyormuş. Hocam size 3 fotoğraf yolluyorum hızlı resimle. Elimden geldiği kadar net görünsün diye uğraştım. Bademcikler boğaz ne durumda hocam. Beni bilgilendirebilir misiniz lütfen? Beta tahlil yaptıreyım mı? Bizim sağlık ocağında parmaktan kan alıp WBC bakıyorlar, ona baktırayım mı? Yoksa hiçbirine gerek yok mu?Beta olsa boğazı illa acırmıydı? Teşekkür ederim şimdiden hocam. Tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı uzun ömürlü olun inşallah.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119723
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2014 Saat 19:33
Antibiyotik gerekiyor.
Au..tin 400 (70ml) Gunde:2x1 olcek(5ml) verin ve 70ml'yi bitirin. Test filan gerekmez, eski mailleri okuyun.
Strep-A Testi gereken durumda, bu arazlarin yaninda, KUSMA da olur.
Yukarı Dön
sevcan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 123
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevcan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2014 Saat 15:17
Kadir Hocam, çok teşekkür ederim. Siz der demez antibiyotiği aldık ve başladık. İlk kaşığı verdik akşam ve sabahına çocuğun ateşi düştü. Ve bugün sağlık durumu çok iyiye gidiyor.Hakkınızı ödeyemem. Benim merak ettiğim iki şey var hocam.

1)Siz normalde antibiyotik başlamadan önce "kan sayımı yaptırın bana haber verin ona göre konuşalım" dersiniz. Benim size yolladığım fotoğraflarda biz WBC baktırmadan size "antibiyotiğe başlayın" dedirten neydi hocam? Bademciklerin şişliği mi yoksa dilindeki o beyazlık sizin tabir ettiğiniz dilde pastan sayılıyor ondan mı?

2)Ben dün akşam antibiyotiği 9da vermiştim. Ama bu sabah yorgunluktan kalkamamışım ve 10.30da vermek zorunda kaldım. Antibiyotik saatinde bu şekilde birkaç kez oynama olursa tam fayda sağlamamış mı oluruz?

Tekrar çok teşekkür ederim hocam, iyi ki varsınız.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2014 Saat 19:06
1- KESIN olarak; Dilde pas+agizda koku olunca(gorunce) WBC degeri olmadan da Antibiyotik baslarim... Kan sayimi isteme durumum, ya resim gormedigim icindir veya , aile tam degerlendiremedigi icindir...Sizde, dil ustundeki "PAS" cok belirgin idi.
2- 2-3 saat oynama dahi olsa onemli degildir..
Zaten Antibiyotik sonrasi bu kadar hizli duzelmeside, teshisin DOGRU oldugunu gosterir.
Yukarı Dön
FRK Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 224
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı FRK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2014 Saat 22:58

"Strep-A Testi gereken durumda, bu arazlarin yaninda, KUSMA da olur."
Hocam anne gece kusarak uyandigindan bahsetmis. Strep- A Testi gerektiren durumlardaki kusma cok daha siddetli ve surekli mi olmali?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eki 2014 Saat 08:34
Bir defa kusmakla olmaz. Ayrica da, 30 yasindan sonra, Streptokok enfeksiyonlari pek olmaz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.